Ο Σουηδός πρωθυπουργός έβαλε φρένο στο πλάνο για φιλικά το Σαββατοκύριακο!

Ο Σουηδός πρωθυπουργός έβαλε φρένο στο πλάνο για φιλικά το Σαββατοκύριακο!

bet365

Οι σουηδικές ομάδες σκόπευαν να επιστρέψουν σε ρυθμούς αγώνων το Σαββατοκύριακο, ωστόσο οι υγειονομικές αρχές και ο πρωθυπουργός, Στέφαν Λεβέν ανακοίνωσαν πως μέχρι τις 6 Μαΐου θα διεξάγονται ματς για ηλικίες μέχρι 18 ετών.

Οι περισσότεροι σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας στη Σουηδία έχουν ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου να προπονούνται σε κανονικούς ρυθμούς και σκόπευαν μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο να δώσουν φιλικά. Τα πάντα όμως άλλαξαν αφού οι υγειονομικές αρχές της σκανδιναβικής χώρας συνέστησαν στις ομάδες να μην βιαστούν λόγω κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Στέφαν Λεβέν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου βάζοντας φρένο στα σχέδια επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους.

«Θεωρώ πως είναι ανεύθυνο και περιττό. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και θέλω να παρακολουθώ αγώνες όσο πιο συχνά μπορώ, όμως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ματς σε επίπεδο ανδρών», τόνισε ο Λεβέν.

Το υπουργείο Υγείας της Σουηδίας συνέστησε να σταματήσουν ακόμα και οι προπονήσεις στην παρούσα φάση σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η μετάδοση του κορονοϊού.

«Όχι αγώνες, προπονήσεις ναι. Η μόνη εξαίρεση είναι για παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο μέχρι 18 ετών», σχολίασε ο επιδημιολόγος, Άντερς Τενέλ.

Αν και υπήρχαν σκέψεις να διεξαχθεί τουρνουά με την συμμετοχή ομάδων της Allsvenskan, η σουηδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έκανε πίσω μετά τις νέες συστάσεις των αρμόδιων αρχών.

«Το μήνυμα των υγειονομικών αρχών είναι ξεκάθαρο. Πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Δεν θα διεξαχθούν αναμετρήσεις σε επίπεδο ανδρών, αλλά είμαστε ανοικτοί σε ματς ποδοσφαιριστών που έχουν γεννηθεί από το 2002 και έπειτα. Θα τους επιτραπεί να αγωνιστούν εάν δεν έχουν συμπτώματα του ιού αλλά και αφού πληρούν και άλλα κριτήρια», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της σουηδικής ομοσπονδίας, Χόκαν Σιόστραντ,

Με τα νέα δεδομένα η σουηδική ομοσπονδία «παγώνει» κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι τις 6 Μαΐου, ενώ τα παιδικά τουρνουά θα διεξαχθούν στις 17 Μαΐου όπως έχουν οριστεί εξ αρχής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα