«Καμπάνα» σε πρώην παίκτη της Σίτι για απόπειρα δωροδοκίας Έλληνα τερματοφύλακα στην Σουηδία!

Gazzetta team
«Καμπάνα» σε πρώην παίκτη της Σίτι για απόπειρα δωροδοκίας Έλληνα τερματοφύλακα στην Σουηδία!

bet365

Ο Νιγηριανός άλλοτε αμυντικός μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Ντίκσον Ετούχου, τιμωρήθηκε με πενταετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Σουηδία, έχοντας βρέθηκε ένοχος για απόπειρα δωροδοκίας του τερματοφύλακα Κυριάκου Σταματόπουλου.

Ο Κυριάκος Σταματόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα, αλλά πολύ μικρός μετανάστευσε με την οικογένειά του στον Καναδά, όπου αρχικά ασχολήθηκε με το χόκεϊ επί πάγου, μέχρι που τον κέρδισε το ποδόσφαιρο.

Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην Καλαμάτα, αλλά η καριέρα του έλαβε χώρα κυρίως σε Σουηδία και Νορβηγία, φτάνοντας να παίξει σε σημαντικές ομάδες, όπως η ΑΪΚ Στοκχόλμης και η Τρόμσο.

Στην ΑΪΚ, όπου πλέον εργάζεται ως προπονητής τερματοφυλάκων, είχε μια άσχημη εμπειρία τον Μάιο του 2017, όταν σε ραντεβού σε εστιατόριο της Στοκχόλμης, ο τότε συμπαίκτης του, Νιγηριανός αμυντικός μέσος Ντίκσον Ετούχου, με θητεία σε Μάντσεστερ Σίτι, Νόριτς, Σάντερλαντ και Φούλαμ, μεταξύ άλλων, του είχε προσφέρει δύο εκατομμύρια σουηδικές κορόνες (περί τις 180 χιλιάδες ευρώ), ώστε να έχει μειωμένη απόδοση σε αγώνα πρωταθλήματος με την Γκέτεμποργκ, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί μια ημέρα μετά.

Ο Σταματόπουλος δεν δέχθηκε, κατήγγειλε την απόπειρα δωροδοκίας και το ματς αναβλήθηκε. Τρία χρόνια αργότερα, ο Ετούχου τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Σουηδία για πέντε χρόνια, ως ένοχος για στήσιμο παιχνιδιού, έχοντας αποφύγει πάντως τον κίνδυνο φυλάκισης.

 

Τελευταία Νέα