Ποιοι κερδίζουν τα μεγάλα βραβεία του ποδοσφαίρου αν όλα σταματήσουν τώρα (pics & vid)

Gazzetta team
Ποιοι κερδίζουν τα μεγάλα βραβεία του ποδοσφαίρου αν όλα σταματήσουν τώρα (pics & vid)

bet365

Η λέξη ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες κινδυνεύει να εξαφανιστεί από το λεξιλόγιο μας. Η έξαρση του κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα το άθλημα.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Αν υποθέσουμε το χειρότερο σενάριο ότι η αγωνιστική δράση σε όλα τα πρωταθλήματα λάβει τέλος τώρα, αυτοί θα είναι οι νικητές των βραβείων της Χρυσής Μπάλας, του νεότερου παίκτη κι άλλων τέτοιων σημαντικών διακρίσεων.

Πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς στην Premier League: Κέβιν Ντε Μπρόινε

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τα δύο τελευταία χρόνια τον τίτλο του πρωταθλήματος, ωστόσο κανένας της παίκτης δεν αναδείχθηκε πολυτιμότερος της χρονιάς. Αντιθέτως η συγκεκριμένη διάκριση πήγε σε παίκτη της Λίβερπουλ.

Φέτος η Λίβερπουλ αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη να δίνεται στη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι και συγκεκριμένα στον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Ο Βέλγος ήταν καθοριστικός φέτος, έχοντας 16 ασίστ και 8 γκολ σε 26 παιχνίδια. Οπότε δίκαια παίρνει τον τίτλο.

Υποψήφιοι επίσης ήταν οι Βάρντι, Φαν Ντάικ και Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Νεότερος παίκτης της χρονιάς στην Premier League: Αλεξάντερ-Αρνολντ

Η Λίβερπουλ έχει βρει στο πρόσωπο του Αλεξάντερ-Αρνολντ τον επόμενο ηγέτη της για την άμυνα. Διανύει το 21ο έτος της ηλικίας του, δείχνοντας πως μπορεί να οδηγήσει επάξια την ομάδα του σε επιτυχίες.

Μάχη για το βραβείο επίσης έδωσαν οι: Τζακ Γκρίλις, Ντιν Χέντερσον, Τζέιμς Μάντισον, Τάμι Απραχαμ και Μέισον Μάουντ.

Καλύτερος προπονητής της χρονιάς στην Premier League: Γιούργκεν Κλοπ

Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο Γερμανός τεχνικός αξίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου προπονητή. Οδήγησε την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τόσα χρόνια.

Υποψήφιοι επίσης ήταν οι: Κρις Γουάιλντερ, Μαρσέλο, Μαρσέλο Μπιέλσα, Σλάβεν Μπίλιτς, Μπρένταν Ρότζερς και Μαρκ Ρόμπινς.

Χρυσό Παπούτσι: Τσίρο Ιμόμπιλε

Ο Ιταλός στράικερ της Λάτσιο τα έκανε όλα μόνος του φέτος! Κουβάλησε στις πλάτες του την ομάδα, την οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες, ματώνοντας 27 φορές τα αντίπαλα δίχτυα. Οπότε ο υψηλόσωμος επιθετικός κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο δίκαια.

Δεύτερος στη μάχη έρχεται ο Λεβαντόφσκι με 25 γκολ, τρίτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 21, τέταρτος ο Βέρνερ επίσης με 21 και την πεντάδα συμπληρώνει ο Χάαλαντ με 25. Ο τελευταίος υπολογίζεται με διπλό συντελεστή, καθώς πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν στην Αυστρία, και το δεύτερο στην Γερμανία.

Βραβείο Πούσκας: Κιλιάν Μπαμπέ

Το ατελείωτο σπριντ και το καταπληκτικό τελείωμα του Κιλιάν Μπαμπέ κόντρα στη Λυόν ήταν ένα από τα καλύτερα τέρματα της φετινής χρονιάς. Ολη η ενέργεια του Γάλλου από την αρχή μέχρι το τέλος αξίζει τα εύσημα.

Επίσης εξίσου όμορφα τέρματα ήταν και των Τζόρνταν Φλόρες, Ιγκαλό και Εμρε Τσαν.

Βέβαια, υπήρξαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έκαναν σπουδαία χρονιά φέτος. Όπως ο Τσίρο Ιμόμπιλε με 27 τέρματα, ξεπερνώντας τους Λαουτάρο Μαρτίνες και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι Σάντσο, Βέρνερ, Χάαλαντ και Λεβαντόφσκι έλαμψαν στην Γερμανία με τις ομάδες του. Στη La Liga η χρονιά για τον Μέσι θα μπορούσε να ήταν καλύτερη ενώ τέλος όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γαλλίας η ευχάριστη έκπληξη ακούει στο όνομα Μπεν Γιέντερ.

Επιμέλεια: Κώστας Τόπας

 

Τελευταία Νέα