«Aνταπόκριση» από τη Λευκορωσία: "Δεν λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα, ο κόσμος ανησυχεί κυρίως για το ρούβλι!''

«Aνταπόκριση» από τη Λευκορωσία: "Δεν λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα, ο κόσμος ανησυχεί κυρίως για το ρούβλι!''

bet365

Ο Λευκορώσος δημοσιογράφος Αρτέμ Φάντο μιλάει στο gazzetta.gr για το τελευταίο πρωτάθλημα στην Ευρώπη που συνεχίζεται κανονικά, τον... light τρόπο που αντιμετωπίζεται ο κορονοϊός στη Λευκορωσία, αλλά και την μεγαλύτερη ανησυχία για το ρούβλι!

Ο κορονοϊός «θερίζει» σχεδόν σε όλο τον πλανήτη. Τα κρούσματα του ιού έχουν ξεπεράσει τα 550.000, ενώ 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους. Το ποδόσφαιρο υπό αυτές τις συνθήκες φαντάζει με πολυτέλεια, αφού αυτό που προέχει είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών.

Η ποδοσφαιρική Ευρώπη μπροστά στην πανδημία έχει κατεβάσει ρολά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Euro 2020 και το Κόπα Αμέρικα μεταξύ άλλων μετατέθηκαν για το 2021. Απόλυτα λογικό. Υπάρχει μια χώρα ωστόσο που πάει κόντρα στο ρεύμα και ενδεχομένως στην κοινή λογική.

Στη Λευκορωσία το μεγαλύτερο περίκλειστο κράτος της ευρωπαϊκής ηπείρου με πληθυσμό 9.408.000 κατοίκους, η μόνη χώρα της Ευρώπης που διατηρεί την θανατική ποινή ως νόμο, το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά.

Ο σχεδόν ισόβιος πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο (από το 1994 στον προεδρικό θώκο), ακολουθεί μια χαλαρή πολιτική σε ότι αφορά τον εξάπλωση του κορονοϊού. Στην χώρα έχουν επιβεβαιωθεί για την ώρα 94 κρούσματα, ωστόσο δεν έχει ληφθεί κανένα προστατευτικό μέτρο. Το πρωτάθλημα μάλιστα διεξάγεται με την παρουσία φιλάθλων σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Ο Λευκορώσος δημοσιογράφος της ιστοσελίδας «pressball», Αρτέμ Φάντο μίλησε στο gazzetta.gr για την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στην χώρα του, εν μέσω κορονοϊού.

«Το πρωτάθλημα Λευκορωσίας διεξάγεται κανονικά γιατί η ομοσπονδία θεωρεί πως η κατάσταση με τον κορονοϊό στην χώρα δεν έχει τεθεί εκτός ελέγχου. Υποθέτω πως εάν τα πράγματα γίνουν χειρότερα τα παιχνίδια πρωταθλήματος θα αναβληθούν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της χώρας περίπου 100 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ δεν έχει χάσει κανείς την ζωή του. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο του ανθρώπους στη Λευκορωσία είναι τα ρούβλια και η πτώση του νομίσματος.

Ο κόσμος ψάχνει για δολάρια και ευρώ. Σε ότι αφορά τον κορονοϊό μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί θετικός κανένας ποδοσφαιριστής ή παίκτης χόκεϊ. Επί της ουσίας δεν έχει προσβληθεί από τον ιό κανένας Λευκορώσος αθλητής. Θεωρώ πως μέχρι να συμβεί αυτό το πρωτάθλημα θα διεξάγεται κανονικά.

Δεν έχουν ληφθεί στη Λευκορωσία έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Καμία σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση. Η ζωή στη χώρας συνεχίζεται κανονικά δίχως περιορισμούς. Είμαστε εντελώς ελεύθεροι, δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, απλώς χρησιμοποιούμε στα γραφεία μας περισσότερο τα αντισηπτικά και είμαστε προσεκτικοί. Βλέπεις σε πόρτες και τοίχους την επιγραφή 'πλένετε τα χέρια σας'. Αυτό είναι όλο».

 

Τελευταία Νέα