Κοροναϊός: Πάνω από 150 αναβολές στην Ιταλία!

Gazzetta team
Κοροναϊός: Πάνω από 150 αναβολές στην Ιταλία!

bet365

Δύο νεκροί, 50 νέα κρούσματα, 50 χιλιάδες άνθρωποι σε καραντίνα στη βόρεια Ιταλία και αναβολή αγώνων σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο κοροναϊός έκανε εσχάτως έντονη την παρουσία του και στην Ιταλία: Δύο άνθρωποι κατέληξαν (ένας άνδρας και μια γυναίκα), υπάρχουν 50 νέα κρούσματα (τα 39 στην Λομβαρδία) και πάνω από 50 χιλιάδες άνθρωποι στην βόρεια Ιταλία έχουν τεθεί υπό καθεστώς καραντίνας.

Όπως ήταν λογικό, η αθλητική δραστηριότητα στις συγκεκριμένες περιοχές δεν έμεινε ανεπηρέαστη, αφού αναβλήθηκαν πάνω από 150 αγώνες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χόκεϊ.

Στην Serie B αναβλήθηκε ο αγώνας Άσκολι – Κρεμονέζε που ήταν προγραμματισμένος για το μεσημέρι του Σαββάτου (22/02), ενώ έχουν αναβληθεί 88 παιχνίδια ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην Λομβαρδία (από τα 502 που ήταν προγραμματισμένα), όπου και εμφανίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα του κοροναϊού.

Αναβλήθηκαν ακόμα οι αναμετρήσεις Πιατσέντσα – Σαμπενεντετέζε (Serie C) και Μάντοβα – Φάνφουλα (Serie D), αλλά και παιχνίδια της τέταρτης κατηγορίας σε επίπεδο Νέων, σαφώς για προληπτικούς λόγους.

«Αγγίζει» και την Serie A;

Ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό, ζήτησε να αναβληθούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα του κοροναϊού (Λομβαρδία και Βένετο) και θέτουν σε αμφιβολία την διεξαγωγή και αγώνων της πρώτης κατηγορίας.

Ανοιχτό, λοιπόν, παραμένει το αν θα διεξαχθούν τα προγραμματισμένα για την Κυριακή (23/02) παιχνίδια Ίντερ – Σαμπντόρια και Αταλάντα – Σασουόλο, σε Μιλάνο και Μπέργκαμο, πόλεις που βρίσκονται στην Λομβαρδία.

 

Τελευταία Νέα