Εκτακτη σύσκεψη Υπουργού - Αστυνομίας στην Κύπρο για τα στημένα!

Εκτακτη σύσκεψη Υπουργού - Αστυνομίας στην Κύπρο για τα στημένα!

Εκτακτη σύσκεψη Υπουργού - Αστυνομίας στην Κύπρο για τα στημένα!

Το ρεπορτάζ της «El Confidencial» προκάλεσε σάλο στην Κύπρο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης πήρε θέση για όλες τις εξελίξεις. 

H ισπανική ιστοσελίδα «El Confidencial» σε ρεπορτάζ της στάθηκε σε υποθέσεις στημένων αγώνων στην Κύπρο. Μάλιστα, ο σάλος που προκάλεσε το δημοσίευμα θορύβησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας.

«Είμαστε στο μέσο μιας μεγάλης καταιγίδας και σίγουρα, δεν μιλάμε για κεραυνό εν αιθρία. Σε μένα προσωπικά τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα περιείλθαν στην αντίληψή μου χθες νωρίς το απόγευμα. Γι’ αυτό συγκάλεσα έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία της Αστυνομίας γι’ αυτό το θέμα και τα θέματα χειραγώγησης. Για να βεβαιωθούμε πως όλες οι πληροφορίες διερευνούνται», ανέφερε ο Γιώργος Σαββίδης. Παράλληλα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρυψε την ενόχλησή του όταν ρωτήθηκε, πώς ο ίδιος δεν γνώριζε για τις καταγγελίες που είχε στα χέρια της η Αστυνομία από τις ισπανικές Αρχές.

«Σας είπα ότι το έμαθα χθες το απόγευμα. Όλες οι πληροφορίες καλό είναι να μεταφέρονται στα αρμόδια Αστυνομικά όργανα. Αυτό έπραξα μόλις ήρθαν στην αντίληψή μου τα δημοσιεύματα τα οποία διαβίβασα στην Αστυνομία. Καθήκοντως ζήτησα και θα έχω σήμερα επί τούτου, σύσκεψη για να ενημερωθώ τόσο για το τι έγινε, τόσο και για το τι θα γίνει για να βεβαιωθώ ότι όλες οι πληροφορίες που έρχονται εις γνώση μας τυγχάνουν πλήρους διερεύνησης», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου πρόσθεσε: «Οι Ισπανικές αρχές τον Μάρτιο του 2019 μας έδωσαν πληροφορίες για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, οι κυπριακές αρχές κάλεσαν τους Ισπανούς ανακριτές τον Ιούλιο του 2019 ήρθαν και παρέθεσαν στοιχεία με μαρτυρικό υλικό εναντίον συγκεκριμένων ατόμων. Σύμφωνα με τους Ισπανούς είχαν καταθέσεις, αλλά όχι στοιχεία και έστειλαν τον Νοέμβριο του 2019 μεταφρασμένο το υλικό στην Κύπρο. Η αστυνομία έστειλε τον φάκελο στη νομική υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2020, το μαρτυρικό υλικό δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα δικά μας δικαστήρια, περιμένουμε νομική συμβουλή για το πως θα προχωρήσουμε».