Κολίνα: «Ο στόχος του VAR είναι να μην το χρειαζόμαστε άλλο»

Gazzetta team
Κολίνα: «Ο στόχος του VAR είναι να μην το χρειαζόμαστε άλλο»

bet365

Ο θρυλικός παλαίμαχος ρέφερι, Πιερλουίτζι Κολίνα μίλησε για το VAR που δρα σαν «αλεξίπτωτο» για τους διαιτητές και δήλωσε ως μελλοντικό στόχο να μην το έχει άλλο ανάγκη το ποδόσφαιρο.

Οι απόψεις για το VAR δίνουν και παίρνουν τους τελευταίους μήνες, από παίκτες, προπονητές και παράγοντες. Ωστόσο, άλλη βαρύτητα αποκτά όταν την εκστομίζει ο κορυφαίος ίσως ρέφερι όλων των εποχών.

Ο αλησμόνητος Πιερλουίτζι Κολίνα, με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων ζωής, έδωσε συνέντευξη στην Gazzetta Dello Sport και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε για την νεοεισαχθείσα τεχνολογία, χαρακτηρίζοντας την «αλεξίπτωτο» που οδηγεί τους διαιτητές να μην νοιάζονται τόσο για το αν θα υποπέσουν σε λάθος.

«Ο διαιτητής πρέπει να αποφασίζει σαν να μην υπήρχε καν η τεχνολογία. Ξέρει ότι έχει αλεξίπτωτο στην διάθεση του που μπορεί να τον βοηθήσει να διορθωθεί το λάθος του, όμως, το λάθος εξακολουθεί να έχει συμβεί και όποιος καλείται να τον κρίνει σίγουρα δεν το ξεχνάει», δήλωσε συγκεκριμένα, ενώ συμπλήρωσε:

«Στόχος είναι να μην χρειάζεται το VAR, επειδή οι αποφάσεις είναι σωστές και για αυτό δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα