Η Σέλτικ άφησε εκτός συνέντευξης Τύπου το Sky Sports ως αντίποινο στα fake news

Gazzetta team
Η Σέλτικ άφησε εκτός συνέντευξης Τύπου το Sky Sports ως αντίποινο στα fake news

bet365

Η γκάφα του Sky Sports να παραφράσει δηλώσεις παίκτη της Ρέιντζερς και να βγάλει ψευδή είδηση για ρατσιστική επίθεση από φίλους της Σέλτικ, αντιμετωπίστηκε με... εμπάργκο από τους Καθολικούς στην συνέντευξη Τύπου.

Το «Old Firm» του περασμένου Δεκεμβρίου είχε έντονο τρίτο ημίχρονο, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε εν τέλει το Sky Sports.

Ο λόγος ήταν οι δηλώσεις του στράικερ της Ρέιντζερς, Αλφρέντο Μορέλος, κατά την διάρκεια των οποίων ένα λάθος στην μετάφραση διαστρέβλωσε το νόημα τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπέστη ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Σέλτικ.

Έκτοτε, η πλευρά των Καθολικών βρίσκεται εν αναμονή πλήρους εξήγησης για το λάθος, ενώ ζητάει και το ονοματεπώνυμο του μεταφραστή και προς το παρόν αντιδράει αποκλείοντας την κάμερα του Sky από την συνέντευξη Τύπου για το ματς πρωταθλήματος με την Χαρτς την Τετάρτη (12/2).

Από την πλευρά του, το βρετανικό δίκτυο απολογήθηκε για το σοβαρό ατόπημα στο οποίο υπέπεσε και άμεσα είχε κατεβάσει το βίντεο από όλες τις πλατφόρμες, ανεβάζοντάς το ξανά με τις επακριβείς δηλώσεις του Μορέλος.

«Μετά από ενδελεχή εξέταση της συνέντευξης, μπορούμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι ουδέποτε ο Μορέλος αναφέρθηκε σε ρατσιστική επίθεση προς το μέρος του από τους οπαδούς της Σέλτικ. Τους ζητούμε συγγνώμη γι' αυτό το σοβαρό λάθος και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε οι μεταφράσεις μας να μην έχουν στο μέλλον τέτοια λάθη»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα