Τσέφεριν: «Να δωθούν 10-20 εκατοστά περιθώριο στο οφσάιντ» (vid)

Gazzetta team
Τσέφεριν: «Να δωθούν 10-20 εκατοστά περιθώριο στο οφσάιντ» (vid)

bet365

Τα οριακά γκολ, κυρίως αυτά που έχουν επικυρωθεί ή όχι στην Premier League για... χιλιοστά, στάθηκαν αφορμή στο να ζητήσει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν επανεξέταση των κανόνων στην «VAR εποχή».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο Ιενάτσο στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με την Έβερτον είδε τον διαιτητή να επικυρώνει το γκολ του μετά από συνεννόηση με τον VAR και η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα υπέστη ανατροπή για... χιλιοστά. «Αν έχεις μεγάλη μύτη είσαι σε θέση οφσάιντ αυτές τις μέρες», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην βρετανική «Mirror».

Για να προσθέσει, «Μια... καταστροφή το VAR. Eχουμε προτείνει αλλαγές. οι γραμμές που βλέπουμε, είναι σχεδιασμένες από τους ανθρώπους στο VAR, οπότε ενέχει μια υποκειμενικότητα η όλη διαδικασία. Οπότε, η πρότασή μας είναι - θα το συζητήσουμε και με τους διαιτητές μας - να υπάρξει μια "ανεκτικότητα", ένα περιθώριο, 10-20 εκατοστών. Αν είσαι ο διαιτητής, ακόμα κι αν υπάρχουν 70.000 με 80.000 άτομα να φωνάζουν, είσαι εσύ που πρέπει να πάρεις την απόφαση. Δεν είμαι φαν του VAR. Ήμουν πολύ επιφυλακτικός και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα δεν μου αρέσει. Δυστυχώς, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής». Στη συνάντηση με τον Ροσέτι το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Γιούργκεν Κλοπ, Ζινεντίν Ζιντάν και Μαξ Αλέγκρι.

Παράλληλα, τη γνώμη του είπε και για τον κανονισμό με το χέρι και ως προς το τι κατοχυρώνεται ως παράβαση και τι όχι, σημειώνοντας: «Όλοι οι κορυφαίοι προπονητές των ευρωπαϊκών ομάδων και ο επικεφαλής διαιτητής της UEFA Ρομπέρτο Ροσέτι, έδειξαν μια φάση με χέρι. Και ρώτησε (ο Ροσέτι): "είναι χέρι ή όχι;". Οι μισοί στην αίθουσα είπαν ναι και οι άλλοι μισοί είπαν όχι. Οπότε, πείτε μου πόσο ξεκάθαρος είναι αυτός ο κανόνας. Δεν ξέρουμε τίποτα!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα