Τάνκοβιτς: H AEK και ο κορυφαίος του σουηδικού πρωταθλήματος σύμφωνα με τον Ιμπραΐμοβιτς

Τάνκοβιτς: H AEK και ο κορυφαίος του σουηδικού πρωταθλήματος σύμφωνα με τον Ιμπραΐμοβιτς

bet365

Τα λόγια του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για τον «προστατευόμενο» του, Μουαμέρ Τάνκοβιτς που βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ, η επιθυμία του Σουηδού διεθνή να συνεχίσει εκτός Σουηδίας και η απόπειρα για καριέρα σε Φούλαμ και Άλκμααρ.

Προκριματικά Euro με Novi Specials & ενισχυμένες αποδόσεις (21+)

Όταν ο Ιμπραΐμοβιτς χαρακτηρίζει τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Allsvenskan εκφράζοντας μάλιστα την απορία του για το γεγονός πως καθυστέρησε να κληθεί από τον Γιάνε Άντερσον στην εθνική Σουηδίας, αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος και την ποδοσφαιρική αξία του βοσνιακής καταγωγής αριστερού εξτρέμ της Χάμαρμπι που απασχολεί την ΑΕΚ.

Ο 24χρονος διεθνής, ολοκλήρωσε την σεζόν στην ομάδα της Στοκχόλμης σκοράροντας σε 28 ματς πρωταθλήματος, 14 γκολ, ενώ μοίρασε 8 ασίστ.

«Ο Τάνκοβιτς είναι ο καλύτερος παίκτης της Allsvenskan. Πως γίνεται να καλείται στην εθνική Σουηδίας με ένα χρόνο καθυστέρηση; Ποιο είναι το πρόβλημα; Μήπως το επώνυμο του ή δεν είναι αρκετά καλός. Από την στιγμή που οι υπόλοιποι δεν είναι αρκετά καλοί γιατί να μην έπαιζε ο Τάνκοβιτς», αναρωτήθηκε πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον σουηδικό Τύπο, ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

Ο τελευταίος αποτελεί μεγάλο ίνδαλμα για τον Τάνκοβιτς που χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «τεχνικό ποδοσφαιριστή που μπορεί να σκοράρει».

«Ο Ζλάταν είπε αυτό που σκέφτεται. Δεν έχω να προσθέσω κάτι. Αυτό που θα ήθελα να πω είναι πως έχει πλάκα το γεγονός πως είμαι ο κορυφαίος Σουηδός ποδοσφαιριστής έφτασε μέχρι την Αμερική», σχολίασε με αρκετή δόση χιούμορ ο άσος της Χάμαρμπι.

Ο Τάνκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ, έχει προσελκύσει παράλληλα το ενδιαφέρον ρωσικών, ολλανδικών και τουρκικών συλλόγων.

«Ο ατζέντης μου ασχολείται με το θέμα της μεταγραφής μου και τον εμπιστεύομαι. Του είπα να με ενημερώσει εάν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Από την μέρα που μεταπήδησα στην Χάμαρμπι, δεν είναι μυστικό πως στόχος μου ήταν να πάρω μεταγραφή σε ευρωπαϊκό σύλλογο».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ηλικία μόλις 16 ετών δοκίμασε τις δυνάμεις του στη Φούλαμ, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Άλκμααρ προτού επαναπατριστεί για λογαριασμό της Χάμαρμπι.

«Όταν ήμουν 16 ετών επέλεξα την Φούλαμ. Ήταν μια ομάδα των μεσαίων στρωμάτων της Premier League. Μια μέρα ξυπνάς και είσαι βασιλιάς και την επόμενη είσαι ο χειρότερος. Έτσι είναι η καριέρα ενός ποδοσφαιριστή. Το σημαντικότερο είναι να ξέρεις που είσαι καλός, τι έκανες στο παρελθόν και που βρίσκεσαι τώρα».

Δείτε τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς εν δράσει...

 

Τελευταία Νέα