Το γήπεδο – όνειρο, το οποίο χτίστηκε και με τη... βοήθεια των αναγνωστών του gazzetta!

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Το γήπεδο – όνειρο, το οποίο χτίστηκε και με τη... βοήθεια των αναγνωστών του gazzetta!

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος βλέπει το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα, θαυμάζει το κουράγιο, το θάρρος και το πείσμα αληθινών γνήσιων οπαδών που χτίζουν ένα ιστορικό γήπεδο από το μηδέν και θα το παραδώσουν στην αγαπημένη ομάδα τους σε μερικούς μήνες...

Εχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια από εκείνη την ημέρα που σας ζήτησα μέσα από ένα κείμενο μου με ένα μόνο κλικ να βοηθήσετε στην κατασκευή ενός γηπέδου. Για την ακρίβεια να βοηθήσεις να χτιστεί ΤΟ γήπεδο, όπως είχα γράψει τότε και να... επιβραβεύσεις κι εσύ μία από τις πιο σπουδαίες ποδοσφαιρικές ιστορίες.

Περίπου 10 χιλιάδες από εσάς (από την Ελλάδα) έκαναν τις επόμενες ώρες της δημοσίευσης εκείνου του κειμένου, το μαγικό κλικ προκειμένου να δηλώσετε κι εσείς τη συμπαράστασή σας για την κατασκευή του “Plough Lane” στο δημοτικό συμβούλιο του Merton.

Τότε βλέπετε ήταν στην φάση που προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την άδεια από το δήμο, προκειμένου να προχωρήσουν στην ανέγερση του γηπέδου.

Γιατί αυτή η ιστορία είναι σχεδόν μοναδική και γιατί άξιζε τον κόπο σας να δώσετε το κλικ σας απλόχερα, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ, όπως και όλες τις λεπτομέρειες αυτής της υπέροχης ιστορίας.

Αξίζει τον κόπο, αλλά όσοι δεν έχετε το χρόνο για να το διαβάσετε, απλά σας θυμίζω ότι το θέμα αφορά την ιστορική ομάδα της Γουίμπλεντον, η οποία επανιδρύθηκε από τους οπαδούς της και μόνο, όταν οι ιδιοκτήτες της αποφάσισαν να της αλλάξουν έδρα, να την μεταφέρουν σε άλλη πόλη και να της αλλάξουν το όνομα.

Οι οπαδοί αρνήθηκαν επανίδρυσαν την ομάδα, έγιναν οι μέτοχοί της, ξεκίνησαν από το μηδέν και την ένατη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, μέχρι που το 2015, όταν γράφτηκε εκείνο το κείμενο που ζητούσε το κλικ σας για να πάρουν την άδεια να χτίσουν το νέο γήπεδό τους, είχε ανέβει στην τέταρτη κατηγορία (την League2) και είχε γίνει πλέον μία απολύτως επαγγελματική ομάδα. Τότε πήραν την απόφαση να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να χτίσουν το νέο γήπεδό τους, ακριβώς εκεί που ήταν το παλιό και το οποίο οι πρώην ιδιοκτήτες δεν είχαν καταφέρει να ανακατασκεύασουν και έφυγαν για άλλες πολιτείες παίρνοντας μαζί τους και την ομάδα, της οποίας άλλαξαν και το όνομα σε Milton Keyns Dons λες και ήταν τσιφλίκι τους...

Σήμερα σχεδόν πέντε χρόνια μετά η Γουίμπλεντον αγωνίζεται πλέον σε ακόμη υψηλότερη κατηγορία, την League1, στην ίδια που αγωνίζεται και η Μίλτον Κέινς και το όνειρο του γηπέδου έχει γίνει πραγματικότητα. Χάρη και στο δικό σας κλικ πήραν την άδεια και τις τελευταίες ώρες ολοκληρώθηκε και ο έρανος μεταξύ των οπαδών, όπου συγκεντρώθηκαν 2,5 εκατ. λίρες.

Τα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου έχουν ξεκινήσει και αναμένεται στο τέλος της σεζόν, το ερχόμενο καλοκαίρι να είναι έτοιμο. Με λίγα λόγια ο στόχος είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στο επόμενο πρωτάθλημα να δωθεί στο νέο σπίτι τους. Ενα υπερσύγχρονο γήπεδο με όλες τις ανέσεις και τις παροχές, χωρητικότητας 9 χιλιάδων θέσεων, με πρόβλεψη να μπορεί εύκολα με την ανέγερση δύο κερκίδων να μπορεί στο μέλλον να έχει χωρητικότητα 20 χιλιάδων θέσεων αν η Γουίμπλεντον τα επόμενα χρόνια μεγαλώσει κι' άλλο.

Τα απαιτούμενα χρήματα (30 εκατ. λίρες) έχουν ήδη βρεθεί είτε από δωρεές των οπαδών της ομάδας, είτε από χορηγίες που έχουν κλείσει ήδη οι μέτοχοί της (οι οπαδοί της δηλαδή), αλλά και από τον δήμο που για να δώσει την άδεια και να βάλει κάποια χρήματα θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί το γήπεδο και για τις ανάγκες των κατοίκων (χώροι άθλησης για τα παιδιά της πόλης), αλλά και events, όπως συναυλίες.

Μία παρέα οπαδών μίας μικρής αγγλικής ομάδας που αρνήθηκε την αλλαγή του ονόματος και την μετακόμιση της ομάδας σε άλλη πόλη, με τις δικές τους και μόνο δυνάμεις έχουν πετύχει το ακατόρθωτο. Οχι απλώς έβαλαν την Γουίμπλεντον μέσα σε 15 χρόνια ξανά στο χάρτη του αγγλικού ποδοσφαίρου ξεκινώντας από το μηδέν και την ένατη κατηγορία, αλλά πλέον θα την δουν σε λίγους μήνες να μπαίνει και στο δικό της υπερσύγχρονο και πολυτελέστατο γήπεδο το οποίο κατασκευάζει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η οποία μεταξύ άλλων κατασκευάζει και κάποια γήπεδα στο Κατάρ που θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2022.

Ενα παράδειγμα όχι μόνο προς μίμηση από τους οπαδούς όλων των ομάδων σε όλο τον κόσμο, αλλά και μία ιστορία θριάμβου της θέλησης, του καθαρού οπαδικού κινήματος και του αληθινού ποδοσφαίρου και όλων όσων αυτό πρεσβεύει. Μια σπουδαία ιστορία ικανή να εμπνεύσει τον καθένα που αγαπά αληθινά το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι αφάνταστα που τα κατάφεραν, καμαρώνω χωρίς να ξέρω για ποιόν λόγο και είμαι ενθουσιασμένος που έστω με ένα απλό κλικ κάποιες χιλιάδες από εσάς, τους αναγνώστες του gazzetta, βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση...

Respect.

Υ.Γ. Εδώ New stadium development - AFC Wimbledon μπορείτε να επισκεφτείτε το site που έχει φωτογραφίες και όλες τις λεπτομέρειες του νέου γηπέδου...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.