Χάλαντ: Σκοράρει δίχως αύριο και χρωστάει πολλά στον Σόλσκιερ! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Χάλαντ: Σκοράρει δίχως αύριο και χρωστάει πολλά στον Σόλσκιερ! (vids)

bet365

Όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολείται και μαθαίνει το όνομα του Έρλινγκ Χάλαντ μετά το χατ-τρικ που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Ζάλτσμπουργκ με τη Γκενκ, με τον νεαρό επιθετικό στα 19 του να γράφει ιστορία και να δικαιώνει τον... Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του φετινού Champions League, ο νεαρός φορ έκλεψε την παράσταση και έκανε τα social media να τρελαθούν μαζί του, με τους οπαδούς και τους απανταχού φιλάθλους να ψάχνουν να μάθουν ποιος είναι αυτός και πως γίνεται να έχει συνάψει τόσο... ερωτική σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Έγινε ο πρώτος teenager μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ (2004) που πετυχαίνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στο Champions League. Σε ηλικία 19 ετών και 58 ημερών, έγινε ο τρίτος νεότερος που σκοράρει τρεις φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογικής διοργάνωση, μετά τον πρωτοπόρο Ραούλ (18 ετών, 113 ημερών, πίσω στο 1995), τον προαναφερθέντα και άλλοτε αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18 ετών και 340 ημερών το 2004).

Επιπλέον, χατ-τρικ στην πρώτη τους εμφάνιση στον πιο λαμπερό ποδοσφαιρικό θεσμό σε συλλογικό επίπεδο, έχουν πετύχει στο παρελθόν και οι Φαουστίνο Ασπρίγια και Μάρκο Φαν Μπάστερ, πράγμα που μαζί με τον Ρούνεϊ, κάνουν τον Χάαλαντ τον 4ο κατά σειρά που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα.

Πετυχαίνοντας το πρώτο από τα τρία του γκολ για λογαριασμό της Ζάλτσμπουργκ κόντρα στη Γκενκ μόλις στο 2ο λεπτό, ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγινε μόλις ο τρίτος στην ιστορία του Champions League που καταφέρνει στην πρώτη του συμμετοχή να βρει δίχτυα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έπειτα από τους Αντρέας Μέλερ (1995) και Ελιακίμ Μανγκαλά (2009).

«Είναι ό,τι πιο τρελό έχω κάνει στη ζωή μου... Και ο κόσμος, ακόμα ανατριχιάζω στη σκέψη όσων έζησα στο γήπεδο...» είπε λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης και της ονειρικής βραδιάς που είχε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων ο 19χρονος επιθετικός, στο κινητό του οποίου ενδέχεται να έφτασε αργά το βράδυ μήνυμα με συγχαρητήρια από τον... Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Όταν ο Χάαλαντ με τη φανέλα της Bryne στην πατρίδα του, τη Νορβηγία, αντιμετώπιζε τεράστιες δυσκολίες και μάλιστα είχε φτάσει σε σημείο να μην έχει πετύχει ούτε ένα γκολ σε 16 εμφανίσεις, ο νυν προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον είχε πιστέψει και τον πήρε μαζί του στη Μόλντε.

Πίσω στο 2017, καταβλήθηκε το ποσό των 180.000 λιρών για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή και αυτός έκανε απόσβεση βάζοντας... μπρος τις μηχανές. Σκόραρε 20 φορές και είχε 6 ασίστ σε 2.643 λεπτά συμμετοχής με την Μόλντε, προτού το φετινό καλοκαίρι πάρει τη μεταγραφή στη Ζάλτσμπουργκ έναντι 4,5 εκατομμυρίων λιρών.

Λίγο πριν τη μετακίνησή του στο αυστριακό ποδόσφαιρο, είχε σκοράρει... 9 φορές, κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, σε αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ηλικιακού επιπέδου Κ-20, με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας να φτάνει στο 12-0 απέναντι στην Ονδούρα.

Έκτοτε, έχει ήδη 4 χατ-τρικ μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και σύνολο 17 τερμάτων σε 9 αναμετρήσεις!

Για όσους δεν το θυμούνται, ο πατέρας του, είναι ο άνθρωπος που δέχθηκε την οργή του Ρόι Κιν. Και τη δέχθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Στο γήπεδο, με τραυματισμό που ουσιαστικά του τερμάτισε την καριέρα...

Τον Σεπτέμβρη του 1997, ο άλλοτε χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπέστη ρήξη χιαστού και ο Άλφι Χάλαντ, είχε πάει αμέσως από πάνω του για να του πει να σηκωθεί, έχοντας καταλάβει λάθος και πιστεύοντας πως ο Ιρλανδός έκανε επίτηδες τον τραυματία. Η εκδίκηση από πλευράς Κιν θα ήταν... αδιανόητη.

Μη έχοντας ξεχάσει το περιστατικό, όρμησε και του «έκοψε» το πόδι, το 2001, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα με απόλυτη ηρεμία και έχοντας παραδεχθεί αρκετά χρόνια μετά πως το είχε σχεδιάσει και αισθάνθηκε την απόλυτη ικανοποίηση όταν το έκανε...

Ο Έρλινγκ Χάλαντ είναι 19 ετών, έκανε τον κόσμο να παραμιλά, το Champions League να κινείται στον αστερισμό του και πλέον έχει μπροστά του την πρόκληση ν' αποδείξει πως δεν θα είναι ακόμα ένα one-season wonder...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα