Κερμανίδης: «Κάναμε μπάνια στη Χαλκιδική και κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα»!

Gazzetta team
Κερμανίδης: «Κάναμε μπάνια στη Χαλκιδική και κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα»!

bet365

Ο ΠΑΟΚ σαν σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου του 1975, υποδέχθηκε στην Τούμπα την Μπαρτσελόνα του Κρόιφ και του Νέσκενς, επικρατώντας με 1-0 χάρη στο γκολ του Γιώργου Κούδα.

Σαν σήμερα, πριν από 44 χρόνια ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ στην κατάμεστη Τούμπα από 50.000 φιλάθλους, για τον α’ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, επικρατώντας με 1-0.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Παναγιώτης Κερμανίδης θυμήθηκε αυτές τις στιγμές, μιλώντας στον FOCUS 103,6 και μεταξύ άλλων, τόνισε:

- «Ο Λόραντ είχε πάρει μια απόφαση και μας πήγε στη Χαλκιδική, στο Σάνη, το οποίο ήταν κλειστό, αλλά άνοιξε μόνο για εμάς. Ήθελε να χαλαρώσουμε και να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Πήγαμε για δυο προπονήσεις στο κτήμα του Σαράφη, στην Επανομή, όπου είχε χορταράκι ωραίο και εστιούλες και κάναμε τακτική. Φεύγαμε από το Σάνη και πηγαίναμε στην Επανομή, αλλά δεν μας πείραζε, ξέραμε ότι πρέπει να γίνουμε ένα σώμα πριν από εκίνο το μεγάλο παιχνίδι. Ο Λόραντ μας άφηνε να κάνουμε μπάνιο στην πισίνα και στη θάλασσα, ήθελε να χαλαρώσουμε και να μην σκεφτόμαστε αυτούς που μας ζητούσαν εισιτήρια, αλλά μόνο τον αγώνα. Οι πόρτες του Σάνη ήταν κλειστές και δεν περνούσε κανένας…».

- «Δεν μπορώ να ξεχάσω τη διαδρομή που κάναμε με το πούλμαν μέχρι να φτάσουμε στην Τούμπα. Οιφίλαθλοι κρέμονταν σαν τα σταφύλια από το πούλμαν και αυτό αμς έδωσε φτερά στα πόδια. Διαβάστε τη σύνθεση και θα δείτε ότι έπαιζαν έξι επιθετικοί μέσα, ο Λόραντ το πίστευε ότι θα τους αιφνιδιάσουμε και η Μπαρτσελόνα δεν πίστευε ότι θα βρει τέτοια αντίσταση. Πήγαν στην Αγία Τριάδα για μπανάκι και για ποδοβόλεϊ, είδαν τον ωραίο ελληνικό ήλιο, την ωραία θάλασσα, νόμιζαν ότι θα περάσουν εύκολα, αλλά ζορίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα και φάνηκε ο εκνευρισμός τους, ειδικά του Κρόιφ στο τέλος. Έβγαλαν τον εκνευρισμό στη ρεβάνς, που ήταν εφιαλτική για εμάς, αλλά εκεί έδειξαν ότι είναι μεγάλη ομάδα. Εμείς πάντως με το πολύ όμορφο γκολ του Κούδα κάναμε όλη την υφήλιο να παραμιλήσει…».

- «Ο Λόραντ είχε περάσει από τα δωμάτιά μας την προηγούμενη του αγώνα και έδωσε στον κάθε ένα από εμάς ένα χαρτί με το ρόλο του. Τα έγραψε ο ίδιος με το χέρι του και μου έλεγε πώς να παίξω, ποιον θα έχω απέναντι και ποια ειναι τα μειονεκτήματά του. Φοβερά πράγματα. Ψάχνω αυτό το χαρτί και δεν το βρίσκω, είναι κειμήλιο, μακάρι να το βρω…».

- «Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Περιστέρι γιατί το πίστεψε στο τέλος και έδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα. Μετά το 0-2 νομίζαμε ότι τελείωσε το ματς, αλλά τελικά μας ισοφάρισαν και δυσκόλεψαν τα πράγματα. Το πήραμε, γιατί οι παίκτες έδειξαν ότι το θέλουν πολύ».

- «Πάντοτε τα ΠΑΟΚ-Άρης προκαλούν ενδιαφέρον, είναι το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης. Όλη η πόλη ζούσε αυτά τα ματς όταν έπαιζα μπάλα και εγώ περίμενα αυτά τα ντέρμπι. Είναι η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ να κάνει τη μεγάλη εμφάνιση, που θα συνδυαστεί και με νίκη. Ο κόσμος θέλει μια μεγάλη εμφάνιση και είναι η ευκαιρία των παικτών να αποδείξουν την ανωτερότητά τους».

 

Τελευταία Νέα