Ζοάο Φέλιξ: Με το βάρος της... 3ης ακριβότερης μεταγραφής

Κώστας Ζάλιαρης
Ζοάο Φέλιξ: Με το βάρος της... 3ης ακριβότερης μεταγραφής

bet365

Μόλις στα 19 του χρόνια, με τις πρώτες συμμετοχές στην ανδρική εθνική ομάδα της Πορτογαλίας πριν από λίγο καιρό, ο Ζοάο Φέλιξ φτάνει σε σημείο να... εκτοξευθεί απίστευτα γρήγορα και να γίνει η 3η ακριβότερη μεταγραφή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Κόπα ΄Άφρικα με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει καταθέσει πρόταση με κάθε επισημότητα στη Μπενφίκα για τον νεαρό Πορτογάλο επιθετικός που... έβγαλε μάτια την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Δεδομένα, είναι από τα πιο hot prospects στην Ευρώπη, είναι σε ηλικία που τα περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης είναι απίστευτα και στην εποχή που τα εκατομμύρια απλά... χορεύουν στους πιο σύγχρονους ρυθμούς, έφτασε η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο στα 120 εκατ.ευρώ.

Αυτή είναι η ρήτρα αποδέσμευσης που του έχει βάλει η Μπενφίκα, με την Ατλέτικο να προσφέρει 126 εκατομμύρια και φυσικά να κερδίζει την υπογραφή του. Ακόμα κι αν οι «αετοί» της Λισαβόνας τονίζουν πως η προσφορά περνάει από... μελέτη όλες αυτές τις ώρες, το γεγονός πως συμπεριλαμβάνει αρκετές δόσεις για την καταβολή ολόκληρου του ποσού δεν θα σταθεί εμπόδιο στον πορτογαλικό σύλλογο.

Ο Ζοάο Φέλιξ, με αυτό το ποσό, θα γίνει η 3η ακριβότερη μεταγραφή στον κόσμο, ξεπερνώντας και τη μετακίνηση του Κουτίνιο από τη Λίβερπουλ στη Μπαρτσελόνα πριν από λίγα χρόνια. Ο Βραζιλιάνος, που είχε γίνει... Θεός στο Μέρσεϊσαϊντ, πήρε τη σπουδαία μεταγραφή που ήθελε και έγινε παίκτης της σειράς στους «μπλαουγκράνα», δίχως να καταφέρει σε οποιαδήποτε στιγμή της θητείας του στην Καταλονία να πείσει για τα 120 εκατομμύρια που διατέθηκαν για την απόκτησή του.

Φυσικά, στην κορυφή της λίστας με τις ακριβότερες μεταγραφές βρίσκεται ο Νεϊμάρ των 222 εκατομμυρίων ευρώ, με την Παρί να γνωρίζει πολύ καλά πως δεν θα κάνει απόλυτη απόσβεση των χρημάτων στην φετινή πιθανή πώληση του ποδοσφαιριστή, που παλεύει από την πλευρά του για την επιστροφή στη Μπαρτσελόνα.

Δεύτερος έρχεται ο συμπαίκτης του στην Παρί Σεν Ζερμέν, Κίλιαν Μπαπέ, που έπειτα από έναν χρόνο δανεισμού από τη Μονακό, μετακινήθηκε με κανονική μεταγραφή 180 εκατομμυρίων στο «Παρκ ντε Πρενς», αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της Γαλλίας και παραμένει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αστέρι του αθλήματος, δεδομένης και της ηλικίας του.

Κι έπειτα, έρχεται ο Ζοάο Φέλιξ...

Ο πιτσιρικάς, που ακόμα δεν έχει προλάβει ούτε να καταλάβει τα οφέλη της ενηλικίωσης και την ωριμότητα του μυαλού, μαθαίνει ότι θα παίξει μπάλα σε μια ομάδα που ήταν πρόθυμη να δώσει 126 εκατομμύρια για να τον δει να παίζει μπάλα με τη δική της φανέλα. Ο μικρός, έκανε τις πρώτες του συμμετοχές με την ανδρική εθνική ομάδα της Πορτογαλίας δίπλα στον Κριστιάνο Ρονάλντο πολύ πρόσφατα, δηλώνοντας μάλιστα πως «νόμιζα ότι ήμουν... στο Playstation και είχα τον CR7 συμπαίκτη».

Ο Φερνάντο Σάντος του έδωσε την ευκαιρία να πάρει χρόνο στο ανώτερο κλιμάκιο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έπειτα απ' όσα έκανε ο νεαρός φορ με τη Μπενφίκα στις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στο Europa League και η σεζόν 2018-2019 τον εκτόξευσε. Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Λούκα Γιόβιτς, που από τους «αετούς» της Λισαβόνας... πέταξε για εκείνους της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τώρα βρίσκεται στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόνο που ο Φέλιξ θα κοστίσει τα διπλάσια από τον Σέρβο επιθετικό...

Η αλήθεια είναι πως βλέποντας τη λίστα με τις ακριβότερες μεταγραφές, Στην πρώτη 7άδα και πέρα από τον 2ο, Κίλιαν Μπαπέ, μονάχα ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκείνος που πραγματικά έδειξε γιατί έκανε το «μπαμ» το 2009 και κόστισε 100 εκατομμύρια στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην τότε ακριβότερη μετακίνηση ποδοσφαιριστή στην ιστορία.

Ούτε ο Νεϊμάρ, ούτε ο Κουτίνιο, ούτε ο Ουσμάν Ντεμπελέ των 105 εκατομμυρίων έκανε αυτά που θα περίμεναν στη Μπαρτσελόνα, όταν τον αγόρασαν από τη Ντόρτμουντ, ενώ, η αλήθεια είναι πως ούτε ο Πολ Πογκμπά έδειξε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πως πραγματικά ήταν ποδοσφαιριστής των 100 εκατ.ευρώ. Πολλά σκαμπανεβάσματα, πολύ διαφορετική νοοτροπία, πολύς... χαμός στα social media. Στα καλά του, όμως, άρχοντας στα χαφ...

Την ίδια στιγμή, πάντως, υπάρχει και ο Μάικ Φαν Μπέινεν, γιος του ατζέντη που πήγε τον Φρένκι Ντε Γιόνγκ στους «μπλαουγκράνα», όπου υπέγραψε για τη... δεύτερη ομάδα των Καταλανών και του τοποθετήθηκε ρήτρα 100 εκατομμυρίων...

 

Τελευταία Νέα