Μιλόγεβιτς στο gazzetta.gr: «Δεν κοιτάζω τα λεφτά, είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψω στην Ελλάδα»

Μιλόγεβιτς στο gazzetta.gr: «Δεν κοιτάζω τα λεφτά, είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψω στην Ελλάδα»

bet365

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ανοίγει την καρδιά του στο gazzetta.gr στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη μετά την ανανέωση του με τον Ερυθρό Αστέρα! Τι λέει για Μασούρα, Μπεν, Μάριν, τη νίκη επί της Λίβερπουλ, τον Πανιώνιο και τις φήμες περί επιστροφής στην Ελλάδα!

Κατέβασε το νέο app για το αθλητικό στοίχημα με απεριόριστες δυνατότητες. (21+)

Ο πιο πετυχημένος προπονητής του σερβικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια παρά την αξιοζήλευτη επιτυχία του με τον Ερυθρό Αστέρα, συνεχίζει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο, παραμένει ρομαντικός γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη στα εκατομμύρια και την επιδειξιομανία που χαρακτηρίζει δεκάδες συναδέλφους.

O πρώην προπονητής του Πανιωνίου εξακολουθεί να λειτουργεί με το συναίσθημα εξ ου και η απόφαση του να συνεχίσει για τρίτη διαδοχική σεζόν στον πάγκο του σερβικού συλλόγου.

Ο 49χρονος τεχνικός κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα τα οποία συνδυάστηκαν με καλό ποδόσφαιρο, ενώ οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» για πρώτη φορά στην ιστορία τους, στους ομίλους του Champions League, με τη νίκη επί της φιναλίστ της διοργάνωσης με 2-0 να αποτελεί highlight!

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς λίγες μέρες μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές Σερβίας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο gazzetta.gr, όπου αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του, ενώ παράλληλα αναφέρεται στους Μασούρα, Μπεν Μάριν, τον Πανιώνιο, αλλά και τις φήμες περί επιστροφής του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συνεχίζετε για τρίτη σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα. Ήταν δύσκολη απόφαση να ανανεώσετε το συμβόλαιο σας;

«Δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ο οποίος κάνει πρωταθλητισμό στον οποίος δίνεις και την ψυχή σου. Για τους Σέρβους, αλλά και για μένα ειδικότερα ο Ερυθρός Αστέρας σημαίνει πάρα πολλά. Είναι η ομάδα που χρωστάω όλη την ζωή μου, γιατί όταν ήμουν παιδί πήγα από την επαρχία στο Βελιγράδι.

Είναι η πόλη και η ομάδα που ανδρώθηκα και μου έχει δώσει τόσα πολλά. Όταν αγαπάς τόσο πολύ μια ομάδα , πολλές φορές παίζει ρόλο και το συναίσθημα. Ένας ξένος ίσως δεν μπορεί να το νιώσει και να το καταλάβει αυτό. Εκτός από την οικογένεια μου, οι φίλοι μου, ο πατέρας μου, όλοι περιμένουν από μένα να κάνω κάτι. Η ομάδα χρειάζεται να αφιερώσεις πάρα πολύ χρόνο από την ζωή σου. Εγώ είμαι πολύ δουλευταράς και δεν θέλω λόγω της αγάπης μου για την ομάδα να κάνω λάθος.

Υπάρχει μεγάλη ευαισθησία για τον Ερυθρό Αστέρα. Για μας όλους και τους οπαδούς είναι κάτι σαν θρησκεία. Τον αγαπάμε. Θέλεις να τα κάνεις όλα σωστά και τέλεια και γι' αυτό το λόγο καμιά φορά κουράζεσαι πιο πολύ, αλλά δεν είχα πρόβλημα να συνεχίζω στον σύλλογο και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είχα υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια και δεν είχα καμία αμφιβολία πως θα αποχωρήσω. Δόξα το θεό, θα μείνω για ακόμη έναν χρόνο και θα προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα όσο πιο ψηλά γίνεται».

Είναι αλήθεια πως δεχθήκατε προτάσεις από συλλόγους της Κίνας και της Σαουδικής Αραβίας; Πόσο δύσκολο είναι να αντισταθεί κανείς στα εκατομμύρια που προσφέρονται από ασιατικούς συλλόγους;

«Τα λεφτά στη σημερινή εποχή παίζουν μεγάλο ρόλο, αλλά καμιά φορά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κοιτάζουν μόνο τα χρήματα. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που ακούνε την καρδιά τους, ακούω τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου. Τον Ερυθρό Αστέρα τον αγαπάω και όταν πριν από δύο χρόνια ζήτησε την βοήθεια μου δεν θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ. Για μας είναι πάνω από όλα αγάπη. Δεν είναι θέμα τα λεφτά.

Τα χρήματα έρχονται και φεύγουν. Έχετε δίκιο είχα μεγάλες προτάσεις, αλλά έχω κάτι να ολοκληρώσω στον Ερυθρό Αστέρα, δεν θα μπορούσα να αφήσω την ομάδα. Όταν αντιληφθώ πως ο Ερυθρός Αστέρας δεν με χρειάζεται άλλο θα αναχωρήσω για άλλες πολιτείες».

Η επικράτηση με 2-0 επί της Λίβερπουλ στο Μαρακανά μπορούμε να πούμε πως ήταν η μεγαλύτερη νίκη σας ως προπονητής, η οποία θα σας συνοδεύει στο υπόλοιπο της καριέρας σας;

«Σίγουρα είναι τιμή, αλλά ξέρετε τα παιδιά άξιζαν να κερδίσουν εκείνο το ματς. Γενικά ήταν υπέροχο και μόνο που ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Ο σύλλογος αυτός είναι σαν θρησκεία πρέπει να το ζήσετε στο Βελιγράδι για να το καταλάβετε. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ένας μεγάλος σύλλογος με πολλούς τίτλους και στο παρελθόν έχει κερδίσει σπουδαίες ομάδες όπως την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπάγερν Μονάχου, την Μίλαν και την Μαρσέιγ, και σίγουρα η νίκη επί της Λίβερπουλ είναι η πιο σπουδαία επιτυχία μετά το 1991 όταν η ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οπότε ας ευλογήσουμε κι εμείς λίγο τα γένια μας πως βάλαμε κι ένα λιθαράκι με τη νίκη αυτή στην ιστορία της ομάδας. Μην ξεχνάτε εμείς δέκα χρόνια είχαμε τα γνωστά προβλήματα λόγω του πολέμου, με εμπάργκο, με ποδοσφαιριστές να φεύγουν στο εξωτερικό, δεν συμμετείχαμε καν στην Ευρώπη, και γι αυτό ξεκινάμε από τον πρώτο προκριματικό γύρο και να φτάνεις να κερδίζεις την Λίβερπουλ είναι σπουδαίο».

Η φετινή παρουσία της ομάδας σας ανοίγει την όρεξη για τη νέα χρονιά, να πετύχετε κάτι ανάλογο ή γιατί όχι και κάτι καλύτερο;

«Αυτά που έλεγα πριν δύο χρόνια, τα έλεγα πέρυσι και τα λέω και φέτος. Αυτό που μπορώ εγώ να υποσχεθώ είναι μόνο δουλειά. Από κει και πέρα είναι θέλημα Θεού και άλλων πραγμάτων, αλλά αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε σκληρά να πιστεύουμε να είμαστε μαζί να έχουμε ομοιογένεια, ίδιο στόχο όλοι μαζί μια οικογένεια και να πάμε ακόμα καλύτερα».

Κόουτς, δύο πρώην ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο Μπεν και ο Μάριν, ήρθαν στον Ερυθρό Αστέρα μετά από δική σας εισήγηση. Βλέπουμε και οι δύο είναι από τους κορυφαίους της ομάδας, ειδικά ο Μάριν είναι μεταμορφωμένος. Τι άλλαξε και προσαρμόστηκαν τόσο γρήγορα;

«Τον Μπεν τον ήξερα από τον Πανιώνιο, τον είχα ένα χρόνο. Είναι από τους αγαπημένους των οπαδών εδώ, έδειξε την ποιότητα του και στο Champions League με τα δυο του γκολ κόντρα στην Σάλτσμπουργκ που μας έδωσαν την πρόκριση, ήταν πρώτος στις ασίστ και γενικότερα μας βοήθησε πάρα πολύ.

Γενικότερα είναι από τους κορυφαίους της ομάδας και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί είναι ένα χρυσό παιδί και τον αγαπάω πάρα πολύ και χαίρομαι γιατί μπόρεσα να του δώσω μια ευκαιρία να δείξει την αξία του. Για τον Μάριν αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Σερβία και είναι σίγουρα. Έχει μεγαλώσει στην Γερμανία από Σέρβους γονείς και εμείς λέμε εδώ αν έχεις μεγαλώσει ως ποδοσφαιριστής και δεν έχεις παίξει στον Ερυθρό Αστέρα είναι σαν να μην έχεις παίξει ποτέ.

Δεν ήταν εύκολο να έρθει, τον θέλαμε και πιο παλιά. Τα καταφέραμε όμως, τον φέραμε, ήρθε μας βοήθησε πολύ. Για την αξία του δεν το συζητάμε καν είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και νομίζω έχει βοηθήσει με την παρουσία του και τα μικρά παιδιά του συλλόγου. Είναι μεγάλη τιμή για μας να έχουμε τον Μάριν στην ομάδα μας».

Όλοι στην Ελλάδα είναι σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψετε, θεωρούν ότι σαν να έχετε αφήσει κάτι στην μέση. Το πιστεύετε ότι θα σας δούμε ξανά στα μέρη μας να ολοκληρώσετε την δουλειά σας;

«Εγώ αγαπάω πολύ την Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι θα γυρίσω κάποια στιγμή. ¨Ετσι και αλλιώς είμαστε δεμένοι με αυτή την χώρα και ως οικογένεια έχουμε ζήσει και μεγαλώσει και μας έχει δώσει τόσα πολλά. Πάντως για ένα χρόνο σίγουρα αποκλείεται αφού δεσμεύομαι με συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα».

Φήμες είχαν ακουστεί τόσο για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ενώ κάποια στιγμή το όνομά σας γράφτηκε και για τον ΠΑΟΚ.

«Κοιτάξτε δεν είναι ωραίο να λέμε για τις φήμες. Αυτή την στιγμή εγώ είμαι προπονητής του Ερυθρού Αστέρα και γνωρίζω ότι έγραφαν διάφορα τώρα αν ήταν αλήθεια ή δεν ήταν δεν θα μπω σε αυτή την διαδικασία δεν θα ήταν και ωραίο».

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία η θητεία σας στον Πανιώνιο;

«Ήταν σούπερ χρονιά στον Πανιώνιο. Τεράστια χρονιά αγωνιστικά. Απόλαυσα εκείνη την σεζόν γιατί είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία και με τον πρόεδρο, τον κ. Ζαμάνη και τον κ. Δάρρα. Είχα επίσης εξαιρετική συνεργασία με τους παίκτες. Ήταν μια ομάδα πολύ καλή και δουλεμένη. Όταν ήρθα φαινόταν πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την διοίκηση, αλλά και τον προηγούμενο προπονητή. Απλά εγώ έδωσα συνέχεια και έβαλα την δική μου σφραγίδα και πήγαμε πολύ καλά.

Πετύχαμε πολλά πράγματα που θα μείνουν στην ιστορία. Πολλές φορές λέω πως αν δεν κάνεις κάτι που θα σε θυμούνται, είναι σαν να μην έχεις κάνεις τίποτα. Δεν είναι μόνο τα λεφτά που θα βγάλεις, δυστυχώς πολλοί πλέον κοιτάζουν μόνο το οικονομικό, εγώ το βλέπω κάπως διαφορετικά».

Αν και ο Πανιώνιος τα είχε πάει περίφημα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη καταφέρατε να φέρετε ακόμη πιο σπουδαία αποτελέσματα..

«Το θέμα είναι να πείσεις τους ποδοσφαιριστές για κάποια πράγματα. Είτε είσαι διοίκηση, είτε προπονητής θα πρέπει να έχεις τη γνώση και την προσωπικότητα. Ήταν δύσκολη εποχή τότε, γιατί η ομάδα είχε δέσει και είχε αφομοιώσει το στιλ του προηγούμενου προπονητή, του Μαρίνου (σ.σ.: Ουζουνίδη). Η ομάδα προέρχονταν από μια επιτυχημένη χρονιά, όμως άλλαξε ο προπονητής και είναι δύσκολο για αυτόν που έρχεται να κάνει αλλαγές.

Φέραμε όμως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος θετικά αποτελέσματα και η ομάδα άρχισε να δένει, έτσι στη συνέχεια τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Αυτά τα παιδιά άξιζαν την πορεία που έκαναν».

Πιστεύετε πως η πετυχημένη σεζόν σας στον Πανιώνιο έπαιξε ρόλο στην πρόσληψη σας στον Ερυθρό Αστέρα;

«Δεν ήταν μόνο ο Πανιώνιος. Στην Ομόνοια κάναμε πολλά καλά πράγματα, το ίδιο συνέβη και στην προηγούμενη ομάδα μου, την Τσουκαρίτσκι. Δεν μπορώ να πω πως χάρη στην τάδε ομάδα έφτασα στον Ερυθρό Αστέρα. Σίγουρα, όσο ζεις μαθαίνεις και προσωπικά έμαθα πολλά καλά πράγματα στον Πανιώνιο. Για παράδειγμα όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προπονητής έπρεπε να αφομοιώσω τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων, στο πως αντιλαμβάνονται τα πράγματα, αλλά και τους παίκτες.

Εγώ μπορεί να ήμουν ως παίκτης πολλά χρόνια στην Ελλάδα, όμως το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο αλλάζει και είναι πολύ διαφορετικό. Σίγουρα με βοήθησε ο Πανιώνιος, αλλά όχι σε σημείο να πεις πως για αυτό τον λόγο βρέθηκα στον Ερυθρό Αστέρα. Είχα πολλές προτάσεις και όταν βρισκόμουν στην Ομόνοια. Έκανα πολλά πράγματα εκεί βάζει του μπάτζετ που είχα. Ήμουν προπονητής σε μια ομάδα με πάνω από 25-26 πρωταθλήματα, αλλά με χίλια άλλα προβλήματα που υπήρχαν. Παίξαμε πάρα πολύ καλή μπάλα και θεωρώ όποια ομάδα και αν ανέλαβα έχει φέρει καλύτερα αποτελέσματα».

Εκτός των άλλων, στον Πανιώνιο δώσατε χρόνο συμμετοχής και πιστέψατε ποδοσφαιριστές όπως ο Μασούρας και ο Μπεν.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον Μασούρα και για τα άλλα παιδιά, αλλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά στον καθένα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και δεν γίνεται να ξεχωρίσουμε κάποιον. Κάποιος μπορεί να γίνει καλύτερος μόνο από την ομαδική δουλειά και να φανεί η δουλειά. Ο Μασούρας έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει στην εθνική Ελλάδας και χαίρομαι για αυτόν. Ακόμη και μετά τις προπονήσεις καθόταν να δουλέψει και πίστεψε στις δυνατότητες του.

Είναι ένα παράδειγμα για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ένας ποδοσφαιριστής, όταν προσπαθεί. Για μένα χρειάζεται να παλεύεις σκληρά, να έχεις πίστη στις ικανότητες σου και αυτοπεποίθηση που είναι σημαντική για έναν παίκτη. Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν δεξιότητες, διαθέτουν ταλέντο, αλλά τους λείπει η αυτοπεποίθηση. Αντίθετα, βλέπουμε πολλές φορές ποδοσφαιριστές δίχως καλή τεχνική, αλλά είναι νικητές, διότι έχουν πίστη σε αυτό που κάνουν, αυτοπεποίθηση και δεν φοβούνται. Έτσι πετυχαίνουν και φτάνουν ψηλά. Στον Πανιώνιο είχαμε μια ομάδα που πάνω απ' όλα ήταν οικογένεια. Τα παιδιά ήταν μαζεμένα και προσωπικά δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Τα όποια προβλήματα προέκυπταν τα έλυναν μόνοι τους. Ακόμα και όταν κάποιοι δεν είχαν χρήματα τα συγκέντρωναν!Πιστέψτε ήταν μια οικογένεια και μακάρι να πετύχω ξανά τέτοια ομοιογένεια. Ειλικρινά, αυτό ήταν και το πρωταρχικό μου μέλημα στον Ερυθρό Αστέρα. Να φτιάξω τα αποδυτήρια. Όταν το καταφέρνεις αυτό βλέπεις πως υπάρχει δύναμη, θετική ενέργεια και όλοι δουλεύουν για τον κοινό στόχο της ομάδας. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Τότε θα έχεις πετύχει τον στόχο σου. Αν ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του, τότε είναι δύσκολο για την ομάδα να πετύχει».

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σας στον Πανιώνιο; Θυμόμαστε πως δύο παιχνίδια είχαν σημαδέψει εκείνη την χρονιά, ο αποκλεισμός στο Κύπελλο και η νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού.

«Ναι η χειρότερη για μας είναι ο αποκλεισμός από το Κύπελλο με τον Κισσαμικό. Αλλά νομίζω ήταν θέλημα θεού. Αν είχαμε προκριθεί στο Κύπελλο πιστεύω μπορεί και να μην έβγαινε η ομάδα στο Europa League. Το γεγονός ότι είχαμε να δώσουμε λιγότερα παιχνίδια και να επικεντρωθούμε σε αυτά του πρωταθλήματος μας βοήθησε αρκετά, ενώ μην ξεχνάτε πως ο Πανιώνιος εκείνη την σεζόν είχε μικρό ρόστερ.

Ο αποκλεισμός αυτός μας συσπείρωσε, μας έδωσε την δυνατότητα να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και είδατε στη συνέχεια τα αποτελέσματα. Ήταν ένα καλό μάθημα το ματς αυτό γιατί πήραμε την ώθηση που χρειαζόμασταν για την συνέχεια για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Όσον αφορά την καλύτερη στιγμή σίγουρα όταν κερδίζεις στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, μια ομάδα από τις κορυφαίες της χώρας είναι κάτι που ακούγεται και μένει στον κόσμο. Για μένα πάντως όλες οι νίκες είναι σημαντικές είτε εντός είτε εκτός έδρας, γιατί δείχνει ότι δούλεψες για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα».

Γνωρίζουμε ότι πιστεύετε πολύ στον Θεό. Θεωρείτε ότι μέσω της πίστης αντλείτε μια ψυχική και πνευματική ηρεμία που σας βοηθάει στην δουλειά σας;

«Αλήθεια είναι ότι η πίστη με έχει βοηθήσει πολύ. Μάλιστα, μετά το τέλος των υποχρεώσεων με την ομάδα βρέθηκα στο Αγιο Ορος. Όλο αυτό με βοηθάει να ηρεμώ να βλέπω τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Για μας τους χριστιανούς ορθόδοξους μας βοηθάει λίγο να ξεφύγουμε από αυτή την καθημερινότητα που δεν είναι και η καλύτερη. Πάντως αυτές οι μέρες που βρίσκεσαι σε τέτοια μέρη σε βοηθάει να είσαι καθαρός μέσα σου. Το σημαντικό είναι να έχεις πίστη, και αν έχεις τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα απολύτως».

 

Τελευταία Νέα