Τέλος το Champions League; Τα top-clubs φουλάρουν για τη νέα Super League!

Τέλος το Champions League; Τα top-clubs φουλάρουν για τη νέα Super League!

bet365

Οπως προκύπτει από το Football Leaks, 11 top-clubs ετοιμάζουν τη δημιουργία ενός ξεχωριστού πρωταθλήματος με όνομα Super League το οποίο αναμένεται να πάρει τη θέση του Champions League!

Το πλάνο που είχε ξεκινήσει από το 2016 φαίνεται να αποκτά πλέον μεγαλύτερη δυναμική για τη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, βασισμένο στο μοντέλο της Ευρωλίγκας. Σύμφωνα με το τελευταίο 'χτύπημα' από το Football Leaks, 11 ομάδες φέρονται να επισπεύδουν τη δημιουργία της νέας λίγκας με στόχο να γίνει σέντρα το 2021. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, θα προστεθούν ακόμα 5 και για να συμβεί αυτό δεν θα χρειαστεί να αποχωρήσουν από τα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά από το Champions League.

Οι 11 αυτές ομάδες θα έχουν συμβόλαιο 20 ετών στη διοργάνωση και είναι οι Ρεάλ, Μίλαν, Γιουβέντους, Γιουνάιτεντ, Σίτι, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ, Λίβερπουλ, Μπάγερν, Παρί, ενώ οι πρώτες 5 που αναμένεται να προστεθούν είναι οι Ατλέτικο, Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ, Ιντερ, Ρόμα.

Σύμφωνα πάντα με το Football Leaks, η εταιρεία, Key Capital Partners [αναλαμβάνει τέτοιου είδους projects], έστειλε το τελευταίο mail στην Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη Οκτωβρίου ενημερώνοντας ότι οι 11 ομάδες είναι έτοιμες να υπογράψουν τη συμφωνία για την Super League και ότι θα ήταν προτιμότερο το θέμα να έχει κλείσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Οπως αναφέρθηκε, το πλάνο είναι πανομοιότυπο με εκείνο της Ευρωλίγκας, κάτι που σημαίνει ότι δεν αντιτίθεται στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μένει ανοικτό το ενδεχόμενο της δημιουργίας 2ης κατηγορίας.

 

Τελευταία Νέα