Χάος στη Δανία και κίνδυνος αποκλεισμού από το Euro 2020!

Χάος στη Δανία και κίνδυνος αποκλεισμού από το Euro 2020!

Κώστας Ζάλιαρης
Χάος στη Δανία και κίνδυνος αποκλεισμού από το Euro 2020!

bet365

Μεγάλη διαμάχη ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας, οδηγεί την εθνική ομάδα της χώρας σε αναζήτηση παικτών από μικρότερες κατηγορίες προκειμένου να καταφέρει να παίξει στο Nations League και να μην αποκλειστεί από το Euro 2020!

Ολνταμ – Μπάρνσλεϊ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*,αν σημειωθεί γκολ με πέναλτι στον αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας με τους Δανούς διεθνείς και τους αστέρες που φόρεσαν τη φανέλα με το εθνόσημο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο οδήγησαν σε αδιέξοδο, πράγμα που σημαίνει ότι η DBU ψάχνει αυτές τις ώρες ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να στελεχώσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ώστε να διεξαχθεί κανονικά το ματς με την Ουαλία για το Nations League, στις 9 του μηνός.

Πριν από αυτό το επίσημο παιχνίδι, υπάρχει και το φιλικό της Τετάρτης κόντρα στη Σλοβακία, με τον εκτελεστικό διευθυντή της DBU, Κλάους Μπρέτον Μέιερ, να δηλώνει στο BBC πως το ποδόσφαιρο της Δανίας θα γνωρίσει πολύ μαύρα χρόνια αν δεν καταφέρει να παίξει σε αυτές τις αναμετρήσεις λόγω της έντονης διαφωνίας των παικτών για το θέμα των συμβολαίων τους...

Επιπλέον, στη άκρη του πάγκου δεν θα βρίσκεται ο Άγκε Χαρέιντε και ο βοηθός του, Γιον Νταλ Τόμασον, αφού η Ομοσπονδία θεωρεί πως δεν είναι σωστό από τη στιγμή που οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα κληθούν να προσφέρουν για την εθνική ομάδα δεν θα έχουν επιλεχθεί από τον προπονητή!

Η DBU έχει ξεκαθαρίσει πως θα γίνει κάθε προσπάθεια να διεξαχθούν κανονικά τα ματς, τόσο με την Σλοβακία, την Τετάρτη, όσο και αυτό του Nations League με τους Ουαλούς στις 9/9, εκφράζοντας μάλιστα και παράπονα από τη στάση των διεθνών ποδοσφαιριστών, από τους οποίους «υπήρχε η αίσθηση και η ελπίδα πως θα συμφωνούσαν με όλα όσα τους προτείναμε αναφορικά με τους μισθούς, τα μπόνους, την ασφάλιση, τις συνθήκες των μετακινήσεων και τις πτήσεις, το φαγητό, την ιατρική περίθαλψη, όλα όσα μπορούσαμε να τους δώσουμε. Τώρα πλέον προσπαθούμε απλά να βρούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παίξουμε τα δύο προσεχή παιχνίδια».

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τους Δανούς να παίζουν απέναντι σε Σλοβάκους και Ουαλούς δίχως κάποιο από τα μέλη που οδήγησαν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι και τους «16» του φετινού Μουντιάλ στη Ρωσία, ενώ φυσικά δεν τίθεται θέμα για παρουσία των αστέρων της Premier League όπως είναι οι Κάσπερ Σμάιχελ, Αντρέας Κρίστενσεν και Κρίστιαν Έρικσεν.

Αυτό, έρχεται ως αποτέλεσμα και της άρνησης της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Δανίας να δεχθεί να διεξαχθούν έστω τα δύο προσεχή ματς με τους όρους των συμβολαίων που ίσχυαν μέχρι πρότινος για τους διεθνείς, ώστε να σωθεί προσωρινά η κατάσταση και να γίνει νέα συζήτηση τον επόμενο καιρό.

Η μοναδική επιλογή της DBU είναι πλέον να στελεχώσει την εθνική ομάδα με παίκτες από την Superliga της χώρας και τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, έχοντας ήδη στείλει επιστολή προς τους συλλόγους προκειμένου να επιτρέψουν στους ποδοσφαιριστές να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως τον Οκτώβρη του 2017, οι γυναίκες διεθνείς από τη Δανία είχαν μποϊκοτάρει ματς προκριματικών του Μουντιάλ κόντρα στη Σουηδία και πάλι για θέμα που αφορούσε στα συμβόλαια που είχαν συμφωνηθεί, με αποτέλεσμα η UEFA να δώσει το ματς στα χαρτιά (3-0 οι Σουηδέζες) και να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ.

 

Τελευταία Νέα