«Ο Χατσερίντι έπαψε να έχει κίνητρο στην Ντιναμό»

«Ο Χατσερίντι έπαψε να έχει κίνητρο στην Ντιναμό»

«Ο Χατσερίντι έπαψε να έχει κίνητρο στην Ντιναμό»

bet365

Εκτενή αναφορά στο πρόσωπο του Εβγέν Χατσερίντι έκανε ο προπονητής της Ντιναμό Κιέβου, Αλιακσάντρ Χατσκέβιτς, υποστηρίζοντας ότι «μέσα στη σεζόν έχασε το κίνητρό του».

Ο Λευκορώσος προπονητής της ουκρανικής ομάδας αναφέρθηκε στην υπόθεση του Εβγέν Χατσερίντι, ο οποίος κατά τη διάρκεια της σεζόν τέθηκε στο περιθώριο, έχοντας το μυαλό του περισσότερο στη μεταγραφή του. «Εχασε την πίστη του στην ομάδα και στους συμπαίκτες του», δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο Χατσκέβιτς για τον ελληνικής καταγωγής Ουκρανό κεντρικό αμυντικό, που είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει και να ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ.

«Ο Χατσερίντι έχασε κάθε κίνητρο για την ομάδα από τη χειμερινή περίοδο και μετά έπαψε να έχει ρόλο. Ίσως θα έπρεπε εκείνο το διάστημα να έχει παραχωρηθεί σε κάποια ομάδα, αποφέροντας έστω και κάποια λίγα χρήματα ως αποζημίωση στο σύλλογο», σχολίασε ο τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου, που τον Ιανουάριο αρνήθηκε να τον παραχωρήσει στον ΠΑΟΚ αξιώνοντας ένα πολύ μεγάλο ποσό, ενώ το συμβόλαιο του έληγε τον Ιούνιο.

«Ξέρω πολύ καλά τον “Ζένια” (σ.σ. το χαϊδευτικό όνομά του Χατσερίντι) σαν ποδοσφαιριστής είναι απλά ο καλύτερος! Όμως, όταν πήγαμε το περασμένο καλοκαίρι στην Αυστρία άρχισε να ρωτά: "Ποιος θα έρθει στην ομάδα; Τι παίκτες θα έρθουν; Σε ποιες θέσεις θα ενισχυθούμε;" Είχε αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν να είναι προπονητής: "Χρειαζόμαστε αυτούς τους ποδοσφαιριστές", Γιατί δεν φεύγει αυτός ο παίκτης, γιατί αυτός αγωνίζεται;". Του είπα: "Ζένια, όταν γίνεις προπονητής, θα μπορείς να μιλάς για αυτά τα θέματα», εξήγησε ο Αλιακσάντρ Χατσκέβιτς μιλώντας στην ιστοσελίδα «Dynamo.kiev.ua.».

«Εκείνο το διάστημα, ο Ντομαγκόι Βίντα ήταν πολύ κοντά του και ο Χατσερίντι έκανε ότι ήταν απαραίτητο για να συνεργαστεί μαζί του, ενώ παρακινούσε και άλλους παίκτες, όπως ο Γιαρμολένκο και ο Σιντόρτσουκ. Όμως, όταν πήγαμε το χειμώνα για προετοιμασία έχασε την πίστη του στην ομάδα. Όταν αυτό συμβαίνει τότε παύει να μπορεί να βοηθήσει στην ομάδα. Ήταν δυσαρεστημένος από την πολιτική της διοίκησης σε θέματα μεταγραφών τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής χάνει την πίστη του στους συνεργάτες του, δεν μπορώ να υπολογίζω σε αυτόν», πρόσθεσε ο Λευκωρώσος προπονητής, ο οποίος μίλησε και για την περίπτωση ενός πρώην «ασπρόμαυρου» ποδοσφαιριστή, του Κάρλος Σαμπράνο, ο οποίος παρότι υπήρχε το πρόβλημα με τον Χατσερίντι δεν έπαιξε ούτε λεπτό σε επίσημο παιχνίδι της Ντιναμό και όπως έγραψε το gazzetta.gr θα αποχωρήσει από την ομάδα του Κιέβου.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι ήταν ένας παίκτης που ήρθε στην ομάδα μας εντελώς δωρεάν και δεν έγινε η παραμικρή επένδυση από πλευράς Ντιναμό. Θα μπορούσε να είναι σχετικά νωρίς ακόμη και στην ενδεκάδα, αλλά η επιθυμία του για να παίξει ποδόσφαιρο αποδείχθηκε καθοριστική. Για περίπου ένα μήνα προσπαθούσε να γίνει ανταγωνιστικός και μετά… Πιθανότατα οι παραπάνω λόγοι για έναν ποδοσφαιριστή να παίζουν ρόλο, όπως και η μετακίνησή του από τη μία χώρα στην άλλη».

NEWS FEED