Σαουδική Αραβία - Ελλάδα 2-0 (vids)

Σαουδική Αραβία - Ελλάδα 2-0 (vids)

Σαουδική Αραβία - Ελλάδα 2-0 (vids)

bet365

Η... Μουντιαλική Σαουδική Αραβία επικράτησε στη Σεβίλλη με 2-0 της «φρεσκαρισμένης» λόγω των πολλών νέων προσώπων εθνικής Ελλάδος που το μόνο που θα έχει να θυμάται είναι τα δοκάρια των Μπακασέτα και Κουλούρη.

Ηταν μια καλή ευκαιρία. Και ο Σκίμπε να προπονήσει αλλά και να δει σε αγώνα αρκετούς παίκτες που δεν θα είχε την ευκαιρία. Και οι παίκτες να ντεμπουτάρουν με την Εθνική αλλά και να δείξουν στον Γερμανό ότι ίσως ν' αξίζουν μερικές κλήσεις ακόμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Κι όλα αυτά κόντρα σε μία ομάδα που σε λιγότερο από ένα μήνα θα δίνει την δική της μάχη στα γήπεδα της Ρωσίας. Την Σαουδική Αραβία.

Ενα τεστ όμως που είχε πολλά λάθη. Και από τους παίκτες της Εθνικής και από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Σε φιλικό παιχνίδι αποφάσισε να μας αφήσει με δέκα παίκτες (απευθείας κόκκινη στον Γιαννούλη) και σε φάση που δεν υπήρχε καν φάουλ! Για να είμαστε δίκαιοι ωστόσο και πριν την αποβολή (43') η Εθνική μας δεν είχε δείξει πολλά πράγματα. Ενα δοκάρι από απευθείας φάουλ του Μπακασέτα (33') και ένα (κακό) πλασέ του Πέλκα στο 38'. Τελεία, παύλα.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ, ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ
Στο πρώτο ημίχρονο που δεν υπήρχε και η αριθμητική διαφορά στο γήπεδο η Σαουδική Αραβία ήταν καλύτερη. Πιο δεμένη ομάδα (προφανώς) κόντρα σ' ένα σύνολο που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μαζί και λογικά δεν θα ξαναγωνιστεί. Αλλωστε το φιλικό είχε συγκεκριμένο νόημα. Δοκιμές παικτών από τον Σκίμπε.

Κι αυτό στοίχισε στην Εθνική. Και στο γκολ της Σαουδικής Αραβίας (στο 18') και συνολικά στην εικόνα του αγώνα που σε αρκετές στιγμές οι (τυπικά) γηπεδούχοι έδειχναν να βρίσκονται δύο και τρία επίπεδα πάνω από εμάς. Ο Γιαννούλης έκανε το λάθος στο 18' με αποτέλεσμα οι Σαουδάραβες να βρουν σε ανισορροπία την άμυνα μας, ο Μπάρκας έκανε επίσης λάθος για να βγει και ο Αλ Νταουσάρι με απλή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η Ελλάδα δεν έδειχνε ότι μπορεί να απειλήσει με οργανωμένη επίθεση και το έκανε μόνο από στημένες φάσεις (δοκάρι ο Μπακασέτας στο 33' με απευθείας εκτέλεση φάουλ). Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η απόφαση του διαιτητή να μας αφήσει με δέκα παίκτες, βγάζοντας απευθείας κόκκινη στον Γιαννούλη στο 43' σε φάση που δεν υπήρχε καν φάουλ.

ΣΕ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Με παίκτη λιγότερο η Εθνική αναγκαστικά είχε παθητικό ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σκίμπε τράβηξε τον Λημνιό στον πάγκο για να βάλει τον Λαμπρόπουλο στόπερ (και τον Νικολάου να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της άμυνας) κι έπαιζε άμυνα στις επιθέσεις της Σαουδικής Αραβίας. Αυτοί αποδείχθηκαν φλύαροι, η εστία του Γιαννιώτη δεν απειλήθηκε σοβαρά αλλά ταυτόχρονα δεν απειλούσαμε κι εμείς.

Μέχρι το 79'. Γιατί ο Κουλούρης (είχε μπει νωρίτερα στο ματς) με ατομική ενέργεια πλάσαρε αλλά η μπάλα σταμάτησε ξανά στο δοκάρι! Στην κόντρα η Σαουδική Αραβία βρήκε χώρους, ο Νικολάου δεν εκτίμησε σωστά την φάση και ο Κάνου με ωραίο κοντρόλ και τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Αυτή είναι η δεύτερη ήττα στα τρία φιλικά που έχει δώσει η Εθνική (μετά από αυτήν της Ελβετίας) κι έχει μια νίκη (αυτή κόντρα στην Αίγυπτο)

Οι συνθέσεις:
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μοσαϊλέμ, Αλ Μπρέικ, Ομ. Χαουσλάουι (62' Αλ Μπουλαϊχί), Χαουσλάι, Σαχράνι, Αλ Φαράζ, Οταΐφ (82' Καϊμπρί), Αλ Τζασίμ (62' Κάνου), Αλ Σέχρι, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σαλάουι (72' Αλ Μουαλάτ)
ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας (46' Γιαννιώτης), Μπακάκης, Ρισβάνης, Νικολάου, Γιαννούλης, Τζιόλης (71' Ανδρούτσος), Ταχτσίδης, Λημνιός (46' Λαμπρόπουλος), Πέλκας (60' Μάνταλος), Μπακασέτας (91' Γαλανόπουλος), Μανιάς (60' Κουλούρης)

 

Τελευταία Νέα