Βίτορ Μπαΐα στο gazzetta.gr: «Πανάξια η Ελλάδα το 2004, κορυφαίος ο Σάντος!»

Θάνος Σαρρής
Βίτορ Μπαΐα στο gazzetta.gr: «Πανάξια η Ελλάδα το 2004, κορυφαίος ο Σάντος!»

bet365

O μεγαλύτερος Πορτογάλος τερματοφύλακας όλων των εποχών, Βίτορ Μπαΐα, αποθεώνει στο gazzetta.gr τον Φερνάντο Σάντος, χαρακτηρίζει τον Ρονάλντο κορυφαίο παίκτη του κόσμου και βγάζει το καπέλο στην Εθνική του 2004! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ.

Έγραψε ιστορία με την Πόρτο και την Εθνική Πορτογαλίας, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Βίτορ Μπαΐα είναι ο πιο αναγνωρισμένος Πορτογάλος τερματοφύλακας και ένας από τους πιο επιτυχημένους όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει 10 πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα, ένα Κύπελλο UEFA και ένα Champions League με την Πόρτο, ενώ σήκωσε επίσης Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ και Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Μπάρτσα! Με τη φανέλα της χώρας του έφτασε τις 80 εμφανίσεις, παίζοντας σε δύο Euro και ένα Μουντιάλ.

Ο καλύτερος τερματοφύλακας της UEFA για τη σεζόν 2003-04 μίλησε στο gazzetta.gr από την Ελβετία, όπου παρακολούθησε τους ημιτελικούς του Youth League και έπαιξε στο Match for Solidarity των θρύλων του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου.

Ο Βίτορ Μπαΐα με τον Γκάιθκα Μενδιέτα

Πώς βλέπεις την περίοδο του Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας;

«Καταπληκτική, πραγματικά. Ήταν προπονητής στην Πόρτο, τον γνωρίζω πολύ καλά και το να καταφέρει να μετατρέψει την Πορτογαλία σε πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι κάτι πραγματικά το εκπληκτικό. Η δική μου γενιά, εγώ, ο Φίγκο, ο Ρούι Κόστα, ο Φερνάντο Κόουτο, πολλοί ποδοσφαιριστές το προσπαθήσαμε στο παρελθόν, όμως δεν είχαμε έναν προπονητή με την ποιότητα του Φερνάντο Σάντος. Είναι κορυφαίος».

Περίμενες ότι θα φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Euro 2016;

«Κοίτα, έχουμε στην Πορτογαλία τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου. Όταν έχεις τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου, όλα μπορούν να συμβούν!».

Ο Ρονάλντο, λοιπόν, είναι για σένα ο κορυφαίος στον πλανήτη.

«Είναι μια μηχανή. Εκπληκτικός επαγγελματίας και πραγματικά πλήρης ποδοσφαιριστής».

Με Καφού, Μενδιέτα και Πάουλο Φερέιρα

Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω για το Euro 2004...

«Ήταν πραγματική καταστροφή για εμάς. Ευτυχώς αποζημιωθήκαμε στο τελευταίο Euro και κάπως το ξεπεράσαμε!»

Θεωρείς ότι ήταν το μεγαλύτερο θαύμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου;

«Οι Έλληνες αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης πανάξια. Επομένως δεν νομίζω ότι πρέπει να το λέμε θαύμα, γιατί η Ελλάδα το άξιζε πραγματικά»

 

Τελευταία Νέα