Εκανε ντους την ώρα των πέναλτι!

Εκανε ντους την ώρα των πέναλτι!

bet365

Υπάρχουν πολλές άγνωστες ιστορίες πίσω από σημαντικές βραδιές που έχουν σημαδέψει την πορεία μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Μια από αυτές σχετίζεται με την Μπάγερν Μονάχου και τον ΠΑΟΚ…

Το gazzetta.gr έχει αναφερθεί εκτενώς στα ιστορικά ματς του «Δικεφάλου» κόντρα στην πανίσχυρη γερμανική ομάδα το φθινόπωρο του 1983 για το β’ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Με πολλές μικρές, μικρές ιστορίες από τον άδοξο αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι.

Σήμερα έρχεται η ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας FoxSports να προσθέσει μια ακόμη λεπτομέρεια από εκείνη την παγωμένη βραδιά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου.

Η αναφορά στέκεται στην αδυναμία πολλών ποδοσφαιριστών να χτυπήσουν πέναλτι σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως συνέβη με τον Τόνι Κρος και τον Ανατόλι Τίμοστσουκ το 2012 στον χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο Μόναχο από την Τσέλσι.

Όμως, δεν ήταν οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές της Μπάγερν που αρνήθηκαν να εκτελέσουν πέναλτι! Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει κοντά στο να αποκλείσει το γερμανικό μεγαθήριο, αλλά έπεσε πάνω στις αλλόκοτες αποφάσεις του Αγγλου ρέφερι, Αλαν Ρόμπινσον, άλλωστε ουδείς δεν μπόρεσε ποτέ να κατανοήσει και να εξηγήσει τις αποφάσεις του στη διαδικασία των πέναλτι.

«Αν δεις τη φάση στο Youtube, η απόφαση προκαλεί έκπληξη. Ειδικά στο δεύτερο πέναλτι, ο Φούρτουλα σχεδόν δεν κουνήθηκε. Ο παίκτης της Μπάγερν ήταν αυτός που σούταρε τη μπάλα πάνω του», τονίζει χαρακτηριστικά ο συντάκτης.

Η μικρή αποκάλυψη έχει να κάνει με την απόφαση του Μπερτράμ Μπίερλορζερ να ζητήσει από το τεχνικό τιμ της Μπάγερν να μη χτυπήσει κανένα πέναλτι, αφού μετά τη χαμένη ευκαιρία του Γιάννη Δαμανάκη να τελειώσει υπέρ του ΠΑΟΚ τη διαδικασία στα πέντε πέναλτι, φτάσαμε στα 19 συνολικά πέναλτι, άρα έπρεπε να εκτελέσουν σχεδόν όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων.

Αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι του Κώστα Μαλιούφα, ο Μπίερλορζερ εγκατάλειψε τον αγωνιστικό χώρο και αναγκαστικά την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζαν-Μαρί Πφαφ. «Ο Ούντο Λάτεκ και ο Ούλι Χένες ήρθαν σε μένα και μου είπαν πως δεν υπήρχε άλλος παίκτης διαθέσιμος, οπότε έπρεπε να το εκτελέσω εγώ», υποστήριξε ο Βέλγος τερματοφύλακας, που εκείνο το βράδυ έγινε ήρωας για τους Βαυαρούς, ενώ μερικά χρόνια αργότερα άκουσε τον Μπίερλορζερ να δηλώνει ότι «δυστυχώς ήξερα πως δεν έπρεπε να σουτάρω και ήδη έκανα ντους…».

 

Τελευταία Νέα