Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα 6-2: Με μαγεία Καβάνι - Φερνάντες έκλεισε θέση για τον τελικό (vids)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα 6-2: Με μαγεία Καβάνι - Φερνάντες έκλεισε θέση για τον τελικό (vids)

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με πέντε γκολ στο δεύτερο μέρος και πρωταγωνιστές τους Φερνάντες, Καβάνι (από δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ) νίκησε 6-2 τη Ρόμα στον ημιτελικό του Europa League και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στη ρεβάνς, έκλεισε θέση για το Γκντανσκ.

Εισιτήριο για το Γκντανσκ έκλεισε ουσιαστικά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης (29/4) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ούσα καταιγιστική στο δεύτερο μέρος - όπου πέτυχε πέντε γκολ - νίκησε 6-2 τη Ρόμα με πρωταγωνιστές τους Καβάνι, Φερνάντες και θα είναι (αν δεν συμβεί κάτι συγκλονιστικό στη Ρώμη) στον τελικό του Europa League, επιστρέφοντας μετά τη σεζόν 2016-2017. Η αγγλική ομάδα έγινε η πρώτη που σκοράρει έξι γκολ σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά τη σεζόν 1963-64 (η Ρεάλ κόντρα στη Ζυρίχη). Οι Ρωμαίοι έζησαν ακόμη μία εφιαλτική ευρωπαϊκή βραδιά στο Μάντσεστερ, ακόμη κι αν το σκορ δεν πήρε την έκταση του 7-1 του 2007.

Η αναμέτρηση του «Ολντ Τράφορντ» ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Ρόμα. Μόλις στο πέμπτο λεπτό ο Ζορντάν Βερτού αποχώρησε με μυϊκό πρόβλημα, αναγκάζοντας τον Πάουλο Φονσέκα στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή (πέρασε ο Βιγιάρ). Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 9'. Το τρίγωνο που σχημάτισαν οι Πογκμπά, Καβάνι και Φερνάντες είχε ως τελικό αποδέκτη τον Πορτογάλο, ο οποίος με ωραίο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Πάου Λόπεθ και έκανε το 1-0.

Στο 13' ο Πογκμπά στην προσπάθειά του να βάλει την κόντρα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής έπειτα από την επιβεβαίωση του VAR σφύριξε το πέναλτι, ο Πελεγκρίνι ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος - παρά το γεγονός ότι ο Ντε Χέα έπεσε σωστά - και έκανε το 1-1. Στο 27' νοκ-άουτ βγήκε και ο Λόπεθ.

Με πρόβλημα στον ώμο ο γκολκίπερ της Ρόμα έδωσε τη θέση του στον Μιράντε. Στο 33' οι «τζαλορόσι» έφτασαν στην ανατροπή. Ήταν η τρομερή κάθετη του Μχιταριάν για τον Πελεγκρίνι, ο οποίος από αριστερά εντός περιοχής έκανε το γύρισμα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Έντιν Τζέκο! Τα προβλήματα δεν σταμάτησαν για την ιταλική ομάδα και τον Πορτογάλο προπονητή της, Πάουλο Φονσέκα. Στο 37' ήταν η ώρα για την τρίτη αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Σπινατσόλα έδωσε τη θέση του στον Πέρες.

Στο πέμπτο λεπτό του επιπλέον χρόνου του πρώτου μέρους η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 2-2 με τον Καβάνι, τον οποίον πρώτα σταμάτησε ο Μιράντε και στη συνέχεια ο Σμόλινγκ. Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση (2-2) με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Φερνάντες με τρομερή no look πάσα βρήκε τον Καβάνι, ο οποίος με τρομερό πλασέ στην κίνηση άφησε άγαλμα τον Μιράντε.

Στο 58ο λεπτό ο Πογκμπά έβγαλε κάθετα για τον ΜακΤόμινι, ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά ο Ιμπάνεζ ήταν εκεί που έπρεπε και απομάκρυνε. Η Γιουνάιτεντ έκανε το 3-2 στο 64ο λεπτό με το δεύτερο γκολ του Καβάνι στο ματς. Ο Ουάν-Μπισάκα έκανε το σουτ από δεξιά, ο Μιράντε αντί να απομακρύνει προς τα πλάγια, το έκανε μπροστά και ο Ουρουγουανός αποδέχτηκε το δώρο. Έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 69' ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι με τον Καβάνι να μην έχει πιάσει το τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι μετά τη σέντρα του Ράσφορντ από δεξιά, αλλά (με την μπάλα να έχει φύγει) ο Σμόλινγκ έπεσε πάνω του. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση στο 71ο λεπτό, ευστόχησε ως συνήθως και έκανε το 4-2.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 75ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε τη σέντρα, ο Πολ Πογκμπά έπιασε μόνος του την κεφαλιά - ο Σμόλινγκ πήδηξε σε λάθος χρόνο - και νίκησε τον Μιράντε.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε (6-2) ο Γκρίνγουντ στο 86ο λεπτό, αξιοποιώντας την ασίστ του Καβάνι.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Ουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, ΜακΤόμινι, Φρεντ (83' Μάτιτς), Ράσφορντ (76' Γκρίνγουντ), Μπρούνο Φερνάντες (89' Μάτα), Πογκμπά, Καβάνι.

ΡΟΜΑ: Λόπεθ (28' λ.τρ Μιράντε), Σμόλινγκ, Κριστάντε, Ιμπάνεζ, Κάρσντορπ, Σπινατσόλα (37' λ.τρ Πέρες), Ντιαβαρά, Βερτού (5' λ.τρ Βιγιάρ), Πελεγκρίνι, Μχιταριάν, Τζέκο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα