Top-5: Οι μεγαλύτερες εκτός έδρας επιτυχίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη! (vids)

Gazzetta team
Top-5: Οι μεγαλύτερες εκτός έδρας επιτυχίες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ δύσκολο έργο στο Emirates (18/03, 19:55), όμως στην ιστορία του έχει δώσει σημαντικές παραστάσεις εκτός έδρας στην Ευρώπη. Δύο από αυτές, μάλιστα, ήρθαν με σκορ που σήμερα θα του έδινε την πρόκριση απέναντι στην Άρσεναλ!

Μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα, ο Ολυμπιακός αναζητά ακόμα μία υπέρβαση εκτός έδρας, αφού μόνο η νίκη στο Λονδίνο, κόντρα στην Άρσεναλ, δεν φτάνει για να προκριθεί στους «8» του Europa League. Με αφορμή το μεγάλο ματς του Emirates, μπαίνουμε στη χρονομηχανή και ανασύρουμε πέντε διπλά των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα δύο χάρισαν πρόκριση σε νοκ άουτ φάση, ενώ ακόμα δύο ήρθαν με σκορ που θα απέκλειε τους «κανονιέρηδες»!

5. Μονακό – Ολυμπιακός 0-1 (21/10/1992 – Κύπελλο Κυπελλούχων)

Τη σεζόν 1992-93, με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, αποκλείοντας την Τσερνομόρετς. Στους «16», περίμενε η Μονακό του Αρσέν Βενγκέρ, με παίκτες που είχαν ήδη ή έμελλε να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και ουκ ολίγα διεθνή τρόπαια. Τζορκαέφ, Τουράμ, Κλίνσμαν είναι μόνο κάποια απ΄ τα ονόματα που απάρτιζαν το ρόστερ των Μονεγάσκων. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο ματς με στόχο να μην δεχτούν γκολ και το κατάφεραν.

bwin - Η καρδιά του Europa League χτυπάει εδώ!|21+

Μάλιστα, στο 86’, ο Μπατίστα σέντραρε χαμηλά και ο Γιώργος Βαΐτσης με προβολή πέτυχε το σημαντικότερο γκολ της ζωής του! Εκείνο το τέρμα αποδείχτηκε αρκετό, καθώς το 0-0 του «Γ. Καραΐσκάκης» σφράγισε μια από τις σημαντικότερες προκρίσεις του Ολυμπιακού στα Κύπελλα Ευρώπης. Η πορεία σταμάτησε στους «8» από την Ατλέτικο Μαδρίτης, με την ελληνική ομάδα όμως να παλεύει και τα δύο παιχνίδια (1-1 εντός, 3-1 εκτός). Στο 7.75 να νικήσει ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο.

4. Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3 (29/09/2015 – Champions League)

Τέλη Σεπτεμβρίου και ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα παρατάχθηκε στο Emirates με στόχο μια καλή εμφάνιση. Απέναντί του, όπως και στο Μονακό, ο Αρσέν Βενγκέρ! Ο Πάρντο άνοιξε το σκορ και η κερκίδα των «ερυθρόλευκων» πήρε φωτιά. Απολύτως λογικά, οι «κανονιέρηδες» ανέλαβαν τα ηνία του ματς και πίεσαν, με τον Γουόλκοτ να ισοφαρίζει, εκμεταλλευόμενος και την, μάλλον, χαλαρή προσέγγιση του Ρομπέρτο στο σουτ που επιχείρησε. Ο Ισπανός πορτιέρε βέβαια, αναδείχτηκε ήρωας του ματς, καθώς στην πορεία έκανε σωρεία επεμβάσεων, «κλέβοντας» τον τίτλο του MVP από τον Φορτούνη.

bwin – Build A Bet και Ενισχυμένες αποδόσεις στο Europa League! |21+

Ο Έλληνας χαφ ενορχήστρωσε τις επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» και ήταν ο… ηθικός αυτουργός του 2-1, καθώς τη δική του εκτέλεση κόρνερ απέτυχε να αποκρούσει ο Οσπίνα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 64’ ο Αλέξις Σάντσες βρέθηκε μόνος και αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής, για να ισοφαρίσει σε 2-2, ωστόσο οι Πειραιώτες δεν είχαν πει την τελευταία κουβέντα στο ματς. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πάρντο πραγματοποίησε μια σέντρα από δεξιά και ο Φινμπόγκασον με προβολή έγραψε το τελικό 3-2, στη ίδια εστία που ο Ελ Εραμπί χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό στο περσινό αντάμωμα με την Άρσεναλ! Στο 4.20 το over 4.5 στο ματς.


3. Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3 (02/10/2013 – Champions League)

Η ευρύτερη σε έκταση νίκη του Ολυμπιακού στο Champions League ήρθε επί βελγικού εδάφους. Το ημερολόγιο έγραφε 2 Οκτωβρίου και στις Βρυξέλες το τελικό 0-3, θα… αρκούσε φέτος στον επαναληπτικό με την Άρσεναλ.

Πλην των «ερυθρόλευκων», εκείνο το βράδυ έγραψε ιστορία και ο Κώστας Μήτρογλου, με τον έμπειρο σέντερ φορ να γίνεται ο πρώτος Έλληνας που πέτυχε χατ τρικ στους ομίλους του Champions League. Βέβαια, ειδική μνεία αξίζει και ο Ρομπέρτο, αφού ο Ισπανός κατέβασε ρολά εκείνο το βράδυ, με αποκορύφωμα την απόκρουση στην εκτέλεση πέναλτι του Μίτροβιτς! Στο 10.00 να επικρατήσει ο Ολυμπιακός χωρίς να δεχτεί γκολ.


2. Βέρντερ Βρέμης – Ολυμπιακός 1-3 (03/10/2007 – Champions League)

Το πρώτο είναι πάντα πιο… γλυκό. Πολλώ δε μάλλον όταν στο τέλος της διαδικασίας χαρίζει την πρόκριση και έρχεται με ανατροπή. Δεκατέσσερα χρόνια πριν, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Βρέμη, με στόχο να ξορκίσει την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων στο Champions League, εκεί όπου παρέμενε χωρίς νίκη για 33 σερί ματς! Κόντρα στην Βέρντερ, η αναμέτρηση για την ομάδα του Τάκη Λεμονή ξεκίνησε στραβά, με τον Ούγκο Αλμέιδα να ανοίγει το σκορ στο πρώτο μέρος και τον Νικοπολίδη να κρατά το 1-0 με δύο σωτήριες επεμβάσεις πριν το ημίχρονο.

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Άρσεναλ – Ολυμπιακός; Στη bwin το ζεις με αμέτρητες επιλογές! |21+

Βέβαια, στο δεύτερο και ειδικά στο τελευταίο εικοσάλεπτο, ακολούθησε μια «ερυθρόλευκη» καταιγίδα! Ο Στολτίδης ισοφάρισε στο 72’ και χάρισε ελπίδα, ενώ δέκα λεπτά αργότερα μια «οβίδα» του Χρήστου Πατσατζόγλου έμοιαζε ικανή να ρίξει τον εφιάλτη στη λήθη. Όπερ και εγένετο, με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να βάζει το «κερασάκι» σε μια ολόγλυκια «ερυθρόλευκη» τούρτα! Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Βέρντερ και στο «Γ. Καραϊσκάκης» σφραγίζοντας την πρόκριση στους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης! Στο 3.80 να επικρατήσει μια ομάδα με ακριβώς δύο γκολ διαφορά.


1. Άρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2 (27/02/2020 – Europa League)

Έναν χρόνο πριν, οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους, αυτή τη φορά στους «32» του Europa League. Πρώτο ματς, όπως και τώρα, στο Φάληρο. Χωρίς να είναι φανερά καλύτερη στο χορτάρι, η ομάδα του Αρτέτα έφυγε με το διπλό από την Ελλάδα και μαζί απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης (0-1). Στις δηλώσεις τους, οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν πως ταξίδεψαν στο Λονδίνο με στόχο να κυνηγήσουν τις ελπίδες τους. Και η υπόσχεση, έγινε πράξη, χαρίζοντας την μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία της ομάδας, μέχρι την… επόμενη! Ο Σισέ έκανε το 0-1 με κεφαλιά, ο Σα κατέβασε ρολά στην άμυνα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, για να συνεχιστεί εκεί το… ψυχόδραμα.

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση και κορυφαίο live. |21+

Στο 108’ ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι και ο Λακαζέτ με ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ έγραψε το 1-1, βάζοντας σε θέση οδηγού τους Λονδρέζους. Έμεναν λίγοι κόκκοι άμμου στην κλεψύδρα του ματς, την στιγμή που ο Μασούρας ανακτούσε την μπάλα σηκώνοντας το κεφάλι για να σεντράρει στην περιοχή. Η μπαλιά έφτασε συστημένη στον Ελ Αραμπί και ο «μπόμπερ» του Ολυμπιακού την έστειλε να αναπαυτεί στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-1! Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν την πρόκριση, έχοντας γλιτώσει και το… έμφραγμα στο 120’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ βρέθηκε με την μπάλα στη μικρή περιοχή, πλασάροντας άστοχα!

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα