Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν χάνει εντός έδρας στο πρώτο ματς σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης (vids)

Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν χάνει εντός έδρας στο πρώτο ματς σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης (vids)

Gazzetta team
Τι κάνει ο Ολυμπιακός όταν χάνει εντός έδρας στο πρώτο ματς σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης (vids)

bet365

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στο παρελθόν ανατρέψει δις τα εις βάρος τους δεδομένα, με Τσερνομόρετς, Αρσεναλ, και τουλάχιστον σε ακόμη 3 περιπτώσεις «φλέρταραν» με την πρόκριση
Το 3-1 που έχασε την περασμένη εβδομάδα στο Φάληρο από την Αρσεναλ καλείται να ανατρέψει μεθαύριο (18/3) ο Ολυμπιακός και στο Emirates τον περιμένει μία δύσκολη αποστολή. Είναι όμως ακατόρθωτη; Σίγουρα όχι.
Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν για 11η φορά σε ανάλογη θέση, να έχουν δηλαδή χάσει εντός έδρας σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στη ρεβάνς να αναζητούν τη μεγάλη ανατροπή.
Μέχρι στιγμής τα κατάφεραν δις, η πρώτη την εποχή των «μινγκ» όταν τον Οκτώβριο του 1992 κέρδισαν 3-0 την Τσερνομόρετς στην Οδησσό (Βαϊτσης, Μητσιμπόνας, Προτάσοφ τα γκολ) και ανέτρεψαν το 1-0 που είχαν ηττηθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η άλλη πέρσι, απέναντι ξανά στους «κανονιέρηδες» όταν και επικράτησαν στο Λονδίνο με 2-1 χάρις στο «θρυλικό» πια γκολ του Ελ Αραμπί και συνέχισαν στο Europa League, παρά το 1-0 που είχαν χάσει στο «σπίτι» τους.
Παράλληλα όμως και σε άλλες περιπτώσεις έφτασαν πολύ κοντά στη μεγάλη ρελάνς. Τον Σεπτέμβριο του 1971 πήγαν στη Μόσχα «κουβαλώντας» το 2-0 που είχαν χάσει από την Ντιναμό 15 μέρες πριν στην Ελλάδα. Ανοιξαν το σκορ, ισοφαρίστηκαν με άκυρο γκολ (όπως τονίζει ο Τύπος της εποχής), όμως η ανάπαυλα τους βρήκε μπροστά με 2-1 και ήθελαν ακόμη ένα τέρμα για να πάρουν την πρόκριση. Τελικά δεν το βρήκαν, αν και δεν τους δόθηκε καταφανέστατο, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, πέναλτι σε ανατροπή του Παπαδημητρίου. Η διαιτησία του Μπούχελι από την Ελβετία είχε χαρακτηριστεί «σφαγιαστική» και φρέναρε τους Πειραιώτες.
Οι οποίοι τη σεζόν 1999/00 αντιμετώπισαν για δεύτερη σερί χρονιά τη Γιουβέντους, αφού την προηγούμενη οι «μπιανκονέρι» τους είχαν αφήσει εκτός ημιτελικών του Champions League ελέω του «στοιχειωμένου» γκολ του Κόντε στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη φορά βρέθηκαν στους «32» του ΟΥΕΦΑ, καθώς είχαν μείνει 3οι στους ομίλους της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης και στην Αθήνα η «Μεγάλη Κυρία» επικράτησε με 3-1. Η ρεβάνς του Παλέρμο πρόβαλε τυπική, ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε, για διαφορετικούς λόγους, τα «αστέρια» του Τζιοβάνι, Ζάχοβιτς. Ο Κοβάσεβιτς μάλιστα άνοιξε τότε νωρίς το σκορ, ο Τζόλε όμως ισοφάρισε με έναν «κεραυνό», τα δοκάρια και ο Ελευθερόπουλος κράταγαν το 1-1 και στο 84’ ο Σέρβος «κάπτεν» κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε ο ίδιος σε γκολ. Στα εναπομείναντα λεπτά η αναμέτρηση έγινε ροντέο, ο Νινιάδης «φλέρταρε» με το 3-1 που όμως δεν ήρθε και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία νίκη γοήτρου.
Περίπου 10 χρόνια μετά ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπορντό στους «16» του Champions League. Το 1-0 που κέρδισαν οι Γιρονδίνοι στο Φάληρο τους έχρισε φαβορί του ζευγαριού, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ακόμη… πετάξει λευκή πετσέτα. Στη ρεβάνς ο Γκουρκίφ άνοιξε το σκορ και είχε δοκάρι, ενώ το «κακό» για τους Πειραιώτς μεγιστοποιήθηκε όταν στο 60’ έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ντάρμπισαιρ. Ομως ο Μήτρογλου λίγο μετά την είσοδό του στο ματς ισοφάρισε σε 1-1 (65’), η ομάδα «έψαξε» το γκολ της πρόκρισης, απώλεσε στο 77’ μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ραούλ Μπράβο και τελικά «λύγισε» στο 88’ με την κοντινή κεφαλιά του Σαμάκ.
Ετσι σε 10 φορές που ο Ολυμπιακός έχασε εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε νοκ άουτ φάση, στις 2 «γύρισε» το ζευγάρι στη ρεβάνς, ενώ σε τουλάχιστον ακόμη 3 έφτασε κοντά στην πρόκριση. Στο Emirates θα ψάξει ακόμη μία ανατροπή.
ΟΤΑΝ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΦΑΣΗΣ
1961/62, Κύπελλο Κυπελλούχων
Ολυμπιακός-Ζίλινα 2-3, Ζίλινα-Ολυμπιακός 1-0
1971/72, Κύπελλο Κυπελλούχων
Ολυμπιακός – Ντιναμό Μόσχας 0-2, Ντινανό Μόσχας – Ολυμπιακός 1-2
1980/81, Κύπελλο Πρωταθλητριών
Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 2-4, Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 3-0
1992/93, Κύπελλο Κυπελλούχων
Ολυμπιακός – Τσερνομόρετς 0-1. Τσερνομόρετς – Ολυμπιακός 0-3
1994/95, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 1-2, Μαρσέιγ – Ολυμπιακός 3-0
1999/00, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Ολυμπιακός – Γιουβέντους 1-3, Γιουβέντους – Ολυμπιακός 1-2
2004/05, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Ολυμπιακός – Νιούκαστλ 1-3, Νιούκαστλ – Ολυμπιακός 4-0
2008/09, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Ολυμπιακός – Σεντ Ετιέν 1-3, Σεντ Ετιέν – Ολυμπιακός 2-1
2009/10 Champions League
Ολυμπιακός – Μπορντό 0-1, Μπορντό – Ολυμπιακός 2-1
2019/20 Europa League
Ολυμπιακός – Αρσεναλ 0-1, Αρσεναλ – Ολυμπιακός 1-2
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα