Ο Ολυμπιακός να... πατήσει στην επιπολαιότητα της Άρσεναλ και να την «τιμωρήσει»

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Ολυμπιακός να... πατήσει στην επιπολαιότητα της Άρσεναλ και να την «τιμωρήσει»

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στην ΑΕΛ και έχει τώρα το ματς της Πέμπτης με την Άρσεναλ όπου καλείται να τα δώσει όλα και όπου του βγει. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Ήταν ένα ματς που δεν μας... ξετρέλανε αυτό του Ολυμπιακού εναντίον της ΑΕΛ. Πλην όμως έβγαλε ξανά προβλήματα τραυματισμών για τον Ολυμπιακό σε ένα διάστημα που δυστυχώς προκύπτουν συνέχεια. Πρόβλημα ο Χασάν και τουλάχιστον αμφίβολος για την Άρσεναλ, πρόβλημα και ο Βαλμπουενά. Και σε αυτά υπάρχουν ήδη τα θέματα τραυματισμών των Σεμέδο και Βρουσάι (ο δεύτερος πάει καλύτερα βέβαια) αλλά και η αβεβαιότητα με τον Μπα. Κοινώς, πολλά αγωνιστικά στραβά για τον Μαρτίνς και τον Ολυμπικακό το τελευταίο διάστημα. Προσωπικά σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω πως αντιλαμβάνομαι τις όποιες ενστάσεις για τη διαχείριση των αγώνων από τον Μαρτίνς αλλά είναι πραγματικά χαζό να κατηγορεί κανείς έναν προπονητή για τους τραυματισμούς. Δηλαδή εάν προέκυπτε τραυματισμός στον αγώνα με την Άρσεναλ θα υπήρχε ζήτημα διαχείρισης και ροτέισον;
Προτού προχωρήσουμε στα της 11άδας για το ματς με την Άρσεναλ αλλά και της προσέγγισης που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός σ' αυτό το παιχνίδι να σταθούμε ξανά στον Σα. Ναι, έχει προσφέρει πολλά. Ναι, έχει αποδείξει πως είναι τοπ τερματοφύλακας. Όμως στο 2021 η εικόνα του είναι κακή και δημιουργεί προβληματισμό. Θα έπρεπε να είχε προφυλαχθεί νωρίτερα και με κάθε τρόπο και όχι να συνεχίζει να παίζει. Τώρα άλλωστε στην Ευρώπη οι άλλες επιλογές είναι οι Τζολάκης και Καραργύρης. Όμως εντός των ελληνικών συνόρων υπάρχουν οι επιλογές των Τζολάκη και Κρίστινσον για την 11άδα. Και μην νομίζετε πως ο Σα δεν καταλαβαίνει το τι συμβαίνει και πού βρίσκεται. Πριν τον αγώνα με την ΑΕΛ συζητούσε (και) με τον Φρανσουά Μοντεστό, επιτελικό στέλεχος των Ολυμπιακού και Φόρεστ. Μία χαρά καταλαβαίνει ο Ζοσέ Σα το τι γίνεται και την πίεση που έχει επειδή δεν έχει την παλιά και γνωστή καλή του εικόνα. Και ο ίδιος περισσότερο από τον καθένα θέλει να ξαναβρεί τον καλό εαυτό του.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Εάν εξαιρέσει κανείς την αναμονή για τον Μπα δεν θα πρέπει να περιμένουμε... τρέλες σχετικά με την 11άδα με την Άρσεναλ. Εάν τα καταφέρει ο Μπα, ο Εμβιλά θα παίξει στη μεσαία γραμμή. Εάν όχι, τότε ο Μασούρας θα ξεκινήσει βασικός πιθανώς μαζί με τον Φορτούνη (και να μείνει εκτός σχήματος ο Βαλμπουενά), ενδεχομένως και πάλι σε διάταξη 4-3-3. Βέβαια θα έχει διαφορά το να έχει ο Μαρτίνς τον Μπα στόπερ και τον Εμβιλά χαφ από το να έχει τον Μπα εκτός και τον Εμβιλά στόπερ...

ΟΙ ΕΦΕΔΡΙΚΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΜΠΑΚ ΕΧΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ;

Κοιτάζοντας το παιχνίδι με την ΑΕΛ αλλά και μία γενικότερη εικόνα των Ανδρούτσου και Χολέμπας οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσοι καλοί που να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των βασικών ακραίων μπακ και των αναπληρωματικών τους. Ο δε Ανδρούτσος κάνει την κορυφαία χρονιά του έχοντας 17 ματς με 2 γκολ και 3 ασίστ, επιδόσεις που δεν έχει κανένας άλλος μπακ του ρόστερ και που είναι ικανές ακόμα και να τον βάλουν στην εξίσωση για την Εθνική ομάδα. Προφανώς βέβαια και ο προπονητής ξέρει καλύτερα απ' όλους μας.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ... ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ!

Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων αναπτύχθηκε ένα σκεπτικό ότι η Άρσεναλ ήταν κυρίαρχη και πήρε δίκαια το ματς. Εγώ θα σταθώ ξανά στα παιδαριώδη λάθη της άμυνά της που δεν αξιοποίησε ο Ολυμπιακός. Ο Νταβίντ Λουίζ τον οποίο εξέθεσε αγωνιστικά ο Μασούρας (ναι στη γνωστή φάση που δεν ΄έσπασε' τη μπάλα στον Ελ Αραμπί) κοστολογείται από το Transfermarkt σχεδόν 6 εκατ. ευρώ. Ο Θεμπάγιος στον οποίο έκανε... πλάκα ο Ελ Αραμπί στη φάση του 1-1 το ίδιο portal τον κοστολογεί σχεδόν 30 εκατ. ευρώ. Κακά τα ψέματα το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών.
Μπορεί ο Ολυμπιακός να φτιάξει τη ψυχολογία του και να... τιμωρήσει παραδειγματικά την επιπολαιότητα και αμυντική ανεπάρκεια της Άρσεναλ; Εγώ θεωρώ ότι μπορεί. Να το πιστέψει και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί διότι προφανώς αυτή τη στιγμή μετά από αυτό το 1-3 του πρώτου ματς η πρόκριση είναι προς το μέρος της Άρσεναλ. Οι αγωνιστικές απαντήσεις βέβαια θα μας δοθούν την Πέμπτη. Ωστόσο όσο ποιοτική είναι μεσοεπιθετικά η αγγλική ομάδα, τόσο ευάλωτη και... τρωτή είναι μεσοαμυντικά.

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς - λες και είχε ένα ένστικτο για τον Γερμανό Σίμπερτ - είχε τονίσει πως για το ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» θα χρειαζόταν και μία σωστή διαιτησία. Μία σωστή και καλή διαιτησία για έναν αγώνα με καλό θέαμα. Το σοβαρό διαιτητικό λάθος στο 1-2, όταν δεν δόθηκε το φάουλ του Γκάμπριελ στον Εμβιλά έκρινε τον αγώνα. Ας ελπίζουμε πως στην προσεχή Πέμπτη θα υπάρξει καλύτερη διαιτησία και πιο σωστή αντιμετώπιση στο Άρσεναλ - Ολυμπιακός. Μία γενικότερα πιο καλή εικόνα των διαιτητών στο ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.