Μουστάφι στο gazzetta.gr: «Ο Σωκράτης το μεγαλύτερο ατού του Ολυμπιακού»

Βασίλης Τεμπέλης
Μουστάφι στο gazzetta.gr: «Ο Σωκράτης το μεγαλύτερο ατού του Ολυμπιακού»

bet365

Ο Σκόντραν Μουστάφι θυμάται στο gazzetta.gr τα περσινά ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, θεωρεί τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ως το ατού των ερυθολεύκων και κάνει την πρόβλεψή του.
Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο ματς με την Άρσεναλ (11/3, 22:00) στο πλαίσιο των 16 του Europa League. Ξανά οι «γκάνερς» στο δρόμο των ερυθολεύκων. Όπως και πέρυσι, δηλαδή.

Όταν η ελληνική ομάδα γνώρισε την ήττα (0-1) στο Φάληρο, πήρε όμως την πρόκριση στο Λονδίνο στην παράταση σε ένα επικό ματς. Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον Σκόντραν Μουστάφι. Ο 28χρονος Γερμανός κεντρικός αμυντικός μετακινήθηκε στη Σάλκε επιχειρώντας να βοηθήσει στη «mission impossible» της παραμονής των «βασιλικών μπλε» στην Bundesliga.

Με Έλληνα προπονητή εδώ και λίγες μέρες, τον Δημήτρη Γραμμόζη. Ο Μουστάφι τονίζει ότι πόνεσε πολύ τον ίδιον και τους συμπαίκτες του στην Άρσεναλ ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό, αναγνωρίζει ωστόσο το «απίστευτο» - όπως το χαρακτηρίζει - το comeback της ελληνικής ομάδας.

«Πόνεσε πολύ. Κυρίως πόνεσε γιατί δημιουργήσαμε συνθήκες πρόκρισης από το πρώτο ματς. Μας ενόχλησε απίστευτα αυτός ο αποκλεισμός ως ομάδα. Δεν παίζαμε όμως μόνοι μας. Το comeback του Ολυμπιακού ήταν απίστευτο.

Από όσο θυμάμαι το ρόστερ του Ολυμπιακoύ, δεν μπορώ να σταθώ σε έναν μόνο παίκτη. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Είναι τόσο συμπαγής που δεν θα ξεχώριζα κάποιον παίκτη. Στην αντεπίθεση πραγματικά «σκοτώνει».

Υποτίμησαν άραγε οι Λονδρέζοι τον Ολυμπιακό ή απλά παραδόθηκαν στην ανωτερότητά του; Ο πρώην κεντρικός αμυντικός των Αμβούργου, Σαμπντόρια, Βαλένθια και Άρσεναλ είναι ξεκάθαρος:

«Δεν θα έλεγα ότι εξεπλάγην. Γνωρίζαμε τόσο πριν το πρώτο ματς όσο και μετά από αυτό ότι αντιμετωπίζαμε μια δυνατή ομάδα. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα πολύ σκληρό ματς. Όπως ήταν τελικά».

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο δεν ήταν απλά συμπαίκτες, αλλά παραμένουν καλοί φίλοι. Έπαιξαν μαζί στην Άρσεναλ, αναχώρησαν τον ίδιο καιρό από το Λονδίνο με προορισμό το Γκελζενκίρχεν και τον Πειραιά αντίστοιχα. Είναι ο Σωκράτης το μεγαλύτερο ατού των ερυθρολεύκων; Ψάχνει για εκδίκηση κόντρα στην πρώην του ομάδα;

«Ο Σωκράτης είναι μεγάλο ατού για τον Ολυμπιακό, όχι μόνο γι' αυτά τα ματς. Το μεγαλύτερο θα έλεγα. Με την εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει την ομάδα πολύ. Ξέρει πότε θα βγει στην ομάδα και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου είναι ότι γνώριζει πώς να οργανώσει την άμυνα. Δεν νομίζω ότι ψάχνει εκδίκηση. Αλλά σίγουρα είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζεις κόντρα στην πρώην σου ομάδα».

Στο τέλος του ζητήσαμε να κάνει μία πρόβλεψη. Αφού επιχείρησε να μάς αποφύγει με ντρίμπλα, δεν τα κατάφερε. Δείτε τι μάς είπε:

«Δεν βλέπω φαβορί. Τα νοκ-άουτ ματς σε αυτές τις διοργανώσεις είναι πάντα κλειστά. Τα παιδιά που έχουν παραμείνει στην Άρσεναλ από την περασμένη σεζόν σίγουρα έχουν πάρει το μάθημά τους. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει. Είναι δύσκολο να κάνω πρόβλεψη. Θα πόνταρα για πρόκριση στην Άρσεναλ αυτή τη φορά».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα