Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά από διακαής μεταγραφικός πόθος της Άρσεναλ θα βρεθεί αντίπαλός της

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά από διακαής μεταγραφικός πόθος της Άρσεναλ θα βρεθεί αντίπαλός της

bet365

Υπάρχει μεταγραφικό story και background γύρω από τον Γιαν Εμβιλά και την Άρσεναλ, προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa; Και όμως υπάρχει και έχει και μεγάλο ενδιαφέρον!
2010. Μία χρονιά όπου ο Αρσέν Βενγκέρ αναζητούσε έναν ικανό χαφ από την γαλλική αγορά. Και η αναζήτησή του έπεσε πάνω στον νεαρό τότε Γιαν Εμβιλά. Τον τωρινό χαφ του Ολυμπιακού με σεζόν με 33 ματς με 4 γκολ και 2 ασίστ.
Τον Εμβιλά της Ρεν που το 2010-2011 έκανε μία σεζόν με 41 αγώνες, 3 γκολ και 2 ασίστ. Παίκτης ο οποίος είχε μεγάλη προοπτική και από μικρή ηλικία είχε ξεχωρίσει και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας.
Ο Εμβιλά μετά από εκείνη τη χρονιά είχε αναδειχθεί κορυφαίος νέος παίκτης της σεζόν στη Ligue 1. Η Άρσεναλ ήθελε και προσπάθησε να πάρει τον Εμβιλά και το 2010 αλλά και το 2012, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα υπήρξε και επιβεβαίωση από τη Ρεν για το ενδιαφέρον των Άγγλων.
Τότε είχε κυκλοφορήσει μία εκδοχή ότι η συμφωνία δεν έφτασε στο τελικό στάδιό της διότι η Άρσεναλ είχε ενστάσεις για τον χαρακτήρα και τους χειρισμούς του Εμβιλά. Ο ίδιος ο Εμβιλά σε ανύποπτο χρόνο είχε πει ότι θα του άρεσε να παίξει στην Αγγλία. Μάλιστα ένα παράδειγμα που είχε δοθεί τότε ήταν πως δεν έδωσε το χέρι του στον ομοσπονδιακό τεχνικό των Γάλλων το 2012, Λοράν Μπλαν, αφότου είχε γίνει αλλαγή σε ματς.
Ο Αρσέν Βενγκέρ όμως μιλώντας σε συνέντευξή του το 2015 είχε τονίσει στο επίσημο site της Άρσεναλ πως η Ρεν είχε αρνηθεί να πουλήσει τον παίκτη στον αγγλικό σύλλογο: «Ήταν ένας νέος και πολλά υποσχόμενος παίκτης. Ενδιαφερόμασταν πολύ για την απόκτησή του. Όμως τη χρονιά που εμείς τον θέλαμε η ομάδα του δεν ήθελε να τον πουλήσει. Μπορεί να είχε κάποια θέματα εκτός γηπέδου αλλά τα είχε ξεπεράσει και πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη». Ο Εμβιλά τελικά στην καριέρα του σε σχέση με την Αγγλία θα έπαιζε 40 ματς στη Σάντερλαντ στην Αγγλία με 1 γκολ και 5 ασίστ και 1 ματς με 1 ασίστ στην U23 της ομάδας αλλά δεν θα πήγαινε ποτέ στην Άρσεναλ.
Η θητεία του μετά τη Ρεν είχε Ρούμπιν Καζάν, Ίντερ και Σάντερλαντ ενώ η προηγούμενή του ομάδα πριν τον Ολυμπιακό ήταν η Σεντ Ετιέν. Ένας Εμβιλά που στην καριέρα του έχει κάνει μεταγραφές αρκετών εκατομμυρίων. Στην Άρσεναλ όμως δεν θα πήγαινε ποτέ και τώρα θα βρεθεί απέναντί της. Το μεταγραφικό αυτό story το ανακίνησαν οι Άγγλοι και δημοσιογράφοι όπως ο Dan Mountney.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα