Μαν.Γιουνάιτεντ – Μίλαν: Από τον Κακά στον Ζλάταν και το νέο ραντεβού! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μαν.Γιουνάιτεντ – Μίλαν: Από τον Κακά στον Ζλάταν και το νέο ραντεβού! (vids)

bet365

Η κληρωτίδα των «16» του Europa League αναβίωσε έπειτα αππό 11 χρόνια την κόντρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μίλαν, σε ένα ζευγάρι με πολλές αναμνήσεις, σόου του Κακά, επιστροφή του Ζλάταν και μια ιστορική βραδιά στο «Σαν Σίρο»!

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Το Europa League πέρα από το ζευγάρωμα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ το οποίο... μάλλον περίμεναν πολλοί για τους «16» της φετινής διοργάνωσης, θα έχει και την μεγάλη κόντρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μίλαν.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει επί αγγλικού εδάφους στις 11 του Μάρτη και ο επαναληπτικός στις 18 στο «Σαν Σίρο», εκεί όπου οι «κόκκινοι διάβολοι» πίσω στο 2010 είχαν πάρει την ιστορική πρώτη τους νίκη, στους «16» του Champions League εκείνης της σεζόν.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της αναμέτρησης της 16ης του Φλεβάρη σκοράροντας δις με κεφαλιά στο Μιλάνο για το τελικό 3-2, το οποίο η Γιουνάιτεντ υπερασπίστηκε στην ρεβάνς επικρατώντας ξανά, αυτή τη φορά πανεύκολα φτάνοντας στο τελικό 4-0.


Λίγα χρόνια πριν εκείνες τις μάχες, το 2007, προτού η Μίλαν φτάσει στον μεγάλο τελικό της Αθήνας για να πάρει εκδίκηση από την Λίβερπουλ για το χαμένο παιχνίδι της Πόλης το 2005, ο Κακά είχε κάνει... πράγματα και θαύματα στο «Ολντ Τράφορντ» στα ημιτελικά του Champions League.

Ο Βραζιλιάνος είχε πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ του θεσμού αναγκάζοντας τους Χάιντζε και Εβρά να κουτουλήσουν μεταξύ τους και να φύγει εκείνος απέναντι από τον τερματοφύλακα για να κάνει υποδειγματικό πλασέ και να σκοράρει. Οι «ροσονέρι» παρά την ήττα (3-2) είχαν τα δυο εκτός έδρας γκολ από το Μάντσεστερ και στον επαναληπτικό επικράτησαν 3-0 για να περάσουν στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Φυσικά υπάρχει και η μεγάλη επαναφορά του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που ως μέλος της Μίλαν θα κοντραριστεί με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην παρουσία του στην οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League το 2017 με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο και αποχώρησε ως ένας εξαιρετικός φίλος των «κόκκινων διαβόλων».

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της φάσης των «16» του Europa League, η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο που γνωρίζει πολύ καλά από φάσεις νοκ-άουτ θα αντιμετωπίσει την Ντινάμο Ζάγκρεμπ σε μια μεγάλη ευκαιρία για να συνεχίσουν τα «σπιρούνια» στην διοργάνωση μετά την ανετότατη πρόκριση εις βάρος της Βόλφσμπεργκερ.

Ρόμα και Σαχτάρ θα έχουν... κοινό χαρακτηριστικό τον Φονσέκα που πλέον βρίσκεται στους «τζιαλορόσι» αλλά γνωρίζει πολύ καλά τον ουκρανικό σύλλογο, η φοβερή και τρομερή Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ που συνεχίζει την επέλασή της σε Σκωτία και Ευρώπη θα παίξει με την Σλάβια Πράγας που πέταξε εκτός συνέχειας την κακή Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς, ενώ, ο Άγιαξ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γιάνγκ Μπόις.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των «16» του Europa League:

Άγιαξ – Γιάνγκ Μπόις

Ντινάμο Κιέβου – Βιγιαρεάλ

Ρόμα – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Ολυμπιακός – Άρσεναλ

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Τότεναμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν

Σλάβια Πράγας – Ρέιντζερς

Γρανάδα – Μόλντε

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα