Απίστευτο: Πέντε προκρίσεις ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς με πέντε γκολ στο φινάλε!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Απίστευτο: Πέντε προκρίσεις ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς με πέντε γκολ στο φινάλε!

bet365

O Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού κάτω από τη δική του οπτική.
Άλμπα - Παναθηναϊκός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέπει να μάθει να κάνει προκρίσεις στην Ευρώπη και με ήττες, όπως έγραφα χθες…

Μία γλυκιά ήττα από την PSV έφερε μία ιστορική πρόκριση για το σύλλογο, καθότι παίζει Μάρτη μπάλα στην Ευρώπη για δεύτερη στη σειρά σεζόν, καταγράφοντας άλλο ένα ρεκόρ σε αυτή την τριετία που δουλεύεται αυτή η ομάδα από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος παρεμπιπτόντως έδωσε χθες ρεσιτάλ με τις τέσσερις αλλαγές του, καθώς η μία ήταν η πιο επιτυχημένη από την άλλη!

Βγήκε από το ημίχρονο ο Μπουχαλάκης, που ίσως για πρώτη φορά ήταν τόσο «ανώνυμος» σε ένα παιχνίδι, σαν να μην υπήρχε, με εξαίρεση ένα καλό κόψιμο που έκανε σε ρόλο τρίτου στόπερ. Κι έκανε πιο επιθετική την ομάδα περνώντας τον Φορτούνη, που έφτιαξε το χρυσό γκολ, είχε δοκάρι, ωραίες κινήσεις, συνεργασίες και πάσες.

Βγήκε επίσης από το ημίχρονο ο Βαλμπουενά, που παρά την φιλοτιμία και την κινητικότητα του χθες δεν μπορούσε να περάσει καν μία σέντρα. Κι έκανε την ομάδα πιο μαχητική περνώντας τον Μασούρα, που αν μη τι άλλο έδωσε μεγάλες μάχες και βοήθησε και τον Όλεγκ στην αντιμετώπιση του πολύ επιθετικογενή (στο α΄ ημίχρονο) δεξιού μπακ Ντάμφρις.

Βγήκε από το 79’ ο Μπρούμα, που ήταν ένας από τους τρεις καλύτερους της ομάδας (μαζί με τον Μπα στην άμυνα και τον Καμαρά στα χαφ), όμως πιθανότατα είχε κουραστεί από τις πολλές προσπάθειες που έπαιρνε. Και γέμισε την αντίπαλη περιοχή και με τον Χασάν, που αποδείχθηκε άλλωστε ο χρυσός σκόρερ.

Βγήκε στο 90 κι ο Ελ Αραμπί, που τα είχε δώσει όλα κι αυτός, έχοντας την κεφαλιά που προηγήθηκε του γκολ της πρόκρισης. Και γέμισε αυτή τη φορά την περιοχή του Σα με ένα τρίτο στόπερ, τον Σωκράτη, για να βοηθήσει Σεμέδο και Μπα.

Ήταν μία εκπληκτική διαχείριση του αγώνα στο β΄ ημίχρονο από τον Πέδρο, προπονητή που συνδέει πλέον το όνομα του με ιστορικές στιγμές του Ολυμπιακού σε επίπεδο Κυπέλλων Ευρώπης!

Τι απίστευτο μπορούμε να παρατηρήσουμε για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς; Η χθεσινή ήταν η 5η μεγάλη πρόκριση του χάρη σε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά!!! Μιλάμε για κάτι που πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει!

13.12.2018 Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1. Ο Ολυμπιακός χρειάζονταν νίκη με δύο γκολ για να περάσει στα πρώτα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, ως δεύτερος από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και την πήρε με πέναλτι του Φορτούνη στο 81ο λεπτό!

11.12.2019 Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0. Ο Ολυμπιακός χρειάζονταν μόνο νίκη για να περάσει στα πρώτα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, ως τρίτος από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και την πήρε με πέναλτι του Ελ Αραμπί στο 87ο λεπτό!

27.2.2020 Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2. Ο Ολυμπιακός χρειάζονταν μόνο νίκη για να περάσει στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και την πήρε με γκολ του Ελ Αραμπί στην παράταση, στο 119’!

21.10.2020 Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0. Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός πέρασε στα πρώτα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ ως τρίτος της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Με γκολ του Χασάν στο 91ο λεπτό!

25.2.2020 PSV-Ολυμπιακός 2-1. Ο Ολυμπιακός χάνοντας 0-2 ήθελε ένα γκολ για να περάσει στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Και το πέτυχε στο 88’ με γκολ πάλι του Χασάν!

Κι όσο απίστευτο είναι, τόσο τυχαίο δεν είναι! Γιατί όταν κάτι γίνεται πέντε φορές μέσα σε μία τριετία, σε τόσο υψηλό επίπεδο, ποτέ δεν μπορεί να είναι συγκυριακό. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς πιστεύει σε προκρίσεις, πιστεύει ακόμη και σε ποδοσφαιρικά θαύματα και τα κυνηγάει έως το τελευταίο λεπτό, όπως ίσως ποτέ άλλοτε δεν έχουμε ξαναδει όχι τον ίδιο τον Ολυμπιακό, αλλά γενικά ελληνική ομάδα…

Ναι, έχει αυτό που λέμε ποδοσφαιρικά «άστρο» ο Πέδρο. Αλλά το έχει το άστρο γιατί έχει φτιάξει μία ομάδα πραγματικά καλή, ακόμη και για επίπεδο να κοντράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ την Μπάγερν (2-3 πέρυσι στο Καραϊσκάκη), την Τότεναμ (πέρυσι 2-2 εντός έδρας και 2-1 ημίχρονο εκτός έδρας) και την Πόρτο (εύκολα θα μπορούσε να φέρει ισοπαλία και στα δύο ματς μαζί της φέτος).

Έχει δε σημασία αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε και πέρασε μέσα από μία διαδικασία εξαιρετικά επώδυνη.

Πρώτον, δέχθηκε δύο γκολ που κάθε ομάδα τσακίζουν το ηθικό της. Ένα καρμπόν με το πρώτο γκολ των Ολλανδών στο πρώτο αγώνα (από τον ίδιο παίκτη, τον Ζαχάβι, με τον ίδιο τρόπο, κεφαλιά από κόρνερ με τον γκολκίπερ Σα να βρίσκει την μπάλα, αλλά να αποτυγχάνει να την διώξει) και ένα στο χειρότερο σημείο, στο 44ο λεπτό, με απευθείας φάουλ που παραχώρησε ο…σέντερ φορ Ελ Αραμπί, που έτυχε να γυρίσει πίσω για να βοηθήσει αμυντικά και χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος έσπρωξε τον αντίπαλο κόφτη…

Δεύτερον, είχε φοβερή γκίνια, αφού δύο φορές στο β΄ ημίχρονο η μπάλα βρήκε τα δοκάρια και δη σε εξαιρετικά τελειώματα τόσο του Καμαρά, όσο και του Φορτούνη. Σκεφθείτε το λίγο: να χάνεις 0-2 κατ΄ αυτό τον τρόπο και ενώ θέλεις ένα γκολ για να περάσεις, να σε σταματάνε δύο φορές τα δοκάρια…

Κι όμως ο Ολυμπιακός ποτέ δεν σταμάτησε να παλεύει και να πιστεύει. Και το ποδόσφαιρο τον δικαίωσε. Του χαμογέλασε και μία φορά, στο δοκάρι αυτή τη φορά της PSV στο 88’ και του χαμογέλασε και δεύτερη φορά με την γκολάρα του Χασάν δύο λεπτά αργότερα. Και λέω γκολάρα και διότι ήταν τρομερό σε εκτέλεση (οσμίστηκε την εξέλιξη της φάσης επί της κεφαλιάς του Ελ Αραμπί και έπεσε σαν καμικάζι πάνω στην μπάλα με προβολή ψηλά στην εστία, εκεί που ήταν αδύνατο να σταματήσει οποιοσδήποτε την μπάλα) και πάρα πολύ έξυπνο σε δημιουργία, με τον Όλεγκ να βρίσκει σωστά στον χώρο τον Φορτούνη, αυτόν να κάνει υπέροχη κίνηση και από μέσα αριστερά να γίνεται αριστερό εξτρέμ και, τέλος, να περνάει τη σέντρα έτσι όπως έπρεπε, ούτε πολύ δυνατά, ούτε πολύ σιγανά, και στο σημείο που έπρεπε, ακριβώς δηλαδή εκεί όπου περίμεναν και οι δύο σέντερ φορ!

Αξίζουν τεράστια μπράβο στον προπονητή και τους παίκτες και σε ολόκληρο τον Ολυμπιακό γι΄ αυτή τη νέα επιτυχία του κλαμπ. Μόνο που έστω τώρα θα πρέπει στο Ρέντη να κάτσουν κάτω και να δουν τι θα κάνουν με αυτή την πληγή με τις στατικές φάσεις. Έχω βαρεθεί τρία χρόνια τώρα να γράφω ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ψεγάδι μίας τόσο καλής δουλειάς που κάνει ο Πέδρο. Είναι πραγματικά κρίμα ο Ολυμπιακός να τρώει τόσα πολλά γκολ (δύο από PSV, τρία σε Τούμπα, Λεωφόρο, ΟΑΚΑ κι άλλα τρία από Άρη, Απόλλωνα, Λάρισα-αυτά μόνο το τελευταίο δίμηνο!!!) από κόρνερ και φάουλ. Αδικεί ο ίδιος ο Πέδρο τη δουλειά του. Πρέπει να το δει και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αμύνεται η ομάδα στις στατικές φάσεις…

Και, βέβαια, να δει πώς θα λύσει το θέμα γκολκίπερ που δεν μπορεί να κρυφτεί ότι υπάρχει αυτή την στιγμή, με τον Σα να δέχεται δύο δύο τα γκολ σε κάθε σημαντικό παιχνίδι (με ΠΑΟ 1-2, με PSV 4-2 και 1-2) χωρίς να κάνει έστω μία σημαντική επέμβαση, αλλά και να υποπίπτει και σε πέναλτι (στο ματς με τον Άρη, εντός έδρας 1-1).

Άσχετο: Πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι δεν πήραν ούτε χθες κίτρινη κάρτα ο Καμαρά κι ο Φορτούνης κι έτσι θα έχουν δικαίωμα να παίξουν στο επόμενο παιχνίδι της φάσης των 16.

Παρεμπιπτόντως, λίγος Φορτούνης και λίγος Χασάν!

Α, χθες από εδώ διαβάσατε για πρώτη φορά τι έκαναν οι Ολλανδοί χούλιγκανς στην αποστολή του Ολυμπιακού, ξυπνώντας τους παίκτες στις πέντε το πρωί με πυροτεχνήματα. Εν τέλει, κι αυτοί τιμωρήθηκαν…

Και κάτι τελευταίο: Και οι δύο ομάδες από τις οποίες αποκλείστηκε η ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έμειναν έξω χθες, η Λέστερ από την Σλάβια, από την οποία έχασε μέσα στην Αγγλία κι η Μπράγκα από τη Ρόμα, από την οποία έφαγε συνολικά πέντε γκολ...Αντίθετα, συνεχίζει η άλλη ομάδα από την οποία αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, η Γρανάδα, αποκλείοντας τη Νάπολι. Στον ίδιο όμιλο του ΠΑΟΚ ήταν και η PSV και η Ομόνοια, τις οποίες απέκλεισε ο Ολυμπιακός, τη μία τώρα και την άλλη νωρίτερα, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Λέτε, να έρθει αντίπαλος του και η Γρανάδα;...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.