Γάλλος διαιτητής σημαίνει κόκκινη στον Ολυμπιακό: Ο Τουρπέν έχει αποβάλει εκτός Σεμέδο και Βαλμπουενά!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Γάλλος διαιτητής σημαίνει κόκκινη στον Ολυμπιακό: Ο Τουρπέν έχει αποβάλει εκτός Σεμέδο και Βαλμπουενά!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον ορισμό από την UEFA του διαιτητή της ρεβάνς του Ολυμπιακού με την PSV, που στα 38 χρόνια του θα σφυρίξει για 12η φορά ολλανδική ομάδα!
Αταλάντα - Ρεάλ Μαδρίτης: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Η ΟΥΕΦΑ όρισε λοιπόν ένα Γάλλο διαιτητή, τον Τουρπέν, για να σφυρίξει την κρίσιμη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την PSV στην Ολλανδία.

Ένας Γάλλος διαιτητής παίζει μία ολλανδική ομάδα-κατ΄ αρχάς, ας κάνουμε ότι δεν…είδαμε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε οριστεί ένας Ολλανδός διαιτητής (Κάιπερς) να παίξει μία γαλλική ομάδα (την Παρί Σεν Ζερμέν, στο θριαμβευτικό της 4-1 επί της Μπαρτσελόνα μέσα στην Βαρκελώνη). Κι ας πάμε παρακάτω: τι σημαίνει Γάλλος διαιτητής για τον Ολυμπιακό;

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι μία λέξη: αποβολή!

Ο ίδιος ο Τουρπέν πριν ένα ακριβώς χρόνο, στο Ολυμπιακός-Γουλβς (1-1) απέβαλλε τον Σεμέδο από το 29ο λεπτό, με το αποτέλεσμα στο 0-0, με απευθείας κόκκινη κάρτα…

Ο συμπατριώτης του Μπαστιέν, επίσης πέρυσι, στο Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1 απέβαλλε τον Μπενζιά με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 58ο λεπτό, με το αποτέλεσμα στο 0-1…

Ένας άλλος Γάλλος, ο Μπουκέ, το Φλεβάρη του 2017, στο Ολυμπιακός-Οσμάνλισπορ 0-0 απέβαλλε τον Μπρούνο Βιάνα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 73ο λεπτό…

Η σούμα λέει ότι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που Γάλλος διαιτητής σφύριξε τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, στα τρία απέβαλλε παίκτη του! Ο δε Μπαστιέν είχε παίξει τον Ολυμπιακό και στο Ισραήλ το καλοκαίρι του 2016 στην ήττα αποκλεισμό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπερ Σέβα 0-1…

Άλλη σούμα: στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια που Γάλλος ρέφερι διαιτήτευσε τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη τα αποτελέσματα του είναι δύο ισοπαλίες εντός έδρας και δύο ήττες εκτός έδρας. Υπάρχει και το παιχνίδι-εξαίρεση που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα, το Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1 πάλι με τον Μπαστιέν ρέφερι.

Τον δε Τουρπέν, συγκεκριμένα, δεν τον λες και…γούρικο για τις ελληνικές ομάδες, αφού εκτός του Ολυμπιακού-Γουλβς 1-1, που προκάλεσε τον αποκλεισμό του Ολυμπαικού στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη είχε σφυρίξει και το Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ 2-1 (ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα), με τον ΠΑΟΚ επίσης να βγαίνει νοκ άουτ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Γενικά σπανίως ελληνική ομάδα σταυρώνει αποτέλεσμα με Γάλλο ρέφερι. Βλέπε π.χ. και Μπράγκα-ΑΕΚ 3-0 με τον Μπουκέ τον Σεπτέμβριο, αλλά και ΤΣΣΚΑ Μόσχας-ΑΕΚ 1-0 με τον Μιγιό.

Αν θέλουμε λίγο να σταθούμε παραπάνω στον Τουρπέν, θα δούμε ότι στην καριέρα του μέχρι στιγμής, και παρότι μόλις 38 ετών, έχει…βαρεθεί να παίζει ολλανδικές ομάδες! Η αυριανή θα είναι η 12η φορά!

Την PSV την έχει σφυρίξει μία φορά, στο 2-2 στη Ρωσία με την Ροστόφ για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, δίνοντας πέναλτι υπέρ της ολλανδικής ομάδας.

Την Εθνική Ολλανδίας την σφύριξε στη μεγάλη εντός έδρας νίκη της 3-1 επί της Αγγλίας στα ημιτελικά του Nations League. Επίσης στο Καζακστάν-Ολλανδία 1-2 και στο Σκοτία –Ολλανδία 0-0 στην Κ21.

Καλά τον Άγιαξ μία σεζόν τον είχε πάρει επ΄ ώμου ο Τουρπέν! Στην μεγάλη πορεία της ολλανδικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2019, είχε οριστεί σε τρία παιχνίδια του!!! Στο 3-1 εντός έδρας επί της Ντινάμο Κιέβου στα πλέι οφς της διοργάνωσης, στο 3-3 εντός έδρας με την Μπάγερν (από ένα πέναλτι και μία αποβολή για κάθε ομάδα) και στο 2-1 εκτός έδρας με τη Γιουβέντους. Χωρίς σχόλιο για τα αποτελέσματα…

Γενικά ο Γάλλος ρέφερι έχει σφυρίξει πέντε φορές τον Άγιαξ, άλλες δύο την PSV με την αυριανή, άλλες δύο τη Φέγενορντ κι άλλες τρεις την Εθνική Ολλανδίας. Συνολικά 12 φορές Ολλανδούς!

Θέλετε και το άλλο; Έχει αποβάλλει όχι μόνο τον Σεμέδο, στο περσινό Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1, αλλά κι ακόμη ένα παίκτη του Ολυμπιακού, τον Βαλμπουενά! Ήταν 1 Φλεβάρη του 2012, ημιτελικός του Λιγκ καπ, Μαρσέιγ-Νις 2-1 κι ο Τουρπέν είχε δείξει κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) στο 65ο λεπτό στον Ματιέ. Η Ολιμπίκ κράτησε τότε το υπέρ της 2-1 κι έφτασε στον τελικό κερδίζοντας και τη Λιόν 1-0, με κατάκτηση του τροπαίου. Ο δε Τουρπέν έχει τιμωρήσει άλλες πέντε φορές τον Βαλμπουενά με κίτρινες κάρτες.

Κοινώς: ο θεός (του ποδοσφαίρου) βοηθός!

Παρεμπιπτόντως, πόσο αθώα είναι η φάση του 2-2 της PSV στο Καραϊσκάκη; Δείτε τις δυο φωτογραφίες.

Από την πρώτη είναι ξεκάθαρο ότι την στιγμή της κεφαλιάς του Ζάχαβι είναι οφσάιντ, εντελώς ακάλυπτος, ο Μάλεν. Το ερώτημα είναι πόσο επηρεάζει τη φάση. Θεωρητικά βλέπουμε ότι δεν την επηρεάζει.

Στη δεύτερη φωτογραφία, όμως, βλέπουμε πού έχει βρεθεί ο Μάλεν την στιγμή της επέμβασης του Σα, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα κι αυτή κατέληξε στα δίκτυα. Ο φορ της PSV είναι στο ένα μέτρο από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, που διώχνει την μπάλα, στέλνοντας την όμως πίσω στην εστία του. Ο Μάλεν δεν τον ενοχλεί στην επέμβαση του;..

Να υπενθυμίσω ότι ο Σουηδός ρέφερι του πρώτου αγώνα, ο Έκμπεργκ, χάρισε αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Σανγκαρέ στο 68ο λεπτό, κάτι που παραδέχθηκε, προς τιμήν του, σύσσωμος ο ολλανδικός Τύπος. Δηλαδή, η PSV θα έπαιζε πάνω 25 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Κι απλά ας σκεφθούμε ότι τρία λεπτά έπαιξε με παίκτη λιγότερο λόγω ενός μικροτραυματισμού παίκτη της και δέχθηκε το 3-2 από τον Εμβιλά σε αυτό το τρίλεπτο.

Άσχετο: Με τον τρόπο που σφύριζε ο Σιδηρόπουλος την Κυριακή στο Καραϊσκάκη, ο συνολικός νεκρός (που δεν παίχτηκε δηλαδή ποδόσφαιρο) χρόνος του παιχνιδιού Ολυμπιακού-Άρη ήταν 56 λεπτά!!!

Και μία πληροφορία γκαραντί. Η τελευταία κουβέντα του Καρυπίδη στους παίκτες του Άρη πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ήταν μία-«πάμε με το μαχαίρι στα δόντια. Πάμε για πόλεμο»….Άλλο ένα…φιλικό μεταξύ του Ολυμπιακού και του Άρη…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.