Europa League: Πρόκριση ήδη με Μπρούνο για Γιουνάιτεντ, μπελάς στο 90’+3’ για Μίλαν (vids)

Gazzetta team
Europa League: Πρόκριση ήδη με Μπρούνο για Γιουνάιτεντ, μπελάς στο 90’+3’ για Μίλαν (vids)

bet365

Ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε τα τρελά του και στην Ευρώπη, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διαλύει 0-4 τη Σοσιεδάδ, ενώ η Μίλαν ισοφαρίστηκε 2-2 στις καθυστερήσεις από τον Ερυθρό Αστέρα. Εύκολα Τότεναμ, Ρόμα.

To 2002-’03 ο Πολ Σκόουλς μάγευε στο κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνοντας την πιο παραγωγική σεζόν μέσου στην ιστορία της ομάδας (20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις). Πλέον ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε δικό του το εν λόγω ρεκόρ. Με τα δύο τέρματά του στο ουδέτερο Τορίνο οδήγησε τους Κόκκινους Διαβόλους στο 0-4 επί της Σοσιεδάδ και ουσιαστικά στην πρόκριση για τους «16» του Europa League. Μάλιστα έφτασε τη συμμετοχή του σε 52 γκολ (33 γκολ/ 19 ασίστ) στα 58 ματς που έχει δώσει με τους Αγγλους. Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ από τραγικό λάθος της άμυνας των Βάσκων (27’). Στη συνέχεια, ο ίδιος (57’) και ο Ράσφορντ (64’) βγήκαν στην πλάτη και κατέστησαν διαδικαστική τη ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ», με τον Τζέιμς στο 90’ να ολοκληρώνει το καρέ με διαγώνιο σουτ.

Ροσονέρο μπέρδεμα στο φινάλε

Δεν ήταν τόσο καλή η Μίλαν και ίσως να βρεθεί σε μπλέξιμο, καθώς στο Βελιγράδι ισοφαρίστηκε 2-2 στο 90’+3’ από τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Ροσονέρι που έχουν και το ντέρμπι με την Ιντερ να τους περιμένει, προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Πάνκοφ (42’), αλλά είδαν τον Κάνγκα να ισοφαρίζει με πέναλτι (52’). Ο Ερναντές όμως με τον ίδιο τρόπο (61’) φάνηκε να καθαρίζει για τη νίκη των Ιταλών, μιας και οι αντίπαλοι τους βρέθηκαν με παίκτη λιγότερο. Ο Πάνκοφ όμως που είχε βάλει το αυτογκόλ, με ωραία κεφαλιά στις καθυστερήσεις άφησε ανοικτούς τους λογαριασμούς για το «Σαν Σίρο».


Πήρε Ασπιρίνες, αλλά δεν της έφτασαν

Εκπληκτικό ματς στη Βέρνη, όπου η Γιουνγκ Μπόις έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα και βρέθηκε να προηγείται 3-0 της Λεβερκούζεν (3’ Φάσναχτ, 19’ Τζόρνταν, 44’ Ελία). Στην επανάληψη όμως οι Ασπιρίνες ήταν λες και πήραν αναβολικά και επέστρεψαν στο παιχνίδι. Ο Σικ με διπλό χτύπημα σε πέντε λεπτά (47’, 52’) και ο Ντιαμπί (68’) που κρέμασε τον τερματοφύλακα, έκαναν το 3-3 για τους Γερμανούς. Ωστόσο, το μικρό πλεονέκτημα για τη ρεβάνς το κράτησαν οι Ελβετοί, καθώς ο Τζόρνταν στο 89’ πήρε ριμπάουντ από δοκάρι και πλάσαρε για το 4-3.

«Λάμψη» Μπέιλ και πρόωρη πρόκριση η Τότεναμ

Δεν προτιμάται συχνά από τον Ζοσέ Μουρίνιο, δεν έχει βρει ρυθμό κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να θυμίσει τον παιχταρά που «μάγεψε» το Βόρειο Λονδίνο στην πρώτη του θητεία. Ωστόσο, απέναντι στη Βόλφσμπεργκερ ο Γκάρεθ Μπέιλ τον θύμισε και με το παραπάνω. Χάρη σε δική του γκολάρα με υπέροχο διαγώνιο σουτ μετά από ντρίμπλα (13’) και ασίστ στον Σον (28’), η Τότεναμ βρήκε καθαρό προβάδισμα, ενώ ο Λούκας Μόουρα με ένα καταπληκτικό σλάλομ στο 34’ έγραψε το 0-3 από το πρώτο ημίχρονο. Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Βινίσιους στο 88’, με το πέναλτι μείωσης του Λιντλ στο 55’ να μην αλλάζει ούτε στο ελάχιστο τη μοίρα του ζευγαριού, που οδηγεί από τώρα τους Σπερς στους «16».

Ένα βήμα (πρόκρισης) μπροστά η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Κράσνονταρ είχε τις απαντήσεις, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όμως, έθετε σταθερά κι έναν νέο γρίφο στους Ρώσους, με τον τελευταίο να μένει άλυτο. Οι Κροάτες πήραν σπουδαίο διπλό με 3-2, προηγούμενοι τρεις φορές, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέτκοβιτς. Ο διεθνής στράικερ σκοράρε δις (15’, 54’), όμως, οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος δήλωσε «παρών» με γκολ στο 28’ και ασίστ στον Κλάεσον στο 69’. Ωστόσο, το γκολ του Ατιεμβέν στο 75ο λεπτό έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων, δίνοντάς τους τρία αποτελέσματα να υπερασπιστούν στη ρεβάνς.

Προβάδισμα η Ρόμα με οδηγό τον Τζέκο

Οι σχέσεις του Έντιν Τζέκο με τον Πάουλο Φονσέκα φέρεται να βρίσκεται στο ζενίθ. Κάθε μεταγραφικό παράθυρο και μία (σχεδόν) μεταγραφή σε άλλη ομάδα, που πάντοτε ναυαγεί στο παρά… πέντε. Κι όμως, ο Έντιν Τζέκο εξακολουθεί να μένει και να σκοράρει στη Ρόμα, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση κι απέναντι στη Μπράγκα για το μεγάλο διπλό πρόκρισης στους «16». Από δικό του γκολ στο 5ο λεπτό, οι Τζιαλορόσι έβαλαν τις βάσεις και η σωστή αποβολή του Εσγκάιο στο 54’ διευκόλυνε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Το επισφράγισμα του θρίαμβου σημείωσε ο παίκτης που αντικατέστησε τον Τζέκο, ο Μαγιοράλ στο 87’ και με 0-2 στα χέρια τους, οι Ρωμαίοι βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση.

«Λευκός καμβάς» για τη ρεβάνς Σλάβια και Λέστερ

Ήταν εξ ορισμού ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και ανοιχτά ζευγάρια των «32» και το απέδειξαν χαρακτηριστικά στον πρώτο αγώνα. Η αήττητη στην Τσεχία, Σλάβια Πράγας και το φαβορί, Λέστερ του Μπρένταν Ρότζερς, «κόλλησαν» στο μοναδικό 0-0 της πρώτης δόσης της βραδιάς και πλέον, η ρεβάνς ξεκινάει από την αφετηρία.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ντ. Κιέβου – Μπριζ 1-1
(62’ Μπουγιάλσκι – 67’ Μέχελε)

Βόλφσμπεργκερ – Τότεναμ 1-4
(55’ πεν. Λιντλ - 13’ Σον, 28’ Μπέιλ, 34’ Μόουρα, 88’ Βινίσιους)

Σοσιεδάδ – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-4
(27’, 57’ Μπρούνο Φερνάντες, 64’ Ράσφορντ, 90’ Τζέιμς)

Ερ. Αστέρας – Μίλαν 2-2
(52’ πεν. Κάνγκα, 90’+3’ Πάνκοφ - 42’ αυτ. Πάνκοφ, 61’ πεν. Ερναντές)

Σλ. Πράγας – Λέστερ 0-0

Μπράγκα – Ρόμα 0-2
(5’ Τζέκο, 87’ Μαγιοράλ)

Κράσνονταρ – Ντ. Ζάγκρεμπ 2-3
(28’ Μπεργκ, 70’ Κλάεσον – 15’, 54’ Πέτκοβιτς, 75’ Μπιλίβ)

Γιουνγκ – Μπόις – Λεβερκούζεν 4-3
(3’ Φάσναχτ, 19’, 89’ Τζόρνταν, 44’ Ελία – 47’, 52’ Σικ, 68’ Ντιαμπί)

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν 4-2
(9’ Μπουχαλάκης, 37’ Μ’Βιλά, 45’ Ελ Αραμπί, 83’ Μασούρας – 14’, 39’ Ζάχαβι)

22:00
Μπενφίκα – Αρσεναλ

Αντβέρπ – Ρέιντζερς

Ζάλτσμπουργκ – Βιγιαρεάλ

Μόλντε – Χόφενχαϊμ

Γρανάδα – Νάπολι

Μακάμπτ Τ.Α. – Σαχτάρ

Λιλ - Αγιαξ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα