Ατλέτικο Μαδρίτης: Η ομάδα που πήρε το Europa με 3 βαθμούς στους ομίλους του Champions League! (vids)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ατλέτικο Μαδρίτης: Η ομάδα που πήρε το Europa με 3 βαθμούς στους ομίλους του Champions League! (vids)

bet365

Κι όμως, όχι μόνο υπάρχει ομάδα που έχει πάρει την 3η θέση σε όμιλο του Champions League, αλλά στη συνέχεια κατέκτησε το Europa League, έχοντας μόλις 3 νίκες σε 9 αγώνες! Το gazzetta.gr θυμίζει την... τρελή πορεία της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός έκλεισε απογοητευτικά την... περιπέτειά του στο Champions League, αλλά ακόμα κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προκριθούν στο Europa League και να δώσουν συνέχεια το ευρωπαϊκό ταξίδι τους.

Βλέποντας τις εμφανίσεις της ομάδας του Μαρτίνς, σίγουρα δεν αισθάνεται και μεγάλη αυτοπεποίθηση για τα ματς που θα έρθουν.

«Εχει περάσει ομάδα στο Europa League με μόλις 3 βαθμούς;», μπορεί εύλογα να αναρωτηθεί κάποιος. Βέβαια, φίλος του Ολυμπιακού θα απαντήσει «έχουμε βρεθεί τρίτοι και με 10 βαθμούς». Σύμφωνοι και σ' αυτό.

Όμως, να απαντήσουμε στο ερώτημα και να θυμίσουμε την.... εξωπραγματική πορεία της Ατλέτικο, η οποία είχε μια άκρως απογοητευτική πορεία στους ομίλους του Champions League, αλλά όχι μόνο έφτασε στον τελικό του Europa αλλά κατέκτησε και το τρόπαιο.

Και μη φανταστείτε ότι έκανε και... όργια. Απλά, είχε έναν δαιμονιώδη Φορλάν και την τύχη με το μέρος της, με γκολ στην παράταση και προκρίσεις με ισοπαλίες.

Ενα ευρωπαϊκό ταξίδι που ξεκίνησε από το ΟΑΚΑ

Σεζόν 2009-2010. Η χρονιά που η Ατλέτικο Μαδρίτης απογοήτευσε στους ομίλους του Champions League, αλλά φρόντισε να φτάσει στον τελικό του Europa League.

Το ταξίδι της ομάδας του Άμπελ Ρεσίνο ξεκίνησε με το διπλό στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μάξι Ροντρίγκες, Φορλάν και Αγουέρο... λύγισαν τη μαχητική ομάδα του Τεν Κάτε που είχε ισοφαρίσει με τον Σαλπιγγίδη στο 47' και τελικά μείωσε σε 2-3 στο 74'.

Η ρεβάνς της Μαδρίτης είναι πιο άνετη, με τους Ισπανούς να νίκη με 2-0 και να παίρνουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League.

Βλέποντας την κλήρωση (Τσέλσι, Πόρτο και ΑΠΟΕΛ), θα περίμενε κανείς να προκριθεί κιόλας - ειδικά από τη στιγμή που είχε στο ρόστερ της τόσο σπουδαία ονόματα.

Η ομάδα όμως δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά τη χρονιά και στη La Liga μετρούσε 1 νίκη σε 9 αγωνιστικές. Ο Ρεσίνο φεύγει κι ο Κίκε Φλόρες αναλαμβάνει.

Τελικά, τερματίζει στον όμιλό της 3η με μόλις 3 βαθμούς, βαθμοί που προήλθαν από τις ισοπαλίες με ΑΠΟΕΛ (εντός κι εκτός) αλλά και με την Τσέλσι (εντός).

Τρεις νίκες σε 9 ματς, ένας ονειρεμένος Φορλάν και ένα... τρόπαιο!

Στο Europa League, πραγματοποιεί μια εξωπραγματική - για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας εκείνης της σεζόν - έχοντας φυσικά και την τύχη με το μέρος της.

Στα 9 βήματα για τον τελικό κατάφερε να νικήσει 3 φορές (μέχρι τον τελικό μόλις 2)!

Περνάει το πρώτο εμπόδιο (Γαλατασαράι) με νίκη στην Πόλη (1-2), μετά το 1-1 της Ισπανίας.

Στη συνέχεια αφήνει εκτός την Σπόρτινγκ με 2 ισοπαλίες (2-2 στη Λισαβόνα). Τα ίδια αποτελέσματα ήρθαν και με τη Βαλένθια. Τελικά, το 2-2 του Μεστάγια ρέφαρε το εντός έδρας 0-0.

Στα ημιτελικά... έρχεται η Λίβερπουλ! Το γκολ του Φορλάν στο 8' δίνει τη νίκη, ενώ στο Ανφιλντ οι «reds» του Μπενίτεθ καταφέρνουν να στείλουν το ματς στην παράταση με το γκολ του Ακουιλάνι στο 43'.

Στο 95' ο Μπεναγιούν στέλνει τους φίλους της ομάδας στα... ουράνια, αλλά ο Φορλάν στο 102'... σκοτώνει τους Άγγλους και στέλνει την ομάδα του στον τελικό.

Εκεί, αντιμετώπισε την Φούλαμ, στον τελικό του Αμβούργου.

Πρωταγωνιστής ποιος άλλος; Ο επιθετικός με το ξανθό καρέ ανοίγει το σκορ στο 32', ο Ντέιβις οδηγεί την αναμέτρηση στην παράταση με γκολ 5' αργότερα (37').

Ο Φορλάν δεν επιτρέπει να παιχτεί το τρόπαιο στα πέναλτι. Ο Ουρουγουανός στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σβάρτσερ και χαρίζει στην ομάδα του το Europa League. Το πρώτο στο θεσμό καθώς ακολούθησαν άλλα 2 (2011-2012 και 2017-2018).

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα