Ρότζερς: «Θα επιλέξουμε την κατάλληλη ενδεκάδα για τη νίκη και την πρωτιά»

Gazzetta team
Ρότζερς: «Θα επιλέξουμε την κατάλληλη ενδεκάδα για τη νίκη και την πρωτιά»

bet365

Ο τεχνικός της Λέστερ ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ τόνισε πως θέλει το τρίποντο και την πρωτιά στον όμιλο, ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως ενδέχεται να κάνει κάποιο rotation λόγω και των αγώνων που ακολουθούν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπρένταν Ρότζερς στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ:

Για τις επιλογές του για την ενδεκάδα στο ματς με την ΑΕΚ: «Θα κάνουμε ό,τι κάναμε μέχρι στιγμής στη διοργάνωση και θα επιλέξουμε την ομάδα που πιστεύουμε πως θα κερδίσει το ματς. Ξέραμε στο τελευταίο παιχνίδι ότι όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα πως θα μπορούσαμε να νικήσουμε την ΑΕΚ και να πάρουμε την πρωτιά στον όμιλο. Θα επιλέξουμε την κατάλληλη ενδεκάδα».

Για το αν κάποια αγγλική ομάδα μπορεί να κατακτήσει το Europa League: «Θα το δείξει ο χρόνος. Αλλά σίγουρα όλες οι αγγλικές ομάδες είναι μεγάλες. Όλες οι ομάδες στη φάση των 32 θα θέλουν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Δυστυχώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε από το Champions League».

Για το γεγονός ότι η Λέστερ θέλει τη νίκη, αλλά την ίδια στιγμή χρειάζεται και rotation λόγω των συνεχόμενων αγώνων: «Δεν είναι κάτι διαφορετικό με αυτό που συμβαίνει σε όλη τη σεζόν. Χρειάστηκε να κάνουμε διαχείριση λόγω τραυματισμών και λόγω των διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχουμε. Έχουμε επιλέξει δυνατές ενδεκάδες στους αγώνες και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να πάρουμε την πρόκριση για τους 32 του Europa League. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε ένα παιχνίδι που ακολουθεί την Κυριακή και έπειτα ένα μεσοβδόμαδο ακόμα. Τα πάντα έχεις στο μυαλό σου όταν φτάνει η στιγμή για να αποφασίσεις ποιος θα αγωνιστεί».

Για το αν αυτό που του λείπει είναι μια ευρωπαϊκή επιτυχία: «Δεν το σκέφτομαι έτσι ποτέ. Σίγουρα θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα στο μυαλό μου αναφορικά με τα τρόπαια που παλεύουμε. Υπάρχουν εξαιρετικοί προπονητές που ποτέ δεν το καταφέρνουν λόγω της δυναμικότητας των ομάδων στις οποίες δουλεύουν. Ήθελα να παίξω στην Ευρώπη με τη Λέστερ. Μου αρέσει η δουλειά εδώ και το γεγονός ότι βοηθάω τον σύλλογο να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Σε κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετέχουμε προσπαθούμε να είμαστε οι καλύτεροι».

Για το ότι η προετοιμασία στο Europa League είναι διαφορετική σε σχέση με το Champions League: «Μου αρέσει πολύ. Δεν έχει μεγάλες διαφορές με την Premier League, που αποτελεί ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και διαφορετικά στυλ παιχνιδιού μεταξύ των ομάδων. Στη διοργάνωση αυτή συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες από κάθε χώρα. Το παιχνίδι παίζεται σε υψηλό επίπεδο τεχνικά και τακτικά. Ίσως η διαφορά έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν γνωρίζεις τόσο καλά τους παίκτες όπως συμβαίνει στις εγχώριες διοργανώσεις».

Για την αποχώρηση των Μπασάκσεχιρ και Παρί: «Νομίζω ήταν κάτι σωστό. Χρειάζεται δραστική αντιμετώπιση. Ήταν καλό που και οι δύο ομάδες το αποφάσισαν. Δεν πρέπει να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Αν πρέπει να ξεριζώσουμε το πρόβλημα, τότε πρέπει να κάνουμε τέτοιες ενέργειες».

Από την πλευρά των παικτών της Λέστερ μίλησε ο Μαρκ Ολμπράιτον:

Για το πως έχει ανταποκριθεί η Λέστερ σε Europa League και Premier League: «Νομίζω ότι έχουμε ανταποκριθεί καλά. Την τελευταία φορά που αγωνιστήκαμε στην Ευρώπη είχε επηρεαστεί η φόρμα μας στο πρωτάθλημα. Προσπωπικά το έχω ευχαριστηθεί. Μας προσφέρει περισσότερη συγκέντρωση και δεν έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε».

Για την αποχώρηση των Παρί και Μπασάκσεχιρ από τη χθεσινή αναμέτρηση: «Δεν έβλεπα το παιχνίδι, αλλά έχω διαβάσει τι έγινε και πρέπει να ζυγίσεις την κατάσταση. Η καλύτερη αντίδραση από τη μεριά μας θα ήταν να μαζευτούμε και να συζητήσουμε τι συμβαίνει. Και αν θα πρέπει να αποχωρήσουμε, θα αποχωρήσουμε. Υπάρχουν μεγαλύτερα πράγματα από το ποδόσφαιρο και θα πρέπει να αναδείξουμε το πρόβλημα».

Για το αν το ποδόσφαιρο κερδίζει τη μάχη κατά των διακρίσεων: «Δεν το έχουμε συζητήσει πολύ. Προσωπικά δεν θεωρώ πως τα πράγματα βαδίζουν στη σωστή κατεύθυνση. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα κάνουν μια εξαιρετική δουλειά αλλά όλοι χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι σε αυτό».

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πηγαίνουμε με την ίδια νοοτροπία είτε χρειαζόμαστε το αποτέλεσμα είτε όχι. Πάντα υπάρχει λόγος για να νικήσεις σε ένα παιχνίδι, ακόμα και αν ο στόχος είναι για να διατηρήσεις αυτή τη νοοτροπία. Μόνο αρνητικό θα είναι η ήττα σε ένα ματς».

Για το αν η Λέστερ μπορεί να κατακτήσει φέτος στο Europa League: «Έχουμε μιλήσει για την ευκαιρία που αποτελεί το Europa League για μας. Έχουμε δει ότι οι αγγλικοί σύλλογοι τα έχουν πάει καλά τα προηγούμενα χρόνια. Είναι καλό για την ομάδα. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και αν παλεύουμε μόνο σε ένα μέτωπο, τότε θα το χάσουμε και θα είμαστε απογοητευμένοι. Τον Δεκέμβρη υπάρχουν συνεχόμενα ματς και όλοι οι παίκτες χρειάζονται είτε είναι βασικοί είτε όχι. Αυτό βοηθάει και την ομάδα και τον προπονητή».

Για το γεγονός ότι παίζει και ως μπακ και ως εξτρέμ: «Ναι, είναι κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που είχα συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Το τεχνικό τιμ με βοηθάει σε αυτό και πως να πρεσάρω πιο ψηλά. Έχει να κάνει με τις αποφάσεις που παίρνεις όταν είσαι στο γήπεδο. Μου αρέσει που παίζω και δουλεύω σκληρά για να κάνω ακόμα πιο δύσκολη την απόφαση του προπονητή μου για το ποιον θα επιλέξει».

Για το αν η Λέστερ έχει την ευκαιρία για μια ιστορική στιγμή στο Europa League φέτος: «Νομίζω πως το Europa League θα είναι ξεχωριστό φέτος. Θέλουμε να τα πάμε καλά και να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο χωρίς τους οπαδούς, αλλά είμαστε αποφασισμένοι σαν να παίζαμε στο Champions League με γεμάτο γήπεδο. Έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι ξεχωριστό και να αποτελέσουμε κάτι ιδιαίτερο για την ιστορία του συλλόγου».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα