Γρανάδα – Αϊντχόφεν 0-1: Χέρι – χέρι στους «32», χάρη (και) στον ΠΑΟΚ (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Γρανάδα – Αϊντχόφεν 0-1: Χέρι – χέρι στους «32», χάρη (και) στον ΠΑΟΚ (vids)

bet365

Με τη νίκη της Αϊντχόφεν επί της Γρανάδα (1-0) και την ήττα του ΠΑΟΚ στην Κύπρο, Ολλανδοί και Ισπανοί εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση τους στους «32» του Europa League.

Το τέλος του αγώνα στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» βρήκε νικήτρια την Αϊντχόφεν επί της Γρανάδα (1-0) αλλά, επί της ουσίας, αμφότερες οι ομάδες ήταν νικήτριες, αφού πανηγύρισαν την πρόκρισή τους στους «32» του Europa League, χάρη και στην ήττα – αυτοκτονία του ΠΑΟΚ στην Κύπρο.

Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι Ολλανδοί, οι οποίοι απείλησαν για πρώτη φορά με προσπάθεια του Ντόνιελ Μάλεν που έφυγε λίγο άουτ (23'), με τον παίκτη – σημείο αναφοράς της Αϊντχόφεν στην επίθεση να ανοίγει το σκορ, ύστερα από σέντρα του πολύ κεφάτου Φίλιπ Μαξ (38').

Κακοί οι Ισπανοί, δεν είχαν καν υποψία ευκαιρίας στο πρώτο μέρος και, μάλιστα, γλίτωσαν το δεύτερο γκολ νωρίς στο δεύτερο (54'), χάρη σε εξαιρετική απόκρουση του Ρουί Σίλβα σε σουτ του Ντάμφρις.

Αυτή η ευκαιρία «αφύπνισε» την Γρανάδα, η οποία άγγιξε την ισοφάριση σε τρεις περιπτώσεις, μια με τον Ντάργουιν Ματσίς και δύο με τον Γιάνγκελ Ερέρα, οι οποίοι απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Γιάν Μβογκό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά και για τις δύο.

Γρανάδα (Ντιέγο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα – Ντουάρτε, Σάντσεθ (56' Φουλκιέ), Βαγέχο, Νέβα – Μίγια (76' Μολίνα), Ερέρα – Ματσίς, Γκοναλόνς, Σόρο (56' Σουάρες) – Σολδάδο (83' Πουέρτας).

Αϊντχόφεν (Ρόγκερ Σμιντ): Μβογκό – Ντάμφρις (71' λ. τρ. Μπάουμγκαρτλ), Τέζε, Μποσκάλι, Μαξ – Γκέτσε, Σανγκαρέ, Ροσάριο – Γκακπό, Μάλεν, Μαντουέκε (38' λ. τρ. Ζάχαβι / 88' λ. τρ. Χέντριξ).

Αποτελέσματα (5η αγωνιστική)
Γρανάδα – Αϊντχόφεν 0-1
Ομόνοια – ΠΑΟΚ 2-1

Βαθμολογία
1. ΓΡΑΝΑΔΑ 10 (6-3)
2. ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 9 (8-9)
3. ΠΑΟΚ 5 (8-7)
4. Ομόνοια 4 (5-8)

Τελευταία αγωνιστική (10 Δεκεμβρίου)
Αϊντχόφεν – Ομόνοια
ΠΑΟΚ – Γρανάδα

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα