ΠΑΟΚ με υπομονή στην Ολλανδία, ΠΑΟΚ σε εγρήγορση για την Ελλάδα…

ΠΑΟΚ με υπομονή στην Ολλανδία, ΠΑΟΚ σε εγρήγορση για την Ελλάδα…

ΠΑΟΚ με υπομονή στην Ολλανδία, ΠΑΟΚ σε εγρήγορση για την Ελλάδα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις απαιτήσεις του αγώνα Αϊντχόφεν-ΠΑΟΚ και βεβαίως για άλλα επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με τον Δικέφαλο του Βορρά και αφορούν διαιτησία, αλλά και τη Νέα Τούμπα.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Ο ΠΑΟΚ πάει να δώσει στην Ολλανδία ένα καθοριστικό παιχνίδι για την συνέχειά του στο Europa League. Με νίκη την Πέμπτη δείχνει να «καθαρίζει» την δυάδα, με ισοπαλία συνεχίζει να είναι φαβορί, με ήττα παίρνει προβάδισμα η PSV.

Είναι πολύ απλά τα δεδομένα σε σχέση με το ματς, τις απαιτήσεις και τις ιδιομορφίες του αντιπάλου.

Κατ’ αρχάς η Αϊντχόφεν περιμένει πώς και πως τον ΠΑΟΚ για να πάρει ρεβάνς. Το 4-1 τους πόνεσε. Έχουν σκυλιάσει τώρα γιατί ακόμη… ζαλίζονται από όσα έπαθαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Τούμπας.

Η PSV θα μπει στο γήπεδό της για να «πατήσει» τον ΠΑΟΚ. Το θέλουν πολύ, το πιστεύουν γιατί θεωρούν την ομάδα τους πολύ καλύτερη. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα, θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο.

Οι Ολλανδοί είναι γρήγοροι, είναι ποιοτικοί. Παικταράδες, ακόμα και αν ο Γκετσε δεν παίζει και θα έχουν ως οδηγό το πρώτο ημίχρονο της Τούμπας, όπου αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ... δεν τους προλάβαινε

Αλλά…

Η Αϊντχόφεν ξεκίνησε εντυπωσιακά και με τη Γρανάδα και με τον ΠΑΟΚ, προχθές με την Τβέντε και σε άλλα της παιχνίδια. Όταν δέχθηκε γκολ όμως, όταν κάποια στιγμή το παιχνίδι της στράβωσε, τότε… αποδιοργανώθηκε. Αυτό είναι λοιπόν… Υπομονή χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, απόλυτη συγκέντρωση και όχι μόνο για 50-60 λεπτά όπως με ΠΑΣ, Απόλλωνα, αποφυγή λαθών και… κάποια στιγμή-κάποιες στιγμές θα βρει τον τρόπο να εκθέσει έναν αντίπαλο που είναι κακός μεσοαμυντικά και πολύ ευάλωτος στον χαρακτήρα που δείχνει στα δύσκολα και στα κρίσιμα.

* Ο Άγγλος Κλάτενμπεργκ είδε φάουλ στην επαφή χέρι με χέρι του Τσόλακ με τον Πίρσμαν. Μία επαφή η οποία στην Αγγλία θα προκαλούσε πολλά γέλια ακόμη και αν θεωρούνταν αμφισβητούμενη φάση. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής του ελληνικού πρωταθλήματος όμως, είδε κάτι το οποίο δεν είδαν διαιτητής, VAR, άλλοι διαιτητές, τηλεκριτικοί, ακόμη και οι πιο φανατικοί αντιΠΑΟΚτσήδες. Δικαίωμά του. Κρίνεται…

Όπως κρίθηκε όταν…

-ξέχασε να κρίνει το γκρέμισμα Μάτος στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.

- ξέχασε να μιλήσει για το κλάδεμα Γιαννούλη στο Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ εκεί όπου αντιθέτως σχολίασε άλλες πεντακάθαρες φάσεις για να γεμίσει με χρόνο το βιντεάκι που ανεβάζει.

-την περασμένη αγωνιστική για ένα φάουλ(!!) του Λύρατζη στη Ριζούπολη, εξέφρασε απογοήτευση(!) για τον διαιτητή που δεν το σφύριξε.

Από εκεί και πέρα για τον αρχιδιαιτητή, δεν γίνεται ένας φορέας, μία ΠΑΕ, η Λίγκα ή η Ομοσπονδία, ακόμη και εμείς, να αλλάζουμε στάση απέναντί του, ανάλογα τι λέει κάθε εβδομάδα. «Καλός και δίκαιος ο Κλάτενμπεργκ» αν έκρινε υπέρ μας ένα πέναλτι, «απαράδεκτος και ύποπτος» την άλλη εβδομάδα αν είδε κάτι άλλο από αυτό που μας συμφέρει. Σε βάθος χρόνου θα κριθεί οριστικά για όσα πράττει κυρίως, αλλά και για όσα λέει.

Χάνει κάθε σοβαρότητα, όποιος Αύγουστο επιλέγει τον Κλάτενμπεργκ, Σεπτέμβριο τον αμφισβητεί, Οκτώβριο τον απαξιώνει και Νοέμβριο τον επικαλείται και τον υμνεί αν ο Άγγλος κάνει μία κρίση που συμφέρει τα επικοινωνιακά του παιχνίδια, μέχρι να τον αμφισβητήσει και πάλι στην επόμενη κρίση του…

Αστεία πράγματα…

* Ποιος εκπλήσσεται που ένας Αρειανός δικηγόρος ο οποίος έχει γίνει γνωστός και έχει συνδέσει το όνομά του με υποθέσεις του Άρη, πρωτοστατεί στην προσπάθεια καθυστέρησης των διαδικασιών κατασκευής της Νέας Τούμπας; Ήταν ότι πιο αναμενόμενο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.