Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία: Όσο τα μάτια τους βγάζουν φωτιές…

Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία: Όσο τα μάτια τους βγάζουν φωτιές…

Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία: Όσο τα μάτια τους βγάζουν φωτιές…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τον ΠΑΟΚ που ονειρεύεται και θέλει να χτίσει ο Πάμπλο Γκαρσία. Το γυαλισμένο μάτι των ποδοσφαιριστών του, σε μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές παραστάσεις, λέει όλη την αλήθεια.

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μ.: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Συναρπαστική εμπειρία στοιχήματος! |21+

Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό. Τόσο απλό, όσο το έκανε να φαίνεται ο Πάμπλο Γκαρσία στο μαγικό και ονειρεμένο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην PSV Αϊντχόφεν.

Από το βράδυ της Πέμπτης έχει γίνει viral μια φωτογραφία του «Τσε», που τον δείχνει μ’ ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ να… απειλεί τους υποψήφιους γαμπρούς της κόρης του! Οι ΠΑΟΚτσήδες θεώρησαν, λοιπόν, ότι κάπως έτσι αντιμετώπισε και τους παίκτες του στα αποδυτήρια της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Υπερβολές.

Ασφαλώς και δεν ο Πάμπλο έβγαλε κανένα μαστίγιο, ούτε κάποιο μπαστούνι του μπέιζμπολ, αλλά ας μη γελιόμαστε αυτό είναι το πνεύμα που εκπέμπει από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο ο «Ινδιάνος» του ΠΑΟΚ.

«Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος. Μάχη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό», έχει πει και το εννοεί, δεν κάνει πλάκα, πάντως στα αποδυτήρια ζήτησε από τους παίκτες του κάτι απλό: Δεν με ενδιαφέρει να έχουμε την μπάλα στα πόδια και να μην ξέρουμε τι να την κάνουμε. Θέλω ταχύτητα και ενέργεια» τους τόνισε και ήρθε λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα η «Θύρα 4» να τον επιβεβαιώσει για το πως θέλει να βλέπει τον ΠΑΟΚ του Γκαρσία ο κόσμος του.

«Όσο τα μάτια τους βγάζουν φωτιές, όπως σήμερα, θα είμαστε στο πλευρό τους και θα τους στηρίζουμε ανεξαρτήτως αποτελέσματος», έγραψαν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι φίλοι του «Δικεφάλου» και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Ακόμα πιο μεγάλο κι από τους τρεις βαθμούς που κατέκτησε και οι οποίοι τον καθιστούν φαβορί για την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ (του Γκαρσία) μπορεί να γίνει μια εξαιρετική ομάδα, μόνοn αν βγάζει ενέργεια και έχει ένταση στο παιχνίδι του. Θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου και του «4-3-3» ο Γκαρσία αρχίζει να βάζει τις πινελιές του και να χτίζει μέρα με τη μέρα τον ΠΑΟΚ που ονειρεύεται.

Αρκετοί στάθηκαν στην παρουσία του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στο αρχικό σχήμα, μπορεί όντως να έμοιαζε με παραφωνία, ωστόσο είχε την εξήγηση της στο μυαλό του 43χρονου τεχνικού. Ο Ολλανδός έπαιζε κόντρα σε συμπατριώτες του, είχε κίνητρο, ήθελε να κερδίσει έναν παίκτη που είχε παράπονα από τον προηγούμενο προπονητή για τον χρόνο συμμετοχής του. Όμως, το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Ουρουγουανός απαιτεί ταχύτητα, που ο «Μπίσε» όσο συμπαθείς κι αν είναι δεν μπορεί να παίξει πια κι αυτό πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουν, όπως και ότι ο Αντόνιο Τσόλακ θέλει πολύ χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ο ΠΑΟΚ του Μπίσεσβαρ, όσο σκληρό κι αν είναι αυτό, μοιάζει να είναι κάτι πολύ παλιό, αντίθετα ο ΠΑΟΚ του Τζόλη, ακόμη και των Λύρατζη και Τσιγγάρα που από τα αζήτητα μπήκαν στη μάχη, είναι κάτι νέο, ωραίο και φρέσκο. Εκπέμπει υγεία, μοιάζει ωραίο στο μάτι του τηλεθεατή. Ήταν κρίμα και άδικο που η Τούμπα ήταν άδεια και δεν έζησε άλλον έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο, όμως ίσως να είναι καλύτερο για μια ομάδα με τόσες κομβικές αλλαγές, που παίζει μπροστά σε άδεια καρεκλάκια.

Άλλωστε, ο Γκαρσία ξέρει ότι ο «δικός του ΠΑΟΚ» θα είναι έτοιμος προς τέρψιν του κοινού απ’ του χρόνου… Με δύο τρεις καλές προσθήκες το υλικό που έχει στα χέρια του μπορεί να δημιουργήσει κάτι πολύ καλό!

Ο Πάμπλο έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη θητεία του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, οι προσδοκίες είναι μεγάλες, ωστόσο δεν πετά στα σύννεφα, ούτε τον ξεγελάει το άκρως εντυπωσιακό 4-1 επί της PSV, που στο πρώτο ημίχρονο έβγαλε απίστευτη ενέργεια στο χορτάρι της Τούμπας. Ο «Δικέφαλος» για ένα ακόμη ματς δέχθηκε γκολ δίχως ο αντίπαλος να του δημιουργήσει ευκαιρία, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το ανόητο πέναλτι του Σβαμπ, πάλι καλά που ο Ζίβκοβιτς τον κράτησε όρθιο στη φάση του 42’ στο τετ α τετ με τον Ζάχαβι. Κι αυτά είναι πράγματα που ο προπονητής του τα βλέπει και ξέρει ότι πρέπει να τα διορθώσει μέσα από την καθημερινή δουλειά.

Η διαφοροποίηση των προπονήσεων, που επί Φερέιρα γινόντουσαν σ’ άλλες ταχύτητες και χαμηλές στροφές, είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αλλάζει στην εποχή Γκαρσία. Κι αυτό φάνηκε ολοφάνερα στο χτεσινό παιχνίδι και στο διαβολεμένο εικοσάλεπτο (46’-66’), όπου το «ασπρόμαυρο» τσουνάμι παρέσυρε τα πάντα στο διάβα του.

Πάνω-κάτω μιλάμε για την ίδια ομάδα, που «φορώντας» σχεδόν εμμονικά το «3-4-3», είχε μ.ο. 0,8 γκολ στα playoffs και στα δύο παιχνίδια με τον Γκαρσία στον πάγκο έχει πετύχει επτά γκολ βγάζοντας αντίδραση σε δύο ματς που είχαν «στραβώσει» κατά τη διάρκεια τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.