Αϊντχόφεν: Δείχνει χαρακτήρα παρά τον κορονοϊό (pics & vid)

Θοδωρής Βασίλης
Αϊντχόφεν: Δείχνει χαρακτήρα παρά τον κορονοϊό (pics & vid)

bet365

Μετά από μια κακή σεζόν, η Αϊντχόφεν δείχνει την φετινή χρονιά αποφασισμένη να επιστρέψει αρχικά στο Champions League και στη συνέχεια να βάλει δύσκολα στον Άγιαξ για το πρωτάθλημα.

Η ολλανδική ομάδα δεν έχει ξεκινήσει άσχημα την φετινή Eredevisie αφού μετά από επτά αγωνιστικές μετράει πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μια ήττα και βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16 βαθμούς, αλλά μόλις δύο βαθμούς μακριά από Άγιαξ και Φίτεσε που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις. Το πόσο υψηλούς στόχους έχει φέτος φαίνεται και από το γεγονός ότι στο τέλος των μεταγραφών απέκτησε τους Μάριο Γκέτσε, Ζάχαβι και Φαν Γκίνκελ.

Το καλοκαίρι η Αϊντχόφεν μετά από σειρά άστοχων επιλογών στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, αποφάσισε να δώσει τα ηνία της ομάδας στον Ρότζερ Σμιντ. Ο Γερμανός τεχνικός μετά μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, έψαχνε μια ομάδα που θα τον έβαζε ξανά στον χάρτη μετά το πέρασμά του από Σάλτσμπουργκ και Λεβερκούζεν.

Ο Γερμανός τεχνικός συνηθίζει στην Αϊντχόφεν να χρησιμοποιεί κυρίως το 4-3-3 χωρίς όμως να έχει παρατάξει από το ξεκίνημα της σεζόν την ιδανική ενδεκάδα. Και αυτό γιατί βασικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Γκέτσε ενσωματώθηκαν αργά στην ομάδα, ενώ άλλοι όπως ο Ροσάριο ήταν τραυματίας.

Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα για τους Ολλανδούς ήταν ο Covid-19 ο οποίος εδώ και δύο εβδομάδες έχει χτυπήσει την πόρτα της ομάδας με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του ρόστερ να τεθεί σε καραντίνα.

Παρόλα αυτά η PSV δείχνει χαρακτήρα, κάτι που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ σήμερα. Παρά τις απώλειες οι παίκτες του Σμιντ συνεχίζουν με νίκες τόσο στο πρωτάθλημα με το 4-0 επί της Ντεν Χάαγκ όσο και στο Europa League κόντρα στην Ομόνοια.

Εκεί που θα πρέπει να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ στο σημερινό ματς είναι η δεξιά πλευρά αφού όπως όλα δείχνουν εκεί θα αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος Μάουρο ο οποίος αγωνίζεται εκεί κατ' ανάγκη, αφού η κανονική του θέση είναι στην μεσαία γραμμή.

Αντίθετα, ο πολύτιμος μέσος Ροσάριο επιστρέφει αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει, ενώ ένας παίκτης που θα έχει μεγάλο κίνητρο σήμερα είναι ο Ιχατάρεν. Ο 18χρονος νεαρός Ολλανδός μέσος είναι το next big think του συλλόγου, αλλά στην Ολλανδία έχει γίνει θέμα ο τρόπος με τον οποίο τον διαχειρίζεται ο Σμιντ και το κατά πόσο τον υπολογίζει για την ενδεκάδα. Ο κορονοϊός και οι πολλές απουσίες ανάγκασαν τον Γερμανό τεχνικό να του εμπιστευτεί μια θέση στην ενδεκάδα με τον ίδιο να αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει την πραγματική του αξία. Πάντως ψάχνει ακόμα την πρώτη του ασίστ και το πρώτο γκολ στην σεζόν κι έχοντας στην άκρη του μυαλού πως μπορεί να βρεθεί στις κλήσεις του Φρανκ Ντε Μπουρ στην εθνική Ολλανδίας, το κίνητρο του μεγαλώνει.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να σκεφτεί ότι αντιμετωπίζει μια ομάδα που είναι χτυπημένη από τον Covid-19 αλλά μια ομάδα που θα έχει στην σύνθεσή της ποδοσφαιριστές κλάσης που έχουν σκοράρει σε τελικό Μουντιάλ όπως ο Γκέτσε αλλά κι επιθετικούς όπως ο Ζάχαβι που την παραμικρή ευκαιρία την μετουσιώνουν σε γκολ.

Διαβάστε επίσης:

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα