Στο κλαμπ των κορυφαίων του Europa League ο ΠΑΟΚ

Στο κλαμπ των κορυφαίων του Europa League ο ΠΑΟΚ

bet365

Με τη φετινή παρουσία στους ομίλους του UEFA Europa League, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο κλαμπ των ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση.
Παρί Σ.Ζ. - Μάντσεστερ Γ.: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Το 2009 η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να αλλάξει το format του παραδοσιακού κυπέλλου UEFA, παρουσιάζοντας το Europa League.

O δεύτερος τη τάξη ευρωπαϊκός θεσμός, σε επίπεδο συλλόγων, μπαίνει στη δωδέκατη σεζόν, με τον ΠΑΟΚ να είναι η ελληνική ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες, φτάνοντας με τη φετινή στις οκτώ συμμετοχές στη φάση των ομίλων, ενώ μαζί με τις προκριματικές φάσεις της διοργάνωσης έχει κάνει την εμφάνισή του και τα δώδεκα χρόνια.

Πρώτος μαζί με άλλες πέντε ομάδες

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο κλαμπ των ομάδων με τις περισσότερες συμμετοχές στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League. Συνολικά έξι σύλλογοι, εκ των οποίων οι τέσσερις συμμετέχουν και φέτος, μετρούν από οκτώ παρουσίες.

Ο λόγος για τις:

Λάτσιο, ΠΑΟΚ*, PSV Αϊντχόφεν*, Ραπίντ Βιέννης*, Βιγιαρεάλ*, Σάλτσμπουργκ.

Στο θέμα που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA υπάρχει και ακόμα μία λίστα με τις συμμετοχές των ομάδων γενικότερα στους ομίλους και του Κυπέλλου UEFA, ένα format που δεν κράτησε μεγάλο διάστημα.

Εκεί ο «Δικέφαλος» βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με συνολικά εννιά συμμετοχές, χάρη σ’ αυτή που έπαιξε την σεζόν 2005-06.

Πιο αναλυτικά:

11 συμμετοχές: AZ Αλκμάαρ
10 συμμετοχές: Βιγιαρεάλ
09 συμμετοχές: Μπεσίκτας, Μπράγκα*, Κλαμπ Μπριζ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ*, Στεάουα Βουκουρεστίου, Λάτσιο, ΠΑΟΚ*, Παρτιζάν, Σεβίλλη, Σταντάρ Λιέγης*, Τότεναμ*

*Συμπεριλαμβάνεται και η φετινή σεζόν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα