Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προκριθεί από το πρώτο ματς»

Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προκριθεί από το πρώτο ματς»

Gazzetta team
Αναστασίου: «Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προκριθεί από το πρώτο ματς»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στο ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να προκριθεί στο πρώτο ματς με την Κράσνονταρ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στο TV100:

Γιατί αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από την Κράσνονταρ: «Τακτικά ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια με την Κράσνονταρ δεν ήταν κακός, δεν έδωσε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο, οπότε θεωρώ ότι ο προπονητής αυτό που είχε στο μυαλό του, το πέτυχε στον αγωνιστικό χώρο. Σε αγώνες τέτοιου επίπεδου παίζει μεγάλο ρόλο και η τύχη και ο ΠΑΟΚ και στα δυο ματς δεν είχε τύχη. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα στην φάση του 0-1 ο Μιχαηλίδης αν είχε πιο γρήγορα βήματα, μπορούσε ίσως να το αποφύγει. Αυτό όμως ήταν καθαρά θέμα εμπειρίας και αυτά τα μαθαίνεις παίζοντας και με την πάροδο του χρόνου. Ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε από την Κράσνονταρ, τουλάχιστον αυτό που προσπάθησε να κάνει τακτικά ήταν σωστό. Στην τακτική ανάλυση του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και όχι στην ανάλυση του «χάσαμε είμαστε άχρηστοι, κερδίσαμε είμαστε Θεοί». Έκανε μια σωστή προσέγγιση στο ματς και με τους τρεις άρχισε ο Φερέιρα στην επίθεση προσπάθησε να δώσει ταχύτητα και κινητικότητα. Δεν είχε σίγουρα το σημείο αναφοράς, αλλά οι τρεις τους δουλεύαν αρκετά καλά και προσπάθησαν να πρεσάρουν στο αμυντικό τρίτο των Ρώσων, κλέβοντας αρκετές φορές την μπάλα, ειδικά όσα ήταν φρέσκος ο Σβαμπ, ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως δεν είχε προβλήματα σε αυτό το κομμάτι. Έκανε αρκετά κλεψίματα, απλά η τελική πάσα, η τελική προσπάθεια δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Σε αυτό το επίπεδο οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά γιατί μια πάσα που δεν μπορεί κάποιος να φανταστεί, μπορεί να δημιουργήσει μια φάση από το πουθενά που θα φτιάξει γκολ. Πιστεύω ότι από τις πλευρές ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και ειδικά από τα αριστερά. Από δεξιά με τον Κρέσπο, ήταν πιο καλός αμυντικά, αλλά επιθετικά δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Όταν κουράστηκε η ομάδα και μπήκε ο Τσόλακ μέσα, έδειξε ότι έχει τα στοιχεία του σέντερ φορ αλλά δεν είχε την απαιτούμενη βοήθεια από τους συμπαίκτες του γιατί είχαν κάνει μεγάλη προσπάθεια που δεν είχαν το καθαρό μυαλό ειδικά μετά το 0-1 και χάθηκε ο προσανατολισμός μέσα στο γήπεδο. Είναι σημαντικό για τον ΠΑΟΚ ότι δεν είχε παίκτες με προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο που να μπορούν αυτές τις καταστάσεις και να κρατήσουν την ομάδα πιο ήρεμη. Όταν έγινε το 1-1 υπήρχε χρόνος για να γίνει το 2-1, αλλά πλήρωσε αυτή την αδράνεια, όπως έγινε και στην Ρωσία. Αυτές οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο…».

Για το αν ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά έχασε την πρόκριση του από το πρώτο παιχνίδι στο Κράσνονταρ: «Σίγουρα μπορείς να το πεις αυτό. Αν είχε κερδίσει εκεί, θα είχε κάνει μεγάλο βήμα. Πολλές φορές σε αυτά τα παιχνίδια δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Έχω ζήσει μια ανάλογη εμπειρία με τον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν παίξαμε με την Σταντάρ Λιέγης κάναμε καλό παιχνίδι εκεί με ευκαιρίες, δοκάρια και έληξε 0-0. Όταν ήρθαμε στην Λεωφόρο, είχαμε θυμάμαι 38-39 τελικές και ο αντίπαλος με πέντε τελικές έβαλε δυο γκολ και πήρε την πρόκριση. Αυτές οι ομάδες δεν καταλαβαίνουν τα εντός και τα εκτός έδρας ματς. Νομίζω ότι ήταν μειονέκτημα για τον ΠΑΟΚ ότι δεν είχε τον κόσμο του στην Τούμπα. Με την παρουσία κόσμου θα ήταν όλα διαφορετικά, με άλλη ψυχολογία και σε μεγάλο βαθμό ήταν ένα αρνητικό σημείο».

Για το αν είχε έναν σέντερ φορ από την αρχή του ματς, αν το ματς θα είχε άλλη εξέλιξη: «Μετά το παιχνίδι είναι πολύ εύκολο για όλους μας να κάνουμε κριτική, αλλά ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις εκείνη την ώρα. Σαν πλάνο ήταν καλό αυτό του Φερέιρα, γιατί περιόρισε την Κράσνονταρ, που είναι μια καλή ομάδα, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Έχει ποιοτικούς παίκτες και είναι μια ομάδα που σκοράρει εύκολα. Το γεγονός ότι έφτασε μέχρι το 70ο λεπτό χωρίς να έχει κάνει φάση, δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ ανταποκρίθηκε καλά. Ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να είναι πιο κυνικός στις ευκαιρίες που έκανε, γιατί ξέρεις ότι σε τέτοια ματς δεν θα έχεις 15 ευκαιρίες για να σκοράρεις».

Για το αν ο ΠΑΟΚ φέτος είναι καλύτερος από πέρσι: «Καλύτερος δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω αν είναι, είμαστε ακόμα την αρχή της σεζόν. Φέτος σίγουρα φαίνεται να είναι πιο γρήγορος σε σκέψη μπροστά γιατί πέρσι ήταν προβλέψιμος. Φέτος έχει κινητικότητα και ταχύτητα σε κάποιες θέσεις και παίζει με μεγαλύτερη επιθετικότητα, αλλάζοντας την εικόνα του παιχνιδιού. Αντί να πηγαίνει η μπάλα πίσω, πηγαίνει μπροστά πλέον, ειδικά από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής».

Για τους Τζόλη και Μιχαηλίδη που πλέον είναι βασικοί στον ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι αυτός έπρεπε να είναι στόχος. Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει στην ακαδημία του, έπρεπε να είχε πάει σε αυτό τον δρόμο. Φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στην ακαδημία, από το πώς παρουσιάζονται τα παιδιά που ανέβηκαν στην μεγάλη ομάδα και την εικόνα που δείχνουν. Ανταποκρίθηκαν και διαπρέπουν, αλλά πρέπει να συνεχιστεί αυτό. Υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις παίκτες ξένους ποιοτικούς αλλά πρέπει να έχεις και παίκτες από την ακαδημία σου. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στο ρόστερ και η ομάδα να έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Ο εκάστοτε προπονητής πρέπει να εντάσσεται του συλλόγου και όχι ο σύλλογος στα «θέλω» του εκάστοτε προπονητή γιατί πριν ήταν ο Λουτσέσκου, τώρα είναι ο Φερέιρα, μεθαύριο μπορεί να είναι ένας άλλος. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ και η κάθε μεγάλη ομάδα να αλλάζει φιλοσοφία κάθε φορά που αλλάζει προπονητή. Θα πρέπει όποιος έρχεται να προσαρμόζεται στα «θέλω» του κλαμπ».

Για την κλήρωση του Ολυμπιακού με Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι και Μαρσέιγ: «Σε αυτό το επίπεδο όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, αλλά νομίζω ότι η Πόρτο και η Μαρσέιγ είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού. Δεν είναι στην καλύτερη τους κατάσταση, ειδικά η Μαρσέιγ με τρεις σερί αγώνες χωρίς νίκη, δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος. Ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη έχει την βάση και μπορεί να σταθεί στην αξιοπρέπεια και να παλέψει για την πρόκριση».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και το ποιος είναι το φαβορί για να πάρει τον τίτλο: «Όπως φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα δώσουν μάχη για τον τίτλο, αλλά ο ΠΑΟΚ ήδη έχει κάνει δυο γκέλες και στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολο όταν μένεις πίσω και βρίσκεσαι σε ένα διαρκές κυνήγι, ξέρεις ότι τα περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να διαχειριστεί ανάλογα την συνέχεια και να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα και να μην πετάει βαθμούς, γιατί στο τέλος μετράνε οι βαθμοί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα