Οι παίκτες της ΑΕΚ σε ακτίνες

Οι παίκτες της ΑΕΚ σε ακτίνες

Gazzetta team
Οι παίκτες της ΑΕΚ σε ακτίνες

bet365

Η Ενωση πήρε τη νίκη πρόκριση κόντρα στη Σεντ Γκάλεν και το gazzeta.gr... σκανάρει τους «κιτρινόμαυρους»
Η ΑΕΚ «απέδρασε» απόψε από το Kybunpark καθώς κέρδισε τη Σεντ Γκάλεν με 1-0 και πήρε το «εισιτήριο» για τα play off του Europa League. Το gazzetta.gr περνά από... ακτίνες τους «κιτρινόμαυρους», που οδήγησαν την Ενωση στη νίκη.
ΤΣΙΝΤΩΝΤΑΣ
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο «φύλακας-άγγελος»της «κιτρινόμαυρης» εστίας. Στο 4' έκανε εξαιρετική απόκρουση στην προβολή του Ινσούα που άθελά του παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Γκιγιεμενό και Ντουά στο 23' και 37' αντίστοιχα. Παράλληλα έκανε σωστές εξόδους σε κάθετες των παικτών της Σεντ Γκάλεν προς τον τελευταίο. Στο δεύτερο μισό δεν χρειάστηκε να επέμβει τόσες φορές, καθώς η ΑΕΚ βελτιώθηκε ανασταλτικά. Ηταν και πάλι σταθερότατος στις εξόδους του και εκ των κορυφαίων του αγώνα.
ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΌΠΟΥΛΟΣ
Μέχρι την ανάπαυλα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα ανασταλτικά προβλήματα. Γενικότερα η πλευρά του δεν «ζορίστηκε» ιδιαίτερα, όμως δεν πήρε επιθετκές πρωτοβουλίες. Οταν το έπραξε πρώτη φορά (38'), δημιούργησε ρήγματα με επικίνδυνη παράλληλη. Στο δεύτερο μισό η εικόνα του ήταν πάρα πολύ καλύτερη. Ανασταλτικά και πάλι δεν αντιμετώπισε προβλήματα, όμως βελτιώθηκε μεσοεπιθετικά. Ανέβηκε αρκετές φορές, πλαγιοκόπησε και εκείνος «έφτιαξε» την ευκαιρία του Μάνταλου στο 56'. Κρατάμε επίσης την πολύ καλή του αμυντική συμπεριφορά στη φάση του 86', όταν έβαλε την κόντρα σε σουτ παίκτη της Σεντ Γκάλεν μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ. Πάρα μα πάρα πολύ καλός.
ΣΒΑΡΝΑΣ
Ισως ο καλύτερος της αμυντικής τετράδας για την Ενωση στο πρώτο ημίχρονο και εκ των κορυφαίων του γηπέδου. «Εχασε» λίγες/ελάχιστες «μονομαχίες», κάλυψε χώρους και ήταν πάρα πολύ καλός. Στο δεύτερο μισό... απλά συνέχισε σε ανάλογο τέμπο, με τη μόνη διαφορά πως πλέον ανασταλτικά ήταν όλοι οι «κιτρινόμαυροι» καλοί. Στο 60' απείλησε με κεφαλιά σε στατική φάση και ο διεθνής στόπερ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.
ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ
Πάμε στα του πρώτου ημιχρόνου, όπου θα θέλει να ξεχάσει άμεσα την παρουσία του. Αδίκησε τον εαυτό του, «έχασε» πολλές μονομαχίες και υπέπεσε σε λάθη. Με κορωνίδα όλων εκείνο του 37', όπου έβγαλε τον Ντούα στην αντεπίθεση, χωρίς, ευτυχώς για την ομάδα του, αποτέλεσμα. Στο δεύτερο μισό ήταν η... ημέρα με τη νύχτα. Σωστές τοποθετήσεις, «μίλησε» με την εμπειρία του και ας μην ξεχνάμε πως η Ενωση δεν δέχθηκε ουσιαστικά φάση από το 46' και μετά.
ΙΝΣΟΥΑ
Ξεκίνησε μουδιασμένα και στο πρώτο ημίωρο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Πάντως έχει το «ελαφρυντικό» πως η πλευρά του φορτώθηκε και ως αριστερός μπακ δέχθηκε πίεση. Στο 4' παραλίγο να πετύχει άθελά του αυτογκόλ, αλλά κυρίως μετά το 35' άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 40' έκανε την πρώτη του ουσιαστική επιθετική κούρσα. Δείγμα πως «ψάχνονταν» στα πρώτα λεπτά. Στο δεύτερο μισό εκ νέου δεν πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες, όμως ανασταλτικά από το 55' και μετά ήταν καλός. Ξεκίνησε εκ νέου μουδιασμένα, αλλά στην πορεία βρήκε τα πατήματά του.
ΣΙΜΟΕΣ
Μεστό πρώτο ημίχρονο. Οπως και όλη η ΑΕΚ στο πρώτο ημίωρο δημιουργικά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, αλλά ανασταλτικά ήταν καλός. Μετά ανέβηκε και μάλιστα απείλησε στο 41', όταν το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Μετά την ανάπαυλα ήταν... πιτ μπουλ. Ξέχωρα από τα πάρα πολλά χιλιόμετρα που έτρεξε και δεν επέτρεψε στην Σεντ Γκάλεν να παίξει κάθετα, βοήθησε και στο δημιουργικό σκέλος. Σε πολλές περιπτώσεις άπλωσε το παιχνίδι της Ενωσης, όπως π.χ. στο 66'.
ΚΡΙΣΤΙΣΙΤΣ
Αρκετά καλό πρώτο 45λεπτο από τον Σέρβο. Μαζί με τον Σιμόες ήταν ουσιαστικά στα «6αρο-8αρια» (δημιουργικά ισχύει ότι και για τον Πορτογάλο), όμως ανασταλτικά ζήτημα αν έχασε 1-2 «μονομαχίες». Εβγαζε ενέργεια. Ανάλογη εικόνα από τον Σέρβο και στο δεύτερο μισό. Σταθερότατος, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε και το πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό.
ΜΑΝΤΑΛΟΣ
Ξεκίνησε «10άρι» και στα πρώτα λεπτά δεν βοήθησε ώστε η Ενωση να κρατήσει μπάλα. Ετσι δέχθξκε πίεση. Στο 32' έκανε πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ και ο Λιβάια απείλησε με κεφαλιά και το ημίχρονο έκλεισε με θετικό πρόσημο. Στο δεύτερο μισό πάτησε γκάζι, όριζε τον ρυθμό, τραβιόνταν και στα πλάγια, ενώ στο 55' απείλησε με κεφαλιά-ψαράκι. Παράλληλα είχε πολύ καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις.
ΛΙΒΑΪΑ
Ξεκίνησε στο αριστερό άκρο και πολλές φορές συνέκλινε στον άξονα. Ηταν ορεξάτος και στο 12' τον είδαμε να πατά περιοχή και να «ψάχνει» τον Μάνταλο. Στο 32' απείλησε με κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ και έδειχνε σε θέση με μία ενέργεια να κάνει τη διαφορά. Στο δεύτερο μισό ήταν καλός, απασχόλησε αντιπάλους και βοήθησε στο δημιουργικό σκέλος. Αντικαταστάθηκε στο 89'.
ΟΛΙΒΕΪΡΑ
Μέχρι την ανάπαυλα δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Δεν πήρε μπαλιές, όμως και εκείνος ήταν «χαμένος» ανάμεσα στα αντίπαλα στόπερ, καθώς ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης. Ομως στο δεύτερο μισό απέδειξε γιατί είναι παίκτης κλάσης. Πήρε τα πάνω του, κράτησε μπάλα και ταλαιπώρησε την άμυνα της Σεντ Γκάλεν. Εκεινός κέρδισε το πέναλτι στο 71' από τον Στεργίδη, ο Ατι Ζίγκι απέκρουσε την εκτέλεσή του και δεν το έχασε εκείνος καθώς το χτύπησε σωστά, αλλά πήρε το «ριμπάουντ» και ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της Ενωσης. Στο 80' έκανε μία ποδιά για χάι λάιτ και ο Ολιβέιρα του δεύτερου μισού διεκδικεί τον τίτλο του MVP.
ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ
Στα πρώτα λεπτά που η ΑΕΚ δεν ήταν καλή μεσοεπιθετικά, ήταν ίσως ο πιο δραστήριος παίκτης της. Σε αυτό το διάστημα προσπάθησε να απλώσει το παιχνίδι της (ήταν στο δεξί άκρο της επίθεσης), όπως π.χ. στον Ολιβέιρα στο 36'. Πάντως η πιο σημαντική παρουσία του ήταν ανασταλτικά στις στατικές μπάλες. Στο δεύτερο μισό έδειξε να ταλαιπωρείται από έλλειψη φρεσκάδας και αντικαταστάθηκε στο 68'.
ΛΙΒΑΪ ΓΚΑΡΣΙΑ
Αντικατέστησε τον Ανσαριφάρντ στο 68' και έπαιξε στο δεξί «φτερό». Ετρεξε, αλλά ας μην ξεχνάμε πως μετά το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ σημασία είχε για την Ενωση (και) η διαχείριση του σκορ
ΣΑΚΧΟΦ
Πέρασε στο 89' στον αγώνα, για να «ενισχύσει» τον άξονα της ΑΕΚ. Επαιξε λίγο.
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα