Europa League: Γλίτωσε ιστορικό κάζο η Τότεναμ, ο Ζέκα απέκλεισε τον Ανέστη (vid)

Europa League: Γλίτωσε ιστορικό κάζο η Τότεναμ, ο Ζέκα απέκλεισε τον Ανέστη (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Europa League: Γλίτωσε ιστορικό κάζο η Τότεναμ, ο Ζέκα απέκλεισε τον Ανέστη (vid)

bet365

Πολύ κοντά σε ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ βρέθηκε η Τότεναμ, η οποία χρειάστηκε δύο αποβολές των Βούλγαρων και δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρει την πρόκριση. Ανατροπή η Κοπεγχάγη του Ζέκα επί της Γκέτεμποργκ του Ανέστη.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε προειδοποιήσει: «μην πέσετε στην «παγίδα» όπως η Μπενφίκα κόντρα στον ΠΑΟΚ». Κι όμως, οι παίκτες του βρέθηκαν πολύ κοντά στο να γράψουν μια από τις πιο «μελανές» σελίδες στην ευρωπαϊκή τους ιστορία.

Απέναντι στη Λοκομοτίβ Πλοβντίβ, ο Πορτογάλος παρέταξε όλα τα βασικά «χαρτιά» του και στο 71' το σκορ ήταν σε βάρος των Σπερς. Ο Μίντσεφ σκόραρε για την ομάδα της Φιλιππούπολης κι ο εφιάλτης ήταν μπροστά. Σύντομα, όμως, η τύχη γύρισε με το μέρος των Λονδρέζων, οι οποίοι κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι στη γραμμή της εστίας και απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα δύο παικτών καθώς αποβλήθηκαν στην ίδια φάση οι Καραγκερέν και Κόστα Λίμα! Ο Κέιν εκτέλεσε εύστοχα, ισοφάρισε στο 80' και πέντε λεπτά αργότερα, ο Εντομπελέ που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή, σφράγισε την ανατροπή και γλίτωσε από το ιστορικό κάζο τον Μουρίνιο, ο οποίος εν τέλει πανηγύρισε και την 100η νίκη του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αντίπαλος της Τότεναμ στον 3ο προκριματικό γύρο θα είναι η Σκεντίγια.

Ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά και πρόκριση η Κοπεγχάγη του Ζέκα

Η «μονομαχία» Γιάννη Ανέστη-Ζέκα ανέδειξε νικητή τον κάπτεν της Κοπεγχάγης. Οι Δανοί ήταν εκείνοι που πήραν το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο έναντι της Γκέτεμποργκ, παρά το αρχικό προβάδισμα των Σουηδών με τον Σάνα στο 73'.

Η «χρυσή» αλλαγή των φιλοξενούμενων, ο Μουντραζίγια, πέρασε στο ματς στο 78' και στο 83' πέτυχε να ισορροπήσει την κατάσταση, για να έρθει ο Βιντ στο 85' και να μεγαλώσει το «σοκ» για την ομάδα του Έλληνα κίπερ.

Έτσι, η Κοπεγχάγη θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή του Πιαστ Γκίλβιτσε - Χάρτμπεργκ.

Λοκομοτίβ Πλοβντίβ (Μπρούνο Ακράποβιτς): Λούκοφ, Πέτροβιτς, Μασοέρο, Κόστα Λίμα, Καραγκερέν, Βιτάνοφ (81' Μιχαΐλιεβιτς), Ουμαρμπάεφ (68' Μίντσεφ), Τσβετάνοφ, Σάλινας, Αραλίκα (68' Ίλιτς), Ίλιεφ

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Ντέιβις, Σάντσες (73' Λούκας), Ντάιερ, Ντόχερτι, Χόιμπιεργκ, Σισοκό (61' Εντομπελέ), Λο Σέλσο, Μπεργκβάιν (73' Λαμέλα), Σον, Κέιν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα