Ένινγκ: «Θέλω να ζήσω μεγάλες στιγμές με τον Άρη»

Ένινγκ: «Θέλω να ζήσω μεγάλες στιγμές με τον Άρη»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ένινγκ: «Θέλω να ζήσω μεγάλες στιγμές με τον Άρη»

bet365

Ο Μίκαελ Ένινγκ αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε νοκ άουτ αγώνα, σε αυτά που θα πρέπει να προσέξει ο Άρης στον αυριανό αγώνα (17/9, 21:00) απέναντι στην Κοβαλίβκα αλλά και στην παράδοση του «Κλ. Βικελίδης».

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του παιχνιδιού, ο Γερμανός προπονητής αναφέρθηκε αρχικά στην υπερένταση των στιγμών που προηγούνται μια τόσο σημαντικής αναμέτρησης. «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε αυτό το παιχνίδι στο πλαίσιο ευρωπαϊκού αγώνα. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, θα έλεγα η ανταμοιβή για τους κόπους όλης της περασμένης σεζόν. Τώρα έρχεται και η υπερένταση των τελευταίων στιγμών πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο με ενδιαφέρον, μια νέα ομάδα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι κι ελπίζω να έχουμε ένα καλό παιχνίδι», είπε αρχικά.

Αναφορικά με τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα είπε ότι... «πρέπει να χωρίσουμε το ότι παίζουμε στην έδρα μας σε δύο κομμάτια. Παίζουμε εντός έδρας αλλά χωρίς τον κόσμο μας, πράγμα που είναι πλήγμα για μας. Σε μονό ματς όλα μπορούν να συμβούν. Το σημαντικό για μας είναι να σταθούμε καλά αμυντικά, να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα βρούμε στην επίθεση. Η τακτική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι και ειδικά σε αντίπαλο που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Πρέπει να διαβάσουμε τον αντίπαλο και στη διάρκεια του αγώνα», είπε.

Ρωτήθηκε για τους στόχους της ομάδας και το αποτέλεσμα που θα τον ικανοποιήσει απέναντι στην Κοβαλίβκα. «Χαίρομαι για κάθε νίκη της ομάδας. Το έχω ξαναπεί ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τις νίκες. Δεν θέλουμε να μείνουμε σ’ αυτό το ματς, θέλουμε όμως να συνεχίσουμε στον θεσμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε αλαζονεία. Είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρω ότι δεν μπορώ να περιμένω το τέλειο παιχνίδι αλλά το προσδοκώμενο παιχνίδι που θα μας οδηγήσει στην πρόκριση».

Ερωτηθείς γι’ αυτά που περιμένει να δει από την Κοβαλίβκα, απάντησε: «Περιμένουμε έναν αντίπαλο με μεγάλο κίνητρο. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή παρουσία τους κι αυτό τους δίνει κίνητρο. Έχουν μια σταθερά ανοδική πορεία. Από την άλλη πλευρά όμως, παίζουμε στην έδρα μας και θεωρώ ότι εμείς θα καθορίσουμε την εξέλιξη του αγώνα. Δεν περιμένω έναν αντίπαλο ο οποίος θα μας ασκήσει πίεση από το πρώτο λεπτό. Όλα αυτά είναι στη θεωρία, στην πράξη το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό».

Σχετικά με το αήττητο του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» στους ευρωπαϊκούς αγώνες, απάντησε ότι… «δεν μας βοηθάει η παράδοση (ως τομέας που κρίνει αγώνες). Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλο βάρος στην πλάτη μου σ’ αυτήν την ομάδα και με την ευρωπαϊκή ιστορία που έχει. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενισχύσουμε την παράδοση. Θέλω κι εγώ να ζήσω μεγάλες στιγμές σ’ αυτό το γήπεδο».

Σε ερώτηση για το αν έχει κατασταλάξει στο αρχικό σχήμα, είπε: «Σε γενικές γραμμές έχω μια ξεκάθαρη σκέψη από πολύ πριν από αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, ακόμη και λίγες ώρες πριν από έναν αγώνα μπορεί να υπάρξουν αλλαγές. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα για μια ενδεκάδα η οποία θα παίξει. Σε ότι αφορά τις αλλαγές που έγιναν στον αγώνα με τη Λαμία, είμαστε μια τελείως νέα ομάδα. Ειμαστε σε μια νέα αφετηρία κι αυτό σημαίνει ότι θα αλλάζουν από συστήματα, ρόλους, παίκτες. Ναι μεν υπάρχει ένας πυρήνας παικτών αλλά υπάρχουν και αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει αποκρυσταλλωθεί μια ενδεκάδα. Πέρυσι ήταν διαφορετικά τα δεδομένα και πορευτήκαμε με μια συγκεκριμένη ενδεκάδα. Τώρα όλοι έχουν την ευκαιρία διεκδίκησης θέσης στην ενδεκάδα».

Σχετικά με το αν έχει ξεχωρίσει κάποιους παίκτες από την Κοβαλίβκα όπως έκανε ο προπονητής της ουκρανικής ομάδας με τον Μπρούνο Γκάμα απάντησε… «δεν θα ήθελα να πω κάτι δημοσίως. Γενικώς έχει καλούς παίκτες αλλά δε θεωρώ ότι βοηθάει να αναφερθώ σε κάποιους συγκεκριμένους».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα