Σάριτς: «Η Ριέκα δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν από τρία χρόνια»

Gazzetta team
Σάριτς: «Η Ριέκα δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν από τρία χρόνια»

bet365

Ο Ντάνιελ Σάριτς κατάγεται από τη Ριέκα, αγωνίστηκε στην ομάδα για περίπου δέκα χρόνια και εξήγησε ότι η κροατική ομάδα δεν παρουσιάζει την ποδοσφαιρική ποιότητα που είχε στη χρονιά (2016-17) κατάκτησης του Πρωταθλήματος.

Ο Ντάνιελ Σάριτς προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ριέκα, υπήρξε από τα βασικά στελέχη της τόσο στο ξεκίνημα της καριέρας του όσο και στη δύση αυτής, πέρασε παράλληλα και από τον Παναθηναϊκό στον οποίον αγωνίστηκε για περίπου τρία χρόνια. Ο Άρης θα βρει στον δρόμο του την κροατική ομάδα στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, εφόσον ασφαλώς ξεπεράσει το εμπόδιο της Κοβαλίβκα και ο Ντάνιελ Σάριτς μιλώντας στον Ρ/Σ Metropolis 95.5 αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Ριέκα. «Στα τελευταία χρόνια πέτυχε πολλά πράγματα στο κροατικό ποδόσφαιρο, έχοντας τη χρηματοδότηση ενός Ιταλού επιχειρηματία. Τότε έκανε καλές μεταγραφές, κατέκτησε το Πρωτάθλημα, πλέον όμως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Δεν είναι στην ίδια οικονομική θέση που ήταν όταν για παράδειγμα αντιμετώπισε τόσο τον Ολυμπιακό όσο και την ΑΕΚ», είπε.

Ο 42χρονος Σάριτς εξήγησε ότι η αποχώρηση του Ιταλού επιχειρηματία (σ. σ. Γκαμπριέλε Βόλπι) έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην τωρινή κατάσταση στην κροατική ομάδα. «Δεν έχει την ίδια ποδοσφαιρική ποιότητα γιατί έχασε αρκετούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές. Ο Ιταλός επιχειρηματίας είχε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της Ριέκα στη Νιγηρία, πλέον όμως δεν δραστηριοποιείται πλέον στην ομάδα».

Στην αγωνιστική σκιαγράφηση της Ριέκα ουσιαστικά στάθηκε σε δύο πρόσωπα. «Στην τελευταία διετία η Ριέκα προσπαθεί να βάλει κυρίως νεαρούς παίκτες κι έχει καταφέρει πράγματα αν συνυπολογίσουμε ότι πέρσι κατέκτησε το Κύπελλο Κροατίας. Το ότι δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν από τρία χρόνια, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή ομάδα. Από τα πρόσωπα, ξεχωρίζω τον βασικό φορ τον Τσόλακ ο οποίος πέρυσι σημείωσε 21 γκολ και είχε εξαιρετική χρονιά, όπως και τον Αντριάσεβιτς στη μεσαία γραμμή. Γενικώς είναι μια ομάδα η οποία παίζει αρκετά το transition παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα φέτος άρχισε με δύο εντός έδρας νίκες απέναντι σε εύκολους αντιπάλους και την εκτός έδρας ήττα από τη Λοκομοτίβα. Θεωρώ ότι στο Πρωτάθλημα οι Χάιντουκ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Όσιεκ είναι ένα επίπεδο πιο ψηλά».
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα