«Θυμίζει Λειψία το στιλ της Σεν Γκάλεν, προσοχή στους Κιντίγια και Γκέρτλερ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Θυμίζει Λειψία το στιλ της Σεν Γκάλεν, προσοχή στους Κιντίγια και Γκέρτλερ»

bet365

Ο αναλυτής ποδοσφαίρου, Άμπελ Μέσαρος «αποκρυπτογραφεί» την Σεν Γκάλεν στο gazzetta.gr. Οι γκολτζήδες που αποχώρησαν, το αγωνιστικό στιλ που θυμίζει Λειψία, ο «τρεχαλατζής» Γκέρτλερ και ο Καταλανός πλέι-μέικερ Κιντίγια.

Η επιθετικογενής πλην όμως αποδυναμωμένη δευτεραθλήτρια Ελβετίας, Σεν Γκάλεν βρέθηκε στον δρόμο της ΑΕΚ στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League.

Η ομάδα του Πέτερ Τσάιντλερ φημίζεται για το συνεχές πρέσινγκ που ασκεί στον αντίπαλο, τα τρεξίματα της, αλλά και την έφεση στο σκοράρισμα.

O αναλυτής ποδοσφαίρου σε θέματα που αφορούν την Bundesliga, αλλά και το ελβετικό πρωτάθλημα, Άμπελ Μέσαρος «ακτινογράφησε» την Σεν Γκάλεν στο gazzetta.gr εστιάζοντας στις ηχηρές αποχωρήσεις των δύο πρώτων σκόρερ της Ντεμίροβιτς, Ίτεν, αλλά και του αρχηγού της Χέφτι.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του Γερμανού τεχνικού της, στον ρόλο του Καταλανού πλέι-μέικερ Κιντίγια, αλλά και τα τρεξίματα του άλλοτε χαφ της Μπάγερν Μονάχου, Γκέρτλερ.

«Η Σεν Γκάλεν έχασε τρεις παίκτες κλειδιά, όπως είναι οι Χέφτι, Ντεμίροβιτς και Ίτεν. Ήταν βασικοί και οι τρεις και συνετέλεσαν τα μέγιστα στην περυσινή πορεία της ελβετικής ομάδας.

Ο αρχηγός Χέφτι μεταπήδησε στη Γιουνγκ Μπόις, ο Ντεμίροβιτς (τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 14 γκολ) συνεχίζει στη Φράιμπουργκ, ενώ ο Ίτεν που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 19 γκολ υπέγραψε στη Ρέιντζερς. Στη θέση του τελευταίου ήρθε ο πρώην παίκτης των Χιμπέρνιαν και Ρέιντζερς Καμπέρι, ενώ υπάρχουν και άλλες λύσεις στην εμπροσθοφυλακή όπως είναι ο Μπάμπιτς (είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό) και ο Ζερεμί Γκιγιεμενό.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με ποιότητα στη Σεν Γκάλεν. Για παράδειγμα αναφέρομαι στoν Γερμανό χαφ Λούκας Γκέρτλερ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν και τον πολύ καλό Κιντίγια που ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα έχοντας συμμετοχές και στην πρώτη ομάδα. Η Σεν Γκάλεν με τον τρόπο παιχνιδιού της θυμίζει Λειψία. Ασφαλώς δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την γερμανική ομάδα, αλλά παίζει επιθετικά.

Ο μέσος όρος της ενδεκάδας της είναι τα 22 έτη. Ο προπονητής Τσάιντλερ ανήκει στη σχολή Ράνγκνικ και του αρέσει να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές αναδεικνύοντας το ταλέντο τους. Προτιμά σύστημα σε διάταξη 4-3-3 ή 4-4-2 σε ρόμβο, ενώ πρεσάρει ακατάπαυστα.

Ο Κιντίγια είναι ο κλασικός πλέι-μέικερ, ο αμυντικός μέσος Γκέρτλερ ο «τρεχαλατζής» της ομάδας, ο οποίος πιέζει από τα δεξία, ενώ από τα αριστερά υπάρχει ο Ρουίθ. Ο Γκιγιεμενό είναι φορ που μπορεί παράλληλα να δημιουργήσει, ενώ όταν η ομάδα έπαιζε το 4-2-2 σε ρόμβο αγωνιζόταν ως 10αρι με τους Ντεμίροβιτς και Ίτεν μπροστά. Επίσης τον περασμένο Ιανουάριο απέκτησαν τον Γκανέζο τερματοφύλακα Λόρενς Ζίγκι.

Δείτε την Σεν Γκάλεν να συντρίβει με 6-0 την Ξαμάξ...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα