ΟΦΗ: Το προφίλ της Χάμαρμπι

ΟΦΗ: Το προφίλ της Χάμαρμπι

Θοδωρής Βασίλης
ΟΦΗ: Το προφίλ της Χάμαρμπι

bet365

Η Χάμπαρμπι του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (μέτοχος στην ομάδα) είναι μία από τις ιστορικές ομάδες της Σουηδίας και αποτελεί έναν από μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό ενεργών παικτών στις τάξεις της.

Η Χάμαρμπι, ιδρύθηκε το 1897 στην Στοκχόλμη με χρώματα το πράσινο και το άσπρο. Στο παρελθόν έχει κατακτήσει μόλις ένα πρωτάθλημα Σουηδίας, το 2001, αλλά και το Κύπελλο Ιντερτότο το 2007. Μέτοχος της Χάμπαρμπι είναι ο σπουδαίος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τον Σουηδό θρύλο να κατέχει το 25% των μετοχών της.

Μεγάλοι της αντίπαλοι είναι η ΑΙΚ Στοκχόλμης και η Τζουργκάρντενς που εδρεύουν επίσης στην Στοκχόλμη. Την περασμένη σεζόν η Χάμαρμπι τερμάτισε τρίτη, στο φετινό πρωτάθλημα μετά από 18 αγωνιστικές βρίσκεται στην 7η θέση με 6 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Φέτος επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από 13 χρόνια και στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League απέκλεισε με 3-0 την ουγγρική Ακαδημία Πούσκας. Ο πιο γνωστός της παίκτης είναι ο μεσοεπιθετικός Μουαμέρ Τάνκοβιτς, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Ταυτότητα:

  • Ίδρυση: 1897
  • Εδρα: Tele2 Arena (33.000 θεατές)
  • Πρόεδρος: Ρίτσαρντ βον Ιξκουλ
  • Προπονητής: Στέφαν Μπίλμπορν
  • Τίτλοι: Πρωταθλήματα Σουηδίας (1), Κύπελλο Ιντερτότο (2007)
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα