Ο Μαρτσίνιακ στέρησε μία πρόκριση στον Ολυμπιακό! (vids)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ο Μαρτσίνιακ στέρησε μία πρόκριση στον Ολυμπιακό! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός έμεινε εκτός της συνέχειας στην Ευρώπη από μία ομάδα που δεν ήταν ανώτερή του, πληρώνοντας και δικά του λάθη, ωστόσο η διαιτησία του Πολωνού ρέφερι έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός... λαβώθηκε νωρίς από το τρομερό λάθος του Μπομπί Αλέν με το πέναλτι στον Ποντένσε και που όμως από το 15' και μετά στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν καλύτερος των Λύκων. Ένα ματς που πραγματικά το συμπέρασμα είναι κρίμα και άδικο για έναν τέτοιο αποκλεισμό από έναν αντίπαλο που περισσότερο... έκλεψε την πρόκριση παρά την άξιζε πραγματικά.
Σε μία αναμέτρηση όπου ο Πολωνός ρέφερι Μαρτσίνιακ εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, όπως και ο έμπειρος Γκιλ, που ήταν στο VAR. Ας τα δούμε από την αρχή. Ορθώς βλέπει την παράβαση του Αλέν πάνω στον Ποντένσε, ωστόσο φαίνεται πως την δίνει αμέσως και με μεγάλη ευκολία.
Στην περίπτωση του ακυρωθέντος γκολ του Καμαρά, που ακυρώνεται για εκατοστά ως οφσάιντ ο Πολωνός με το team του και το VAR έσπευσαν να δουν κάθε γωνία και το παραμικρό στην φάση. Όταν λοιπόν θέλεις να θεωρείσαι σωστός και δίκαιος διαιτητής τα... ψειρίζεις όλα.
Στην φάση με το ξεκάθαρο πέναλτι του Μπολί πάνω στον Ελ Αραμπί, που θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει τα δεδομένα του ματς, ο Μαρτσίνιακ δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ασχοληθεί μαζί της, δίνοντας δεδομένα δικαιώματα και στερώντας από τον Ολυμπιακό την δυνατότητα να ξαναμπεί στο ματς και να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο final 8. Προσέξτε μιλάμε για μία φάση που δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές με εκείνη με τον Αλέν και τον Ποντένσε.
Προφανώς και ο Ολυμπιακός έχασε και αρκετές ευκαιρίες και σύμφωνα με την ποιότητα των παικτών του θα έπρεπε να είχε κάνει γκολ έστω από αυτές. Όμως ο Μαρτσίνιακ έδωσε πολλά δικαιώματα και μες στο παιχνίδι (ακόμα και στον πειθαρχικό έλεγχο και τα φάουλ) και μέχρι και τις λίγες καθυστερήσεις που κράτησε στο τέλος του (έξι λεπτά και ενώ υπήρχαν διακοπές και τραυματισμοί). Εξέθεσε και την UEFA που τον διάλεξε για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και χάλασε και την δική του εικόνα. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν η διαιτησία του Πολωνού ήταν καταλυτική για να μείνει εκτός της ευρωπαϊκής συνέχειας ο Ολυμπιακός. Μία μεγάλη ευρωπαϊκή ευκαιρία χάθηκε, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έχοντας αποκλείσει την Άρσεναλ και έχοντας κάνει μία τέτοια πορεία φέτος εκτός των συνόρων δικαιούνται να ονειρεύονται ακόμα πιο καλή πορεία για του χρόνου.
Υ.Γ. Για τον Μπομπί Αλέν τα είχατε διαβάσει από τις παραμονές του αγώνα. Ναι ο Ολυμπιακός δεν έχασε το ματς αυτό μόνο από τον Γάλλο, όμως έως έναν βαθμό το έχασε και από το σοβαρό λάθος του στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Αλέν έτσι και αλλιώς δύσκολα θα έμενε. Πλέον θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως αποχωρεί. Για την φάση βέβαια καίρια ευθύνη έχει και ο Μπα με τον τρόπο που γυρίζει στον Γάλλο την μπάλα.
Υ.Γ. 2 Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σαν αδύναμος κρίκος το πρώτο 15λεπτο. Ειδικά από παίκτες όπως ο Γκιγιέρμε δεν περιμένεις τέτοια εικόνα. Στην συνέχεια όμως οι ερυθρόλευκοι ανάγκασαν μέχρι και τους Άγγλους σχολιαστές / ρεπόρτερ να παραδεχθούν πως είχαν εγκλωβίσει τη Γουλβς.
Υ.Γ. 3 Κοίταζα την φάση του Τσιμίκα με την χαμένη ευκαιρία του και θυμήθηκα και την ανάλογη τρομερή του ενέργεια με την Άρσεναλ (στο 2.26 του 2ου βίντεο που θα δείτε ακριβώς από κάτω). Ένα μπακ πολύ υψηλού επιπέδου που... έσβησε τον Τραορέ των πολλών εκατομμυρίων και για τον οποίο η Γουλβς ζητούσε 80 εκατ. λίρες...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.