Ο Νούνο δεν έχει νίκη με τη Γουλβς εντός έδρας κόντρα σε Πορτογάλο προπονητή

Ο Νούνο δεν έχει νίκη με τη Γουλβς εντός έδρας κόντρα σε Πορτογάλο προπονητή

Ο Νούνο δεν έχει νίκη με τη Γουλβς εντός έδρας κόντρα σε Πορτογάλο προπονητή

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Γουλβς από τη μάχη των πάγκων!

Για να είμαι ειλικρινής, περισσότερο κι από τις απουσίες των Σα και Σεμέδο με ανησυχεί η κατάσταση στην οποία θα βρεθεί αύριο το βράδυ ο Ολυμπιακός στο Μολινό.

Οι πειρασμοί της θάλασσας και των μπαρ με τις γκόμενες στα Νότια προάστια τέτοια εποχή είναι μεγάλοι...Και για να φτάσει ο συνήθως ήρεμος Μαρτίνς να βάλει τις φωνές στο Ρέντη τις προάλλες, κάτι θα είδε. Μακάρι να είναι καλά η ομάδα αύριο, γιατί αν είναι καλά θα την παλέψει ως το τέλος την πρόκριση. Κι όταν παλεύεις ως το τέλος, όλα γίνονται...

Βέβαια πολλά θα κριθούν από τη μονομαχία των πάγκων, από την έκβαση της μάχης των δύο Πορτογάλων, του Μαρτίνς και του Νούνο Εσπίριτο Σάντος. Αυτό θα είναι το τρίτο παιχνίδι του Πέδρο τστον πάγκο του Ολυμπιακού κόντρα σε συμπατριώτη του προπονητή. Το πρώτο ήταν το Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2 εναντίον του Μουρίνιο και το δεύτερο ήταν βέβαια το Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 εναντίον του Σάντος. Άντε, μετά από ήττα κι ισοπαλία να έρθει…γεωμετρικά κι η νίκη!

Τι κάνει όμως κι ο Νούνο Σάντος όταν αντιμετωπίζει συμπατριώτες του προπονητές;

Εναντίον Μάρκο Σίλβα μία νίκη, μία ισοπαλία, μία ήττα σε τρία ματς, ένα εντός και δύο εκτός έδρας (Πρέμιερ Λιγκ): Γουλβς-Έβερτον 2-2 (η Έβερτον από το 40’ με 10 παίκτες), Έβερτον-Γουλβς 1-3, Έβερτον-Γουλβς 3-2

Εναντίον Μουρίνιο μία νίκη, μία ισοπαλία, μία ήττα σε τρία ματς, ένα εντός και δύο εκτός έδρας (Πρέμιερ Λιγκ): Γιουνάϊτεντ-Γουλβς 1-1, Γουλβς-Τότεναμ 1-2, Τότεναμ-Γουλβς 2-3

Εναντίον Σα Πίντο μία ισοπαλία και μία ήττα σε δύο ματς, ένα εντός κι ένα εκτός έδρας (Γιουρόπα Λιγκ): Γουλβς-Μπράγκα 0-1, Μπράγκα-Γουλβς 3-3

Εναντίον Χοσέ Γκόμεζ μία ισοπαλία και πρόκριση στα πέναλτι σε ένα ματς εντός έδρας (Λιγκ Καπ): Γουλβς-Ρέντινγκ 1-1

Εναντίον Πέδρο Μαρτίνς μία ισοπαλία σε ένα ματς εκτός έδρας (Γιουρόπα Λιγκ): Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 (ο Ολυμπιακός από το 33’ με 10 παίκτες)

Απολογισμός του Νούνο στον πάγκο της Γουλβς κόντρα σε Πορτογάλους προπονητές: δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 10 αγώνες, τέσσερις εντός κι έξι εκτός έδρας, όλοι σε αυτή τη διετία. Τόσο από τα αποτελέσματα αυτά καθ΄ εαυτά, όσο κι από τα σκορ ακόμη (στα 10 ματς μόνο το ένα είχε διαφορά άνω του ενός γκολ), είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για θρίλερ! Κάθε ματς του Νούνο με συμπατριώτη του προπονητή είναι ένα θρίλερ, ένα εντελώς αμφίρροπο παιχνίδι, που τριγυρνάει στην ισοπαλία, έρχεται ισοπαλία σε ποσοστό 50% και σε υπόλοιπο 50% κάθεται στον άσο η, στο διπλό με τον τεχνικό της Γουλβς να έχει μία ήττα παραπάνω από νίκη.

Να προσέξουμε ενόψει του Γουλβς-Ολυμπιακός ότι ο Νούνο δεν έχει ακόμη κερδίσει Πορτογάλο προπονητή εντός έδρας! Έχει δύο ισοπαλίες με γκολ (1-1, 2-2) και δύο ήττες (1-2 και 0-1). Αποτελέσματα που αν έρθουν κι αύριο δίνουν πρόκριση στον Ολυμπιακό, με εξαίρεση το 1-1 που πάει το ματς στην παράταση, όπως είχε συμβεί και στο Γουλβς-Ρέντινγκ, το οποίο είχε κριθεί στα πέναλτι! Αντίθετα, εκτός έδρας ο Νούνο έχει με συμπατριώτες του δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα!

Γενικά ο Νούνο πολύ δύσκολα κερδίζει άλλον Πορτογάλο προπονητή: μάλιστα η μία από τις δύο νίκες του σε αυτά τα δέκα ματς, το 3-2 επί της Τότεναμ του Μουρίνιο, ήταν σε παιχνίδι στο οποίο έλειπαν από την Τότεναμ οι Χάρι Κέϊν, Σον, Λορίς, Λαμέλα, Ντάϊερ και Σισοκό (!), η μισή ενδεκάδα…Άλλωστε, η δυσκολία του Νούνο εναντίον συμπατριωτών του φαίνεται κι από το ότι βρέθηκε δύο φορές να παίζει με παίκτη παραπάνω από το α΄ ημίχρονο και δεν κέρδισε, ούτε την Έβερτον του Σίλβα, ούτε τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς…

Τώρα, για να το ολοκληρώσουμε: στις εφτά φορές που γενικά στην καριέρα τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ο Πέδρο με τον Νούνο υπάρχει σχεδόν ισορροπία, με δύο νίκες του Μαρτίνς, τρεις του Νούνο και τρεις ισοπαλίες! Τα αποτελέσματα (με τον Πέδρο στην Μαρίτιμο και στην Γκιμαράες και τον Νούνο στη Ρίο Άβε και την Πόρτο): Ρίο Άβε-Μαρίτιμο 0-1, Μαρίτιμο-Ρίο Άβε 0-1 (Λιγκ Καπ), Μαρίτιμο-Ρίο Άβε 1-1, Ρίο Άβε-Μαρίτιμο 1-1, Μαρίτιμο-Ρίο Άβε 1-0, Πόρτο-Γκιμαράες 3-0, Γκιμαράες-Πόρτο 0-2, Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1.

Κι οι δύο νίκες του Μαρτίνς επί του Νούνο είναι με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο 83’ και στο 87’! Και στα πέντε παιχνίδια στα οποία ο Μαρτίνς πήρε αποτέλεσμα (ισοπαλία η, νίκη) κόντρα στον Νούνο, προηγήθηκε στο σκορ! Στα δύο νίκησε με τα γκολ στο 83’ και στο 87’ και στα τρία ισοφαρίστηκε, πάντοτε με την ομάδα του Νούνο να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης μέσα σε λίγα λεπτά αφότου το δέχθηκε από την ομάδα του Μαρτίνς!

Δίδαγμα: ο Ολυμπιακός αν θέλει να προκριθεί, πρέπει αύριο να ανοίξει το σκορ και να αποφύγει την ισοφάριση στα αμέσως επόμενα λεπτά!

Άσχετο: Ο Λάζαρος έλυσε και τυπικά το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό και μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1290329078961180678

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.