Ο ΠΑΟΚ στο top-10 του Europa League! (pics)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 του Europa League! (pics)

Ο ΠΑΟΚ στο top-10 του Europa League! (pics)

bet365

O ΠΑΟΚ βρίσκεται στην όγδοη θέση των καλύτερων ομάδων του UEFA- Europa League στη σχετική λίστα που δημοσίευσε την Πέμπτη (4/6) η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι ευρωπαϊκές πορείες του ΠΑΟΚ να ισοδυναμούν με πικρούς αποκλεισμούς (Εστερσουντ 2017, Σλόβαν Μπρατισλάβας 2019), ωστόσο οι «ασπρόμαυροι» έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο θεσμό του Europa League και σύμφωνα με τη λίστα της UEFA είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες της διοργάνωσης.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσίασε τις ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές, τόσο στο Europa League, όσο κι αυτές με τουλάχιστον 140 αγώνες στη διοργάνωση με κάθε της μορφή, είτε ως κύπελλο UEFA είτε ως Europa League.

Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 142 αγώνες σε UEFA και Europa League, με απολογισμό: 55 νίκες, 41 ισοπαλίες και 46 ήττες, ενώ σ’ ότι αφορά τα γκολ έχει θετικό πρόσημο (196-164).

Η συγκεκριμένη επίδοση τον κατατάσσει στην 8η θέση μαζί με την Στεάουα Βουκουρεστίου (έχει τρεις περισσότερες νίκες), ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ίντερ με 187 αγώνες (93 νίκες, 44 ισοπαλίες, 50 ήττες και 3 φορές νικήτρια της διοργάνωσης).

Ο ΠΑΟΚ είναι η μια από τις τέσσερις ομάδες (Χάιντουκ. Ρόζενμποργκ και Σπάρτα Πράγας οι άλλες τρεις) που έχουν εμφανιστεί στο θεσμό του Europa League (σε οποιαδήποτε φάση) σε κάθε σεζόν από το 2009-10 μέχρι και την σεζόν 2019-20.

Τα έντεκα τελευταία χρόνια ο «Δικέφαλος» έχει δώσει 80 αγώνες στο Europa League (33 νίκες, 24 ισοπαλίες και 23 ήττες) και ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση της λίστας μαζί με Βιγιαρεάλ, Στεάουα, Άλκμααρ, ενώ η Σάλτσμπουργκ είναι στην κορυφή με τέσσερις αγώνες περισσότερους.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα