Covid-19: Και όμως το Ολυμπιακός - Γουλβς είχε δείξει τον... δρόμο για το πως θα είναι οι αγώνες τον καιρό του ιού

Δημήτρης Τομαράς
Covid-19: Και όμως το Ολυμπιακός - Γουλβς είχε δείξει τον... δρόμο για το πως θα είναι οι αγώνες τον καιρό του ιού

bet365

Μοιάζει αρκετά μακρινό πια αυτό το παιχνίδι της 12ης Μαρτίου, ωστόσο το Ολυμπιακός - Γουλβς ήταν όπως φαίνεται ο... οδηγός του πως θα είναι οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στον καιρό του κορονοϊού.

bwin - Live Casino γεμάτο εκπλήξεις* όλο τον Απρίλιο! |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Το Gazzetta.gr ήταν ένα από τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στο γήπεδο Καραϊσκάκη εκείνη την ημέρα. Στο Ολυμπιακός - Γουλβς, που ήταν όπως είχαμε καταγράψει σίγουρα το πιο ιδιαίτερο και παράξενο ματς στο Φάληρο τα τελευταία χρόνια.

Ένα ματς κεκλεισμένων των Θυρών και σχεδόν στα... βουβά χωρίς τον παλμό του κόσμου και την στήριξη της εξέδρας. Εάν πάμε πίσω και θυμηθούμε το πως είχε διεξαχθεί τότε το παιχνίδι φαίνεται πως μας είχε δείξει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι αναμετρήσεις στην Ελλάδα στο προσεχές διάστημα. Ειδικότερα:

  • Η UEFA είχε από την προηγούμενη ημέρα μία αναλυτική λίστα με τα άτομα που θα ήταν στο γήπεδο και τον λόγο της παρουσίας τους.
  • Ο αριθμός των ατόμων στο γήπεδο ήταν πολύ συγκεκριμένος και σε τέτοιο πλαίσιο ώστε να μην δημιουργεί θέματα ή προβλήματα λόγω του ιού.
  • Για τα πρωτόκολλα υπήρχε ακόμα και πρόβλεψη σχετικών μέτρων με θερμομέτρηση (που δεν έγινε πάντως κατά την είσοδο, ωστόσο υπήρξε ο απαιτούμενος έλεγχος) ενώ όλο το προσωπικό είχε μάσκες και γάντια.
  • Τηρήθηκε αυστηρά το πλάνο με την τήρηση αποστάσεων στα δημοσιογραφικά θεωρεία και υπήρχαν ως εκ τούτου κενές θέσεις.
  • Οι security έδιναν και γάντια στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ή σε όσους είχαν το δικαίωμα να βρίσκονται στο γήπεδο.
  • Για να μην υπάρξει συνωστισμός δεν υπήρχε μετά τον αγώνα μεικτή ζώνη και οι αποστολές των ομάδων αποχώρησαν σχεδόν αμέσως.
  • Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού ενώ είχαν ετοιμάσει υποδοχή για την ομάδα την ακύρωσαν για να μην υπάρξει συνωστισμός ή άλλα προβλήματα σε σχέση με το παιχνίδι.

Μπορεί να μην έχουμε λοιπόν ακόμα τις υγειονομικές λεπτομέρειες (που λογικά θα τις έχουμε από την Πέμπτη), όμως τα παραπάνω στοιχεία είναι κοντά σε αυτά που θα βιώσουμε στο προσεχές διάστημα και στον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγονται οι αγώνες στην Ελλάδα. Παράλληλα να θυμίσουμε τι είχε γνωστοποιηθεί από το Υφυπουργείο Αθλητισμού από τις 10 Μαρτίου και προτού προκύψει η οριστική παύση της αγωνιστικής δράσης. Ειδικότερα:

1. Απαγορεύεται η παρουσία κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις (επίσημοι αγώνες και προπονήσεις), που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο των αθλητικών υποδομών της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

2. Κατά τη διεξαγωγή επίσημων αθλητικών εκδηλώσεων επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός της αθλητικής εγκατάστασης (ανοικτού ή κλειστού σταδίου, κλειστού γυμναστηρίου, κολυμβητηρίου κλπ.) και εκτός του αγωνιστικού χώρου:
α) το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία και φύλαξη της αθλητικής εγκατάστασης και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα,
β) σε περίπτωση ραδιοτηλεοπτικής προβολής του αθλητικού αγώνα το απολύτως αναγκαίο προσωπικό για τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη αυτού και
γ) όχι περισσότεροι του ενός (1) δημοσιογράφου ανά Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης για την κάλυψη του αθλητικού αγώνα και ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΠΣΑΤ.
Ως προς τα πρόσωπα, που επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου διεξαγωγής του αθλήματος ισχύουν τα οριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 782/10.3.2020):
3. Οι αποστολές των ομάδων σε αθλητικούς αγώνες αποτελούνται από τα πρόσωπα που προβλέπονται στον Κανονισμό Διεξαγωγής Αγώνων κάθε αθλητικής Ομοσπονδίας ή Αρχής, προσαυξημένες με έως 5 εκπροσώπους της κάθε ομάδας, που θα δηλώνονται επιπρόσθετα και στο φύλλο αγώνος.
Σε περίπτωση παραβίασης των ανωτέρω προβλέψεων, εγγράφονται οι παραβιάσεις στο φύλλο αγώνος από τον διαιτητή ή παρατηρητή του αγώνα, ανάλογα την περίπτωση, και ακολουθείται η πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται στον Πειθαρχικό Κανονισμό της κάθε Ομοσπονδίας για παράβαση διεξαγωγής αγώνα ή αθλητικού γεγονός κεκλεισμένων των θυρών, με παραπομπή στην αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή για την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι κατά τόπους διοικήσεις ή οι φορείς διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων δύνανται να αναστέλλουν προσωρινά την λειτουργία αυτών, εάν υπάρχει ανάγκη άμεσης λήψης προληπτικών μέτρων (π.χ. απολύμανση).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα