Ο Πφαφ στο gazzetta.gr για το ιστορικό Μπάγερν-ΠΑΟΚ: «Περάσαμε δύσκολα»

Ο Πφαφ στο gazzetta.gr για το ιστορικό Μπάγερν-ΠΑΟΚ: «Περάσαμε δύσκολα»

bet365

Ο θρυλικός Ζαν-Μαρί Πφαφ εκ των κορυφαίων γκολκίπερ όλων των εποχών μιλάει έπειτα από 37 χρόνια στο gazzetta.gr για τα ιστορικό ματς της Μπάγερν κόντρα στον ΠΑΟΚ (1983) που κρίθηκε έπειτα από 20 πέναλτι. Από τις πιο συγκλονιστικές βραδιές του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Στις 2 Νοεμβρίου 1983 ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πετύχει το αδιανόητο στο Μόναχο, αφού έφτασε στο παρά ένα ν' αποκλείσει την Μπάγερν των Ρουμενίγκε, Χένες, Λέρμπι, Αουγκεντάλερ και Πφαφ στον Β΄ Γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Στον πάγκο του «Δικεφάλου» βρισκόταν ο Ούγγρος, Παλ Τσερνάι, ο οποίος μέχρι το καλοκαίρι εκείνη της χρονιάς εργάζονταν στην Μπάγερν. Συνολικά στους Βαυαρούς παρέμεινε για μια πενταετία γνωρίζοντας τα κατατόπια στο Μόναχο. Στην Τούμπα το ματς έληξε δίχως σκορ, ενώ όσοι περίμεναν στη ρεβάνς τον ΠΑΟΚ να αποδέχεται την μοίρα του διαψεύσθηκαν πανηγυρικά.

Οι Θεσσαλονικείς έχοντας την υποστήριξη 6.000 οπαδών τους δεν κλείστηκαν στα καρέ τους, αλλά προσπάθησαν όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία να απειλήσουν την Μπάγερν. Οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη ευκαιρία στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης με το σουτ του σπουδαίου Ρουμενίγκε στο 83΄ να βρίσκει το δοκάρι του Φορτούλα.

Στο 113' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το θαύμα με τον Αλεξανδρίδη όμως εξ επαφής δεν κατάφερε να νικήσει τον Πφαφ. Ο αγώνας οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι με τον Άγγλο ρέφερι, Άρθουρ Ρόμπινσον, να δίνει δύο φορές επανάληψη στο πρώτο πέναλτι της Μπάγερν! Ο Φορτούλα είχε αποκρούσει και τις δύο φορές το χτύπημα του Αουγκεντάλερ, όμως ο Βρετανός διαιτητής είχε διαφορετικά σχέδια.

Ήταν ένα ιστορικό από κάθε άποψη παιχνίδι που «έσπασε» καρδιές αφού οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 8-8, όταν ο Πφαφ απέκρουσε το πέναλτι του άπειρου τότε Μαλιούφα και ο Βέλγος γκολκίπερ στη συνέχεια εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι στο οποίο ευστόχησε δίνοντας τέλος στο θρίλερ που έζησαν οι Γερμανοί.

O Πφαφ στις έξι σεζόν που αγωνίστηκε στους Βαυαρούς (1982/88) κατέκτησε 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα, ενώ το 1987 αναδείχθηκε κορυφαίος γκολκίπερ του κόσμου.

«Θυμάμαι πολύ καλά τα ματς με τον ΠΑΟΚ. Το πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη έληξε 0-0, ενώ το ίδιο συνέβη και στη ρεβάνς του Μονάχου. Περάσαμε δύσκολες στιγμές κόντρα στον ΠΑΟΚ. Γκολ δεν έμπαινε και έτσι φτάσαμε στο σημείο να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στα πέναλτι!

Κατάφερα να αποκρούσω το τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και στην συνέχισα να εκτελέσω εύστοχα το δικό μου πέναλτι με το οποίο καταφέραμε να επικρατήσουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή ομάδα και απέδειξε φτάνοντας τόσο κοντά στην επιτυχία.

Σέβομαι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που μου αρέσει και την έχω επισκεφτεί με την οικογένεια μου για διακοπές», τόνισε στο gazzetta o παλαίμαχος γκολκίπερ, ενώ αναφέρθηκε και στους γκολκίπερ που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια.

«Ξεχωρίζω τον Άλισον της Λίβερπουλ, ο οποίος έχει την κατάλληλη νοοτροπία. Από εκεί και πέρα μου αρέσει πολύ ο Όμπλακ της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και ο Νόιερ, ο οποίος έπειτα από τόσα χρόνια παραμένει σε εξαιρετικό επίπεδο».

Ο Πφαφ από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών μίλησε και για την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως λόγω του κορονοϊού.

«Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο. Μόνο θλίψη προκαλεί η εικόνα που παρατηρώ σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Χάνουν εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά τις ζωές τους. Προσπαθώ να μην κυκλοφορώ πολύ, παρά μόνο όταν χρειάζεται να πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ ή όταν φροντίζω τον κήπο μας.

Το ποδόσφαιρο υπό αυτές τις συνθήκες περνά σε δεύτερη μοίρα. Προέχει η υγεία. Είναι ρίσκο να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα ξανά. Δεν είναι λύση να γίνουν τα ματς δίχως κόσμο. Όλοι κοιτάζουν τα λεφτά. ¨Εχω πολλές απορίες για το πως θα διεξαχθούν οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις».

Διαβάστε αναλυτικά την σειρά των πέναλτι στο Μπάγερν-ΠΑΟΚ αλλά και τις συνθέσεις....

Κωστίκος 0-1, Αουγκεντάλερ 1-1, Χρ. Δημόπουλος 1-2, Ντ. Χένες απέκρουσε ο Φορτούλα, Σκαρτάδος 1-3, Κράους 2-3, Βασιλάκος 2-4, Νάχτβαϊχ 3-4, Δαμανάκης απέκρουσε ο Πφαφ, Λέρμπι 4-4, Αλαβάντας 4-5, Ντελ Χάιε 5-5, Αλεξανδρίδης 5-6, Ντιρνμπέργκερ 6-6, Ψαρράς 6-7, Μ. Ρουμενίγκε 7-7, Μπανιώτης 7-8, Πφλίγκλερ 8-8, Μαλιούφας απέκρουσε ο Πφαφ, Πφαφ 9-8

Μπάγερν Μονάχου(Ούντο Λάτεκ): Πφαφ, Νάχτβαϊχ, Ντιρνμπέργκερ, Μπάιερλότσερ, Αουγκεντάλερ, Λέρμπι, Πφλίγκλερ, Κράους, Μ. Ρουμενίγκε, Μάτι (69′ Ντ. Χένες), Κ. Χ. Ρουμενίγκε (36′ Ντελ Χάιε).

ΠΑΟΚ (Παλ Τσερνάι): Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Μπανιώτης, Ψαρράς, Σκαρτάδος, Γεωργόπουλος (115′ Μαλιούφας), Αλεξανδρίδης, Χρ. Δημόπουλος, Κούδας (56′ Βασιλάκος), Κωστίκος.

Δείτε ολόκληρη της αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπάγερν και τον ΠΑΟΚ, αλλά και την διαδικασία των πέναλτι...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα